fredag, januar 13, 2006

"Vi måste försvara idioterna på Jyllands-Posten"

Aha, her var et ledigt standpunkt der kun kan indtages hvis man ser bortser fra store dele af sagens opkomst og samtidigt tilhører lurepassende derriére garde.
Men hvem vil forsvare Dagens Nyheters idioter ? De samme der i årevis har suspenderet det frie ord, ved ikke at lade en fri debat publicere i Sverige ? Ikke at lade folk tage til genmæle mod kritik. Ikke at tillade grundlæggende kritik af den revolution, som Riksdagen har udsat landet for - og frabedt sig folkelig indblanding i. De samme der med rette har medvirket til at gøre journaliststanden forhadt i brede kredse. De samme der fornylig skrev, at DN debatt ikke var til for at Gud og hvermand kunne skrive der, men er reserveret til "kvalificeret debat af almen oplysende interesse".
Så meget at avisen nu er i mærkbare økonomiske vanskeligheder. Vil lederskribent Berggren løfte en finger for det frie ord, som han her påstår? Det tror jeg ikke et sekund på.

.........Likadant känner jag inför Jyllands-Postens Muhammedbilder. Teckningarna är plumpa, fördomsfulla och kan bara betecknas som humoristiska av en person fullkomligt i avsaknad av denna egenskap. Problemet är inte att teckningarna är provocerande för muslimer utan att den enda publiceringsanledningen är att de är förolämpande mot muslimer. Det här är inte Rushdies "Satansverserna", snarare Kjærsgaardskt skitsnack.

Här väljer man att spela på motståndarens planhalva: "Jaså, ni vill med våld och hot hindra oss från att kritiskt granska islam. Då så, tugga på det här." Personer som måste gömma sig bakom sin "rätt att provocera" är oftast intellektuellt desperata individer som inte har något av vikt att säga.
Men redaktören är mordhotad, muslimska regimer försöker otillbörligt ingripa i dansk offentlighet och det ställs orimliga krav på inskränkningar av yttrandefriheten. Vi måste försvara idioterna på Jyllands-Posten. Inte för deras skull, utan för något som är större än några taskiga teckningar i en dansk tidning.
http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=1607&a=512925&previousRenderType=2

kernen i det hele er dette, som også Sørlander skrev forleden. Her Martin Krasnik:

"Helt grundlæggende er det fuldstændig vanvid, at en religiøs gruppe – uanset hvilken – brokker sig over, at andre ikke overholder deres regler."


Intressena kläs ut till vetenskap

Thomas Gür er (også) mere åbenmundet* i en dansk avis (Se Lillelund JP interview her på bloggen) - men dog værd at læse. Men hvad er det for noget vrøvl at vi i DK først og fremmest skylder skylden på elendigheden på indvandrerne selv ? Vi har placeret ansvar politisk og på os selv.
Den officiella berättelsen om integrationen är attvårt samhälle präglas av strukturell etnisk diskriminering och omedveten vardagsrasism. Denna påbjudna politiska sanning har propagandister i olika led.
Vetenskapliggörandet, att få ideologi att se ut som vetenskap, sker via statliga offentliga utredningarutförda av förmenta experter med uppgift att belägga det som statsmakten har fastställt. I det senastebidraget till ideologiproduktionen, Demokrati på svenska? Om strukturell diskriminering och politiskt deltagande (SOU 2005:112), heter det sålunda att de ”strukturerande principerna inkluderar genom att underordna, rangordna” och på så sätt ”reproducerar”de sig själva.
***********
De politiker som har haft styresansvaret för vårt land så länge, läs socialdemokratin, vill givetvis inte
tillstå att de själva bär någon skuld. Alltså lägger regeringen Persson pengar på att identifiera metafysiska
krafter som ”samhället”, ”strukturerna” eller ”vardagsrasismen”. I det avseendet är de städslade experterna inte
annorlunda än de andeutdrivare, som på medeltiden kunde lista många olika sorters demoner som fick
människor att göra sådant som de egentligen inte ville.
http://www.svd.se/statiskt/ledare/pdf/get_file.asp?Filename=SVD-20060114-A04%20LED%201.pdf&week=02

Uhyre læsværdigt for alle de der ikke allerede kender dette interview. Megen forståelse på lidt plads. (Nogen der har en evt.. svensk version ?)
* Thomas Gür: Velfærdsstaten vil dø

Den svenske kritik af Danmark er et spejlbillede af de problemer, der findes i Sverige, mener den svenske kommentator Thomas Gür. De skandinaviske velfærdsstater er ved at bryde sammen under en multikulturalisme,
der forhindrer os i selv at vælge, hvem der skal optages i samfundets midte.
********
Velfærdsstaten bygger som bekendt på en grundlæggende
solidaritet borgerne imellem. En solidaritet, vi tager for givet i de skandinaviske lande, men som udelukkende eksisterer, fordi vore samfund har været så homogene. Det er ikke tilfældigt, bemærker Gür, at der ikke findes nogen multikulturelle velfærdsstater.» (JP, Maj 2002)
http://dansk-svensk.blogspot.com/2002_05_01_dansk-svensk_archive.html


"Polisen kommer änddå inte"
Pappor vill starta medborgargarde
Av Mikael Bergstrand
Det råder delade meningar om hur man ska få stopp på personrånen i Limhamn - Bunkeflo. Vid ett möte på Berga fritidsgård på torsdagskvällen förespråkade några av föräldrarna ett regelrätt medborgargarde.– Vi har redan upprättat telefonlistor och spridit bland barnen. Om inte polisen stoppar inkräktarna så gör vi det själv, sa en pappa till Sydsvenskan efter mötet.
***********
Enligt honom är gruppens medlemmar utrustade med golfklubbor och andra tillhyggen som vapen, och beredda att ingripa direkt när någonting händer.– Min grabb och flera av hans kompisar har blivit rånade och häromdagen gav de sig på en elvaårig flicka i Bunkeflo. Jag vägrar sitta med händerna i kors. Pappan hävdar att han redan har slagit ner några i ett gäng som jagat Limhamnsungdomar. – Vi vågar inte lita på polisen för polisen kommer ändå inte. Men om ungdomarna ringer till oss kan de vara säkra på att vi ställer upp, säger pappan.
http://sydsvenskan.se/malmo/article135765.ece

Kan ingen varna de stackars danskarna?
Danska seniorer lyfter Malmö

Malmös bostadsmarknad kommer att vara glödhet nästa år och priserna fördubblas på tre år. Den som köper lägenhet får sannolikt betalt för att bo, Den positiva prognosen gör Sveriges Mäklarsamfund. Inflyttande danska fyrtalister kommer driva på prisuppgången.
Hittills har de danskar som flyttat till Malmö varit i arbetsför ålder och pendlat tillbaka till Köpenhamn. Den nya danvåg Lars Killander tror kommer komma är danska nyblivna pensionärer. Precis som i Sverige finns det många fyrtalister i Danmark som nu står på randen att pensionerna sig för att kunna njuta av livets goda.”Det finns en stark sån grupp som vill bo billigt för att kunna resa och se världen. För dem är det viktigt att bo i en stadsmiljö där det är lätt att gå ut och ta en öl med goda vänner. De vill inte köpa toppobjekten vid vattnet. Många av dem säger att de kan tänka sig flytta till Malmö.”
http://di.se/Nyheter/?page=%2fAvdelningar%2fArtikel.aspx%3fO%3dRSS%26ArticleId%3d2006%5c01%5c13%5c171698

Skævvridning på "Deadline"
ikke graverende, men det er dog er også min fornemmelse. Dog det rene vand ved siden af den licenfinancierede seminarist kanal, P 1:
Af MICHAEL ENGGAARD
Når redaktionen på DR 2's nyhedsprogram "Deadline" inviterer kommentatorer i studiet og henviser til aviser, vælges kulturradikale Politiken og i oplagssammenhæng spinkle Information i langt højere grad end de borgerlige medier, Berlingske Tidende og Morgenavisen Jyllands-Posten.
Det er i hvert fald, hvad cand. mag. og journalist Helle-Marie Kromanne er kommet frem til efter at have overvåget "Deadline" fra sin dagligstue hver eneste dag i perioden fra den 1. november til den 31. december 2005.
Helle-Marie Kromanne, hvis kronik kan læses i avisen i dag, har udarbejdet et pointsystem, der reflekterer, hvor ofte der i programmet refereres til de forskellige medier.
Her opnår Politiken og Information begge 15 point, mens Berlingske Tidende får 7 og Jyllands-Posten 6.
http://www.jp.dk/kultur/artikel:aid=3494824/

Kroniken her:
Er DR 2's Deadline reklamebureau for de kulturradikale?
Af Helle-Marie Kromanne, cand. mag., forfatter, freelancejournalist, Læsø
http://www.jp.dk/meninger/ncartikel:aid=3494326

Assimilation
Af Hans Hauge
DET ER MED integration som med vejret: Alle taler om det, men ingen kan gøre noget ved det.
Man har nu siden begyndelsen af 1970'erne forsøgt at integrere uden held. Integrationen har ikke virket i Frankrig, hvad den seneste forstadskrig viste; den virker slet ikke i Sverige, hvad ingen tør vise. Og den viser sig ikke at virke i Danmark.
********
Stands integrationen. Den virker ikke, hvad enhver kan se. Og begynd at assimilere. Assimilation er gør-det-selv. Eller som Grundtvig sagde: Til et folk de alle høre, som sig assimilerer selv deri.
Hans Hauge er lektor, dr. phil. på Nordisk Institut, Aarhus Universitet, og skriver på denne plads hver lørdag.
http://www.jp.dk/meninger/ncartikel:aid=3494318
View Guestbook Sign Guestbook
Powered by iguest.net