onsdag, januar 18, 2006

Dagens shaming artikler

står i Expressen og Information, der opremser alle de europæiske aviser der hader Fogh og hans regering. Fra Le Monde, Frankfurter Allgemeine og Süddeutsche Zeitung - til Aftonlbladet:

Marie-Hélène Boccara: Karikatyrerna hetsar till våld
De omdiskuterade Muhammed-karikatyrerna i Jyllands-Posten är inte bara en kränkning av muslimer. Det är också första steget i en process som börjar med demonisering och slutar med våld, varnar medieforskaren MARIE-HÉLÈNE BOCCARA.
Hon är bosatt i Tel Aviv och medieforskare på Middle East Medierna Research Institute . MEMRI är ett Washingtonbaserat medieforskningsinstitut som bevakar och analyserar arabiska och iranska medierna.
Danska Jyllands-Postens publicering av Muhammed-karikatyrerna påstås handla om yttrandefrihet. Det låter som en efterkonstruktion i kölvattnet av de protester som publiceringarna har lett till. För detta är ingen fråga om yttrandefrihet, utan snarare en ren provokation.
När nu även ett par norska tidningar har valt att publicera karikatyrerna - liksom de med Jyllands-Postens copyright har börjat dyka upp på diverse europeiska webbsidor - sprider sig något som kan bli en farlig trend.
Inte för att provokationen kan leda till vedergällning i form av terror. (Terror och hot om terror står definitivt inte i proportion till kränkningen och ska därför utan omskrivning hanteras som det brott det är). Utan för att kränkningen demoniserar en hel folkgrupp. Genom demoniseringen legitimeras i sin tur våld mot den utpekade gruppen..................................
http://expressen.se/index.jsp?a=508009.....

Fogh tar det roligt. Der tegner sig omkring ham efterhånden konturerne, ikke bare af en statsmand, men også en folkets statsminister. Uden at påstå at han er "folkelig" i Anker Jørgensensk forstand.
De første 5 år lover godt. I det taktiske magtspil har han næppe sat en fod forkert. Og med et driftsikkert DF, hvad ingen kunne vide på forhånd.
Intet at komme efter
Statminister Anders Fogh Rasmussen kalder det ifølge Ritzau for 'ude i hampen', at danskere skulle være de mest fordomsfulde europæere eller primitive nationalister.
"Danmark er ikke Europas mest fordomsfulde land over for fremmede, sådan som der har stået i Sveriges største avis. Og danskerne er heller ikke 'primitive nationalister', sådan som Europarådets menneskerettighedskommissær mener," fastslår statsminister Anders Fogh Rasmussen.
"De beskrivelser er fuldstændig uden hold i virkeligheden og fuldstændig ude i hampen. Tværtimod er Danmark et åbent, frisindet og fordomsfrit samfund."
Anders Fogh Rasmussen henviser til en undersøgelse, som viser, at 9 af 10 danskere har det godt med at arbejde sammen med mennesker med indvandrerbaggrund."
Hvis man i andre lande spørger almindelige mennesker på gaden, så tænker de nøjagtigt det samme som danskere i almindelighed. Der er ikke særligt stor forskel. Det er min erfaring," udtaler han.
"Det karakteristiske for Danmark er, at vi har taget fat om de problemer, som der påviseligt er med den betydelige indvandring, der har været, ikke blot til Danmark, men til en række europæiske lande. Vi har taget fat om problemerne og drøfter dem åbent, og jeg kan registrere, at der i en række europæiske lande er en betydelig og voksende interesse for at studere, hvad vi gør i Danmark," fastslår statsministeren.

Hvor blev oppositionen af ?
den er blevet TV anmelder på Ekstrabladet, ser det ud til. Alle anstændige kræfter fylkes åbenbart omring Dagbladet Æstetiken i disse år.

Det besynderlige er dog at 45 % af befolkningen stadig er parat til at stemme på en opposition ,som ingen egne idéer har og egentlig bare findes på papiret.:

Det forvoksede parcelhus med udestue
er den bedste beskrivelse jeg endnu har hørt om den nye Opera, der er lige så flot indvendig som den er mislykket udvendig. Bjarne Ingels - kendt fra Smagsdommerne på DR 2, har en rammende karateristik af dansk arkitektur, der aldrig har bygget mere end i denne generation, men næppe heller efterladt sig mindre af værdi. Man må håbe for faget, at middelmådigheden er politikernes og bygherrernes..................................
»Ingeniørernes hus på Kalvebod Brygge er stensikkert ikke med, men det er et udmærket bud til en arkitekturkanon.«
Hvorfor?
»Det er en kedelig kasse med røde mursten, firkantede vinduer og skråt tag. Den er hverken høj eller lav, hverken moderne eller gammeldags. Den er fuldstændig efter reglerne, der er intet som stikker ud, og den får ingens pis i kog. Der var ikke nogen, som hadede den nok til at få den stoppet, og nu, når den er bygget, er der ikke rigtig nogen, som elsker den. Den er et godt sindbillede på den uskrevne kanon, der har været med til at forme dansk ariktektur, nemlig konsensus-kulturens gyldne middelvej.«
View Guestbook Sign Guestbook
Powered by iguest.net