fredag, november 18, 2005

Next stop


Tegning i JP


United democratic Nations ?
Kulturkronik: Ikke et ord om jihad
af Helle Meret Brix, journalist og Farshad Kholghi, skuespiller
Jyllands-Posten 18. november 2005, kulturweekend
Som FN's menneskerettighedskommission fungerer i øjeblikket, kan islamister føle sig ganske trygge, selv om de nok så meget truer folk på livet - deriblandt kommissionens udsendte repræsentanter. I går udsendte ugens kronikforfattere sammen med Peter Legård Nielsen debatbogen Fri tale - danske kunstnere om ytringsfrihed, og i morgen holdes en international konference om ytringsfrihed på Christansborg, hvor bl.a. den ungarske journalist Gáspár Biró og historikeren David Littmann deltager.

word dok.
http://files.upl.silentwhisper.net/upload7/Kulturkroni1.doc

Mellemøstens universalsprog: vold

hun skal være glad for at leve. En del overlever ikke:

Hon höggs ner av barngänget

Anne-Charlotte Ögren, 45, skulle överraska sin väninna när hon attackerades av ett barngäng - och höggs ner med kniv. När ambulansen kom fram blödde hon ymnigt.- Jag blev skräckslagen när jag kände att det pulserade blod.

Ilsknade till

Enligt Anne-Charlotte Ögren bestod gänget av ett femtontal barn. De yngsta var högst elva år gamla. - Jag förklarade att jag inte hade något att ge dem. Det fyllde barnen av vrede. Plötsligt gick de till attack. - Jag hade inte en chans. De bröt ner mig på marken. Sedan kände jag att det högg till i ryggen och så såg jag blodet.

Decimeterlång kniv

I den blixtsnabba attacken hann Anne-Charlotte Ögren se vapnet - en kniv med ett decimeterlångt blad. Efter överfallet försvann barnen springande. Ett vittne - som såg hela attacken - larmade ambulans. På sjukhuset i Enköping sydde läkarna sent på natten ihop skadorna. Enligt Anne-Charlotte riskerar hon inga fysiska men.- Men det kommer att ta tid innan jag kommer över det här psykiskt. I går vilade hon ut i Stockholmsförorten Björkhagen, där hennes mamma bor. Chocken hade inte lagt sig. - Det värker i ryggen och armen. Dessutom känner jag oro.

http://expressen.se/index.jsp?a=472345

View Guestbook Sign Guestbook
Powered by iguest.net