torsdag, december 15, 2005

Sverige nära ekonomiens C-liga

(tegning fra Axess - Sosse 1 og Sosse 2)

Varför är svenska ekonomijournalister så urdåliga?

Varför får vi aldrig läsa sanningar? Beror det på att vi är ett så litet land att urvalet bland journalisterna är för dåligt? Eller beror det på att vi i praktiken bara har en journalisthögskola som med starka socialistiska förtecken avsiktligt lär journalisterna att leverera den skit vi får? Hur kommer det sig att det i DI, DN, SvD och alla andra tidningar bara står att det går så bra för Sverige? Vad innebär då ”går bra”?
Att vi har 2,4 procents BNP-tillväxt? Att börsen är upp 30 procent? Att exportföretagen säljer lite mer? Att svenskarna har lite fler kronor på kontot tack vare att fastighetsmarknaden är upp 3–4 procent i år, vilket gjort att alla ökat på sina lån?
Vad spelar det för roll när den svenska kronan har devalverats 20–25 procent under det senaste året? Förstår ingen vad det innebär? Kurt, 60 år gammal, som precis ska gå i pension och som drömt om ett hus i Torrevieja i hela sitt liv, han har sett en fjärdedel av sitt livs besparingar försvinna ut i tomma intet. En fjärdedel!
Varför skriker inte folk ”nu får det vara nog” ?
*********
De håller på att montera ned Sverige så att vi snart kan konkurrera med Lettland och Polen i arbetskraftskostnad, men frågan är om det kommer att räcka, för de måste ned ytterligare 75 procent för att konkurrera med Kina och Indien. Då ska de svenska arbetarna jobba för 1 dollar i timmen. Är det detta vi vill ha?
Vad ni måste förstå är att det alltid kostar pengar att starta bolag och att tjäna pengar, och om vi bara blir fattigare och har mindre pengar kommer vi aldrig att kunna komma tillbaka. Var det inte roligare förr när vi konkurrerade med de bästa, när vi var rika och åkte till Spanien, Italien och Frankrike? På en sommars hårt arbete kunde ungdomar finansiera en vinter i Alperna … Men nu … Passa på att ha roligt i Rumänien och Bulgarien i sommar, njut av Svarta havets stränder, nästa år har ni inte råd att åka på semester alls.
http://www.kraftkultur.p2p.nu/index.asp?iSpecial=13 (klik ude til højre ved artiklen af Johan Staël von Holstein)

Velfærdsnedrustning:
"Fight varje dag för en värdig vård"
med skræmmende konsekvenser for de allersvageste. Kræftsygsomme med unødig dødelig udgang. Depressioner der ender i selvmord - helt unødvendigt. Fatale fejldiagnoser af et udmattet personale. Kære svenske brødre - hold jer raske !
Klockan är strax före åtta. Människor vankar ljudlöst fram och åter över det nyss rengjorda stengolvet i ankomsthallen. Uppe på avdelningen är det organiserat kaos. Två läkare ringer sig sjuka. Reserver måste snabbinkallas. Det tar tid. Mats Gudmundsson, biträdande överläkare, täcker upp så länge. Han har redan arbetat sju dagar i sträck genom att han även tjänstgjort som bakjour.
- Det är helt klart att vi dagligen bryter mot de mest basala nivåerna av sjukvårdens etiska värdegrund, den som säger att ska "visa solidaritet med svaga, respektera andras rätt till självbestämmande, skydda dem som inte kan skydda sig själva och förebygga, minska eller eliminera skada och främja nytta".
http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=1298&a=503602&previousRenderType=6

Sygehusgyser 2 fra idag
2 døde spædbørn - helt unødigt:
Läkare riskerar tredje varning
Läkaren, en kirurg, hade bakjour då en 15-årig flicka i april i år drabbades av komplikationer och svår värk efter en magoperation några dagar tidigare. Symptomen tydde på hål i tarmen. Men läkaren rådde specialistläkaren, som kontaktade honom från sjukhuset, att avvakta med en operation, skriver Sydsvenskan.
Det fick enligt Socialstyrelsen till följd att flickan utsattes för onödigt lidande och att hon fick opereras två gånger i stället för en. Under den första operationen fann läkarna ett hål i tunntarmen.
Läkaren har varnats av Hälso- och sjukvårdens ansvarsnämnd (HSAN) för att inte ha varit tillräckligt alert under sina jourpass. Vid det första tillfället 1998 gällde det en treåring som drabbades av komplikationer efter en rutinoperation, det andra 2002 om en fyraåring med kraftig förstoppning.
Treåringen avled av bukhinneinflammation och fyraåringen av blodförgiftning.
http://svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?d=33782&a=505179&lid=puff_505179&lpos=lasMer


Framskriving av innvandrerbefolkningen, 2005-2060
Venter sterk vekst i innvandrerbefolkningen


Innvandrerbefolkningen vil vokse sterkt, fra 365 000 i dag til mellom 1 og 2 millioner i 2060. Det viser resultatene fra den første framskrivingen av innvandrerbefolkningen fra Statistisk sentralbyrå (SSB). Den omfatter personer født i utlandet av to utenlandsfødte foreldre og deres barn født i Norge, for fire grupper av land. Usikkerhet om innvandringen gjør at også størrelsen på innvandrerbefolkningen framover er svært usikker.
http://www.ssb.no/innvfram/

Følg nærmere analyse her:
HonestThinking har ikke hatt mulighet til å studere det nye tallmaterialet i detalj, men har følgende umiddelbare kommentarer:
Tallene er omtrent som forventet.
Tallene ser ut til å stemme med synspunkter vi tidligere har fremmet om SSB og den demografiske utviklingen.
Tallene bekrefter at Norge står foran en svært dramatisk, demografisk utvikling.
http://honestthinking.com/no/index.html
View Guestbook Sign Guestbook
Powered by iguest.net