tirsdag, november 08, 2005

Fanatiske elever smadrer skolen


BT skriver blandt andet:
Junior-jihad breder sig i den danske folkeskole. Det giver store problemer for lærerne

Af JACOB HEINEL JENSEN
Trusler om tæsk og sabotering af undervisningen. Sådan er hverdagen i den danske folkeskole, hvor 11-13 årige muslimske drenge driver ren terror i timerne.Drengene virker hjernevasket af ekstremt rabiate islamiske holdninger, som de ikke tøver med at lufte i klassen.

Flere lærere, som B.T. har talt med, er direkte chokerede og forfærdede over tonen fra nogle af de meget aggressive elever. Nogle af dem har været sendt på koranskoler for at blive undervist i, hvad man kan kalde junior-jihad, og ifølge lærerne er det også her, de får deres rabiate holdninger.Den barske hverdag findes blandt andet på Sønderbro Skole på Amager i København, hvor der er omkring 40 pct. to-sprogede elever.
»Saddam Hussein og muslimer, der skærer halsen over på amerikanske soldater, er helte« »Pia Kjærsgaard bliver slået ihjel, hvis hun bliver statsminister,« er budskaber fra børnene, når lærervikar Martin Leider Olsen underviser på skolen.
»Jeg blev meget chokeret over det. Og jeg prøvede at tage diskussionen om, hvad Saddam Hussein egentlig var for en ulækker fyr. Men det prellede af på dem, som vand på en gås. De er ikke villige til at gå på kompromis eller høre andres argumenter. De har en ensidig forestilling om, at alt er vestens skyld,« siger Martin Leider Olsen.
*********
Råber og skriger»De danske elever blev overrasket, og de sagde ikke så meget til det. Det har også noget at gøre med måden, de diskuterer på. De råber og skriger, og det er ligesom om, at den, der råbte højest, får ret. De lytter ikke til argumenter, men har en klippefast tro på, at det de siger, er sandt,« siger han.
De rabiate holdninger kommer ifølge Martin Leider Olsen fra arabiske satellitkanaler, som børnene ser i hjemmet, og ikke mindst koranskolerne .
»Koranskolerne har en betydning. Og det er noget, man også kan se af samfundsdebatten. Jeg er fuldstændig overbevist om, at flere af mine elever har gået på koranskole,« siger han.
Overlærer, Gitte Kongstad, har haft de samme problemer på Sønderbro Skole. I en samtale mellem to muslimske drenge, hørte hun den ene dreng sige til en den anden:»Jeg vil dræbe mine klassekammerater, hvis Allah siger det. Jeg vil også dræbe min far, hvis Allah mener, jeg skal gøre det.«Da hun efterlyste, hvorfra sådanne meninger kom, svarede drengene, at det havde de lært i koranskolerne. Sidste år blev hun tilmed truet af en muslimsk dreng, fordi hun forsvarede den hollandske kunster, Theo Van Gogh, der blev dræbt af fanatiske muslimer.
»Jeg blev truet af en muslimsk dreng, da jeg i forbindelse med mordet, forsvarede hans ytringsfrihed,« siger hun.Ligesom Martin Leider Olsen, har hun også oplevet, at elevernes rabiate udtalelser er kommet frem under undervisningen. Hun mener også, at politikere må tage fat om problemerne nu.»Min pointe er, at der er en enorm berøringsangst i den danske folkeskole. Der er så meget usikkerhed om, hvad man må sige for ikke at støde nogen. Jeg støtter ikke Pia Kjærsgaard, men jeg er glad for den debat, hendes parti har taget op."

10 kritikere af islam har fået offentliggjort adresser og telefonnumre på opslag i opgange
(foto Carsten Ringsmose der fornylig skrev en kronik, som er oversat til svensk her)
VOLLSMOSE: Syv fynboer og tre århusianere, der på forskellig vis har kritiseret islam, er blevet hængt ud med adresser og telefonnumre i diverse opgange i Vollsmose.I den knap så sprogsikre meddelelse, angriber den ukendte "forfatter" politikere og debattører for at tilsvine islam og remser adresser, privatnumre og mobilnumre op på 10 personer.
Hovedrysten En af dem er Dansk Folkepartis spidskandidat til Odense Byråd, Alex Ahrendtsen.Under hans navn, telefonnummer og adresse står der: "Denne mand har kaldt Vollsmose en byld. Generer Islam/muslimer/koranen ofte i div.medier. Giver falske påstande om muslimer i Danmark".
Alex Ahrendtsen ryster på hovedet af papiret.- Jeg ved ikke, hvordan jeg skal tolke det. Der er åbenbart nogen, der ikke har for-stået, at man gerne må ytre sig i Danmark, siger byråds-kandidaten, der ikke ved, hvor alvorligt, han skal tage papiret.- Det er jo underligt, at man har valgt at skrive min adresse og mit telefonnummer. Men jeg er overhovedet ikke bange, og det får mig i hvert fald ikke til at ændre mine holdninger, siger Alex Ahrendtsen.En anden på listen er Carsten Ringsmose fra Harndrup, der flere gange har skrevet kritiske læserbreve i Fyens Stiftstidende om islam.
En dødstrussel
Han er ikke i tvivl om, hvordan papiret skal for-stås.
- Det er en dødstrussel. I Islam er det at fornærme profeten en dødssynd. Det er bindegale folk, der har skrevet det, og jeg frygter, at et eller andet uuddannet fjols kunne finde på at gøre noget tåbeligt på grund af det, siger Carsten Ringsmose, der finder det mærkeligt, at han selv er med på listen.
- Det er nogle fuldstændigt harmløse læserbreve, jeg har skrevet, der forholder sig kritisk til islam, men ikke på nogen måde er forhånende.
Odense Politi har fået indleveret et af opslagene og vil nu tage stilling til, hvad der videre skal gøres i sagen.

Här dör den franska sociala modellen
Meget rigtigt i analysen, men typisk for svenske borgerlige er Norberg berøringsangst overfor det faktum, at multi-etniske samfund er lav social kapital samfund. Et multietnisk, liberalistisk samfund, som Norberg ønsker, vil aldrig fungere så friktionsfrit som et homogent samfund. Man skulle tro han kendte noget til USA for at vide, at det ikke hovedsageligt er velfærdsmodellens skyld at Frankrig nu syder af had og vold.
Den europeiska välfärdsmodellen bär skulden till upploppen som nu skakar Frankrike.Bara liberala reformer kan hjälpa landets muslimska befolkning ut ur utanförskap och alienering. Chiracs gullande med totalitära regimer har sänt fel signaler.Det skriver i dag författaren och idéhistorikern Johan Norberg
*********
Det är ur alltmer radikala muslimska enklaver runt om i Frankrike som kraften har hämtats till detta våld. Om upploppen som trotsar ordningsmakten skulle börja mattas när imamer nu har utfärdat en fatwa mot dem, har de senare visat vilka det är som egentligen har makten över de franska förorterna.Det obehagliga är att denna kombination av utestängande socialstat, arbetslöshets- och bidragsghetton och muslimsk radikalisering inte på något vis är begränsad till Frankrike. Det finns över hela Europa, även hos oss.
Frågan är kanske inte varför upploppen äger rum i Frankrike, utan varför de ännu inte har ägt rum på fler håll.
JOHAN NORBERG.
http://www.expressen.se/index.jsp?d=1180&a=466793

Nilson i Paris
en by nu under nødretstilstand. Man forstår han er oprørt:
"Och viktigast: alla måste gemensamt arbeta för att få invandrarna i jobb. Det gäller inte minst företagarna. Om det blir lättare att avskeda (se ovan) kan man chansa mer - och bör chansa mer. Alla svenskar, oavsett namn och ursprung, bor i samma land.
Vi lider alla av samma våldtäktsepidemi som bara växer. Vi lider alla av samma gangsterism som jag skrev om förra tisdagen innan det blev ont om cash i automaterna. Vi lider alla av gängbråk och slagsmål på skolgårdar och i skolsalar. Vi har alla ansvar för framtiden, och får vi inte snabbt till stånd en fredlig dialog mellan "oss" och "de andra", mellan kristna, muslimer och icke religiösa, mellan marknadsliberaler och socialister, så går det åt helvete.
Jag skriver detta starkt upprörd efter ett besök i min gamla hemstad, Paris. Kan det som händer där hända i Stockholm? Javisst. Stockholm, liksom Paris, är omringat av förorter som länge varit fiendeland."
http://expressen.se/index.jsp?a=466952
View Guestbook Sign Guestbook
Powered by iguest.net