lørdag, december 17, 2005

Religionernes forbandelse

nu gik vi lige og troede, at fordi kristendommen (uforvarent, ganske vist) har frembragt gode, sækulariserede samfund, så er religion ikke længere dynamit. Invitér bare alle mulige, der bogstaveligt tror på deres religiøse vrøvl. Det er så øøøndigt. Hvilken inderlighed - ren "Mennesker og Tro" i DR og juleaften i Nødebo Præstegård & Viborg bisp. Og sikken et familieliv !
- Det er livsfarligt. Selv ikke troende Lutheranere, bliver pludselig kristne når der skal myrdes.(Tak, Egon Clausen!)
P.C. Jersild i DN:

Att göra rent hus med religionerna:
Skarpast kritik riktar Harris emellertid mot islam. Även om det finns maktanspråk och territoriella krav bakom självmordsbombarna, menar han att det är tron som är den egentliga motorn. Paradiset väntar "martyrerna", ett paradis som med sina jungfrur mest liknar en lyxbordell. Vilket är paradoxalt mot bakgrund av muslimers annars strikt konservativa familjesyn.
Den dag - och Harris menar att den inte är avlägsen - som fundamentalistiska muslimer kommer över massförstörelsevapen, kan det vara slut med den västerländska civilisationen. Bin Ladin skulle inte tveka. Att några miljoner muslimer dör ihop med oss otrogna spelar ingen roll, eftersom de blir martyrer med biljett direkt till paradiset.
http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=578&a=504094&previousRenderType=2


JP Leder: Delegationen
DET ER betryggende at vide, at den selvbestaltede delegation af herboende muslimer, som har været rundt i en række muslimske lande for at samtale med deres trosfæller om danske forhold, er vel hjemme igen i vores gæstfrie land.

Læg vel mærke til, at deltagerne ikke er blevet nægtet indrejse, selv om de har udløst fordømmelser over bl.a. denne avis. Det manglede da bare.
Vi taler om delegationen, hvis formand er den berømte, århusianske imam sheik Raed Hlayhel, som har rejst rundt for at være helt sikker på, at alle muslimer i hele verden får kendskab til de 12 Muhammed-tegninger, Morgenavisen Jyllands-Posten og det danske debatklima, der som bekendt hviler på udstrakt ytringsfrihed, som de pågældende sjovt nok også nyder glæde af.
Resultatet af de diplomatiske anstrengelser står hen i det uvisse. Men det er dog lykkedes at afæske den egyptiske storimam Muhammad Said Tantawi en fordømmelse af de pågældende tegninger...................................................
http://www.jp.dk/meninger/ncartikel:aid=3448340

Fjernt fra Danmark
Menneskrettighedsfundamentalisterne & kunstnerbyrden
Af HANS HAUGE
TORSDAG MORGEN sad jeg på et hotel i Oslo og nød morgenmaden. Men jeg fik næsten den brune ost galt i halsen, da jeg læste avisen Aftenposten.
Ikke fordi jeg læste om, hvordan Kunsthøgskolen i Oslo vil hjælpe palæstinensere med at opfinde en national kultur i Ramallah. Vi ved jo, at nordmænd er gode til det med nationalisme, og vi ved også, at selv om kunstnere som regel siger, de er antinationalister, bidrager de ivrigt med at lave nationalister i udlandet.
Så bladede jeg, og til syne kom Carsten Jensens ubarberede ansigt. Da fik jeg en fæl smag i munden. Overskriften lød: "Forfatterkamp mot rasisme". Der var en omtale af et "opråb" mod Danmarks regering.
Jeg kom i den anledning til at mindes Platon. Han havde i grunden ret. Han ville ikke have digtere i sin idealstat, og da Danmark er tæt på at være den realiserede utopi, kunne man overveje, om vi har brug for Benny Andersens poetiske banaliteter, Klaus Rifbjergs tirader, Ib Michaels politisk korrekte gymnasiast-romaner, Suzanne Brøggers Karen Blixen-imitationer eller Kirsten Thorups socialistiske realismeromaner. De hverken gavner eller fornøjer. I en kommende velfærdsreform kunne man jo overveje, hvad man skal gøre ved den stigende kunstnerbyrde.
Platon var æstetiker, og han var ikke imod kunst, men han vidste, at kunstnere ikke vidste noget om det, de skrev om, og dernæst, at de var ude af sig selv, når de skrev. Han mente ikke, de burde blande sig i politik, for politik er rationel, men digtere er følelsesmennesker. De tænker med hjertet - det vil sige, de tænker ikke.
http://www.jp.dk/meninger/ncartikel:aid=3448334

EU giver asyl til tyrkere
Det er absurd, at der er behov for beskyttelse af borgere fra et EU-ansøgerland, lyder det fra EU-ekspert om EU-asyl til tyrkiske statsborgere.....................
http://www.kristeligt-dagblad.dk/danmark/artikel:aid=275146
View Guestbook Sign Guestbook
Powered by iguest.net