fredag, september 23, 2005

Syg i Sverige ?

dårlig idé- medbring din egen læge, det gjorde jeg. Så kan man bedre tillade sig at hugge en økse ned i skinnebenet. Med snaps som desinfektion og indvortes bedøvelse og en kyndig syerske. Og hav din egen ambulance - så sparer du 300 kroner.
Hvadenten det er Sharm el Sheik eller Värnamo - undersøg hvor det er du tar hen. Det er ikke forbudt.
Skandaløs svensk hospitalsbehandling: Ingen hjalp os

Ekstra Bladet 22. september
Ferierende læger og ingen hjælp på det svenske sygehus chokerede den danske far.

- Min søn kom til sygehuset, men her var der ikke megen hjælp at hente. Vi blev efterladt på en stue, og så gik de bare. Min kæreste er sygehjælper, så hun måtte selv begynde at rense Thomas' sår. Han brækkede sig også, fordi de havde givet ham alt for meget ketogan, siger Per Christensen.- På et tidspunkt havde de endda glemt os, fordi der foregik så meget på den akutte modtagelse. Vi måtte selv gå i gang med at undersøge ham for brud på kroppen. Det var også meget hårdt for hans bror Tim at se Thomas sådan. Han græd og græd.Ud på aftenen fik familien endelig lidt lægehjælp.
Drengens kraveben var brækket, så knoglen stak op og næsten var brudt gennem huden.
Kør hjem-
De sagde, at de fleste læger var på ferie, så de kunne ikke operere min søn. De tilbød, at vi næste dag kunne blive overflyttet til sygehuset i Jönköping, hvor Thomas kunne blive opereret en uge efter! Det ville vi jo ikke vente på.
Vi var fuldstændig målløse. De mente sagtens, han kunne ligge en uge med det brud, men jeg vil da ikke have min søn pumpet fuld af al mulig medicin.
- Lægerne sagde til os, at det bedste vi kunne gøre var at køre til Danmark og få ham behandlet der. De foreslog, at han bare satte sig ind i bilen med et brækket kraveben og spændte sikkerhedsselen. Det ville jeg ikke finde mig i.
Sygehuset bad Per Christensen selv om at ringe til et sygehus i Danmark og aftale nærmere. Det svenske personale var ikke meget for at hjælpe med en ambulance, men blev til sidst overbevist om, det var nødvendigt.
- Jeg talte med en børnelæge på Glostrup sygehus, som var dybt målløs. Allerede dagen efter blev Thomas opereret i Glostrup og undgik dermed varige mén, fortæller Per Christensen, som stadig er stærkt påvirket af oplevelsen.
- Jeg er så harm over, at vi ingen hjælp fik. Man tror, Sverige er et højteknologisk samfund, hvor de kan hjælpe en. Det var så uvirkeligt at stå midt i det.Värnamo Sjukhus havde i går ikke mulighed for at kommentere sagen.

måske en alternativ forbedring her:

"Förbättra vården med hjälp av aktiv dödshjälp"
Passiv dödshjälp bättre än aktiv för den som vill spara pengar på resurskrävande döende patienter, skriver Torbjörn Tännsjö
http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=572&a=465278&previousRenderType=2

Jeg hørte Wilhelm Moberg i radioen igår
et interview fra digterhytten i Småland, 1965. Og sandelig ikke om Angantyr har en postering:(http://angantyr.blogspot.com) som jeg fluks låner:
Wilhelm Moberg : Det gamle Rige, 1953
"Såvitt jag känner svenska folket så vill jag säga: Det är ett folk som tål hör a sanningen. Vi är ingen nation av skrämda barn. Vi är ättlingar av ett folk, som betvingat en karg natur och tålt hårt klimat. Svenskarna är i sin helhet ett lugnt, modigt och nervstarkt folk. Säg dem sanningen, och de skall veta att göra sin plikt . . . Rätten att tala och skriva fritt och få veta sanningen i våra tidningar - var det inte just den rätten, som vi skulle försvara? . . . Är inte vårt folk enigt om att det skall försvara sin frihet, sin svenska egenart, sin kultur, sina andliga och materiella värden?Wilhelm Moberg
En beklagelig fejltagelse
Slogs blodig med järnrör
Här går järnrörsmannen till attack mitt på gatan i Oslo. Han slår den 24-årige svenske turisten blodig och medvetslös. Jag beklagar, sa den 29-årige gärningsmannen när han senare mötte svensken i domstolen. Men svensken var inte redo att förlåta. - Oavsett hur många gånger han ber om ursäkt och förklarar sig, hjälper det inte mig. Han förstörde mitt liv, för att han trodde att jag är någon annan. Det var helt oprovocerat. Jag kan aldrig förlåta honom, säger svensken till VG.
http://www.aftonbladet.se/vss/nyheter/story/0,2789,703045,00.html

ikke uventet er den norske vis mere "rakt på sak"
Slått i hodet med jernstang
Gjerningsmannen tok feil mann - svensk turist fikk livet ødelagt Etter bare noen timer som turist i Oslo, ble svensken Ibrahim Batika (24) slått i bakhodet med en tung jernstang.
Slaget kom uten forvarsel og helt uten grunn. Den kristne unge mannen ble liggende livløs midt i paradegaten Karl Johan.Den tyrkiskfødte mannen som slo den svenske turisten, angrep feil person. Han trodde Batika var en som tidligere hadde banket brødrene hans.
http://www.vg.no/pub/vgart.hbs?artid=107654

Lige eller ulige
Dansk Folkepari har nu ikke blot indflydelse på regeringens politik, men også på dens sammensætning.
Magt. Dansk Folkeparti demonstrerede to gange på samme dag, at statsminister Anders Fogh Rasmussen ikke længere suverænt ansætter og afskediger sine ministre.

»DET er fandeme surt, at AFR er hoppet på socialistvognen,« klager pseudonymet »Widen« på det liberale debatforum Liberator.Skribentens frustration, der langt fra er det eneste klagesuk fra den kant, kommer efter en uge, hvor de liberale entusiaster nøjagtigt fik udmålt, hvor langt - eller rettere hvor kort - deres sag er nået efter fire år med Danmarks liberale parti i spidsen for regeringen. Resultatopgørelsen kom onsdag i form af en telefonopringning fra statsminister Anders Fogh Rasmussen til socialminister Eva Kjer Hansen. Hun kunne enten trække sit forkætrede ønske om mere ulighed i samfundet tilbage, eller hun kunne forlade sit ministerkontor og vende tilbage til jobbet som menigt folketingsmedlem.Forinden havde statsministeren selv fået en vigtig opgørelse. Dansk Folkeparti, der for blot en uge siden under stor festivitas markerede sit tiårs jubilæum, markerede hele to gange på samme dag, at magten ikke er gratis. Partiets støtte til regeringen har en pris, og den er blandt andet, at statsministeren ikke længere suverænt udnævner og afskediger sine ministre.
http://www.weekendavisen.dk/apps/pbcs.dll/article?AID=/20050923/SAMFUND/509220380
View Guestbook Sign Guestbook
Powered by iguest.net