fredag, januar 13, 2006

Flokdyr i slowmotion

et næsten 10 min. langt indslag i SVT Aktuellt kl. 21 igår med Fl. Rose, Tøger Seidenfaden, en ambassadør og debat melem to svenske muslimer, der hader tegningerne næsten lige meget.
Noget post festum, kan man roligt sige. Hvis debatten om enhver varm kartoffel skal være så længe undervejs, kan det være det samme. Den vil alligevel altid ankomme årevis for sent til at få nogen samfundsregulerende indflydelse.
Men se selv.
Räknenissens kommentar:

Här är en ofullständig sammanställning av hur ledarredaktionerna på några av våra större dagstidningar har hanterat saken:
Göteborgstidningen: Jimmy Fredriksson: Saker imamer får lära sig tåla (22 december)
Östgöta Correspondenten: Danmarks sak är vår! (28 december)
Kvällsposten: Johan Wennström: Muslimer måste tåla skämt (5 januari)Svenska Dagbladet: Det måste gå att driva med islam (9 januari)
Expressen: Rätten att häda (9 januari)
Dagens Nyheter: Inget öppet samhälle utan hädelse (11 januari)
SVT Aktuellt (12 januari)---Nu är ämnet PK. Då är det ingen konst att delta.

Evärdlig heder åt Jimmy Fredriksson, G-T, som tycks ha varit först.
Först = civilkurage och en sann värnare av yttrandefriheten.
Plats 2 - 4 = värda att hedras.
Plats 5 och neråt = fega opportunister.
Nu kommer hela mediaskocken att vända 180 grader och samfällt springa åt andra hållet. Precis som jag alltid har trott att det skulle gå. (min 6:50 - 16:10 - Real eller WM-Player - SVT Aktuellt kl.21:00, torsdag)
http://svt.se/svt/road/Classic/shared/mediacenter/index.jsp?&d=37756&lid=puff_401874&lpos=extra_0

Imamens argumentation på print
hvis ikke det er en stakkels forfulgt mands tale, så ved jeg sørme snart ikke:
”Man sparkar på den som redan ligger”
– Jag anser att man sparkar på den som redan ligger. I Danmark är muslimerna helt klart förtryckta av den främlingsfientliga politik som förs. Här i Sverige är vi socialgrupp fyra-fem.
Abd al Haqq Kielan vänder sig starkt mot argumentet att den fria debatten samt yttrande- och tryckfriheten kräver att alla grupper, även religiösa, får finna sig i kritik, bland annat i form av skämtteckningar och nidbilder
http://www.dagen.se/nyheter/artikel.asp?ID=103374

Hårdt mod hårdt
Ekstra Bladet har fortjenstfuldt afsløret det »dokumentationsmateriale«, som Islamisk Trossamfund har rejst verden tyndt med. Udover tegningerne bragt i Jyllands-Posten har de ærekære muslimer medbragt en række tegninger, der intet har med sagen at gøre og i princippet kan være produceret til lejligheden af trossamfundets ihærdige spindoktorer.
Dette sætter naturligvis yderligere de æreløse angreb på Danmark i perspektiv og afdækker samtidig det naturlige i, at trossamfundet har uhyre vanskeligt ved at præcisere, hvad de egentlig er utilfredse med.
Netop dette tema anslår fhv. dommer Jens Smedegaard Andersen i et krystalklart indlæg i Jyllands-Posten, hvor han konkluderer:
»Så længe vi må nøjes med at gætte på indholdet af svarene på disse spørgsmål, vil det sikkert være den almindelige opfattelse, at der er nogen – muslimer og andre – der er krænkede over offentliggørelsen af tegningerne, men i øvrigt, at den generelle reaktion fra muslimsk side udspringer af den opfattelse, at islam/muslimer har ret til at bestemme, hvorledes livet skal leves også i Danmark. Det bliver i så fald ikke sidste gang, vi må tage stilling til, om vi skal bøje os eller sætte hårdt mod hårdt.«
Ekstra Bladets afsløring tilsiger umiddelbart, at det kunne være hensigtsmæssigt at sætte hårdt mod hårdt over for propagandamaskinen i Islamisk Trossamfund. Det vil mange danske muslimer næppe have noget imod.
Egon Balsby, Groft Sagt, Berlingske

Glashuset: Røster fra undergrunden
JP om weblogs - i dette tilfælde Møller fra Uriasposten, og en minoritetspartist, Carsten Agger fra Modspil.dk. De bedste - som Urias - er faktisk også et uundværligt supplement til aviserne. Første del af artiklen :
Jyllands-Posten 13. januar 2006
Aviserne har ikke længere monopol på debatstoffet. Bloggerne er derude.
Af MICHAEL ENGGAARD
Et sted midt i Århus sidder Kim Møller og skriver historiespeciale om islam, men han har andre gøremål ved computeren. Den 34-årige universitetsstuderende fører webloggen Uriasposten.net, en af undergrundsdebattens talrige stemmer.
Kim Møller kan få indlæg optaget i landets aviser, men med netdagbogen er han sin egen udgiver. Han ytrer sig ucensureret og i det omfang, han ønsker det.Denne blogger er kulturkonservativ, mere konservativ end de konservative, mindre socialdemokratisk end Dansk Folkeparti.
»Jeg ser nationalstaten som en nødvendig enhed og er følgelig imod EU-projektet. Indvandring er ikke principielt et problem, men med indvandring fra kulturfjerne lande og en veludviklet velfærdsstat er det en farlig utopi,« mener Kim Møller.
Fra dette udgangspunkt kommenterer han mainstreamdebatten, ofte ved at henvise til udsagn i avis- og magasinartikler og gå i haserne på afsenderne. I gennemsnit bruger han to timer om dagen på at opdatere weblog og reagere på læserkommentarer.Vidensfundamentet er danske og udenlandske aviser, som han linker til på hjemmesiden, og han er derudover orienteret mod amerikanske kilder som The American Conservative og Bush-lejrens Frontpagemag.com.
»Jeg er en del af et netværk, der forsynes med rundsendte artikler. Det sker ofte, at jeg ser de etablerede medier henvise til disse artikler flere dage efter, at jeg har læst dem. Jeg tror, at bloggere flytter noget - og vi får afløb for vores frustrationer,« siger Kim Møller, der siden 2003 har haft over en halv million besøgende.
http://www.uriasposten.net/
hvis I alligevel surfer dorover, så gå ikke glip af denne.
fredag 13. januar 2006
Hedegaard om biskoppen “der altid har ment, at Jesus var opstillet for Enhedslisten i Galilæa”
Lars Hedegaard i dagens Berlingske Tidende om Keld Holm og andre politiserende præster.

Dialog ?
virker kun hvis den løsningsmodel er accepteret af alle.Uden at jeg overhovedet skal gøre mig til talsmand for at slå børn, så kan vi der har oplevede det jævnthen i skolen, i al fald konstatere én ting . Det virker. Øjeblikkeligt. Og virkningen holdt sig ofte længe.
Man skal ikke se bort fra, at Mellemøsten er en voldskultur hvor magt er det sprog der tales og forstås universelt.. Lige fra toppen - staten - og ned til de svageste -kvinderne og børnene. Vores samtale og konsensuskultur bør være klar over , hvorfor dialog så ofte er "a loosing battle".
Kan man ikke kurere sygdommen, så må diagnosen i al fald stilles.
Indvandrerdrenge skal lære pæn opførsel
Af MIKKEL THASTUM og HENRIK VINTHER OLESEN
Kvindekrisecentre oplever små drenge, der har taget magten i etniske minoritetsfamilier. Regeringen i opgør med indvandrerdrenges kvindesyn.
*********
Landets krisecentre oplever således, at drenge føler sig kaldet til at træde i karakter, hvis pigerne i familien opfører sig på en måde, som drengene selv slipper af sted med - eksempelvis at have dansk kæreste. Det oplyser sekretariatsleder i Landsorganisationen af Kvindekrisecentre, Anne Mau: »Vi har set drenge ned til seksårsalderen kommandere med deres mor, når de ankommer på et krisecenter, fordi de nu som det ældste mandlige familiemedlem er familiens overhoved.«
http://www.jp.dk/indland/artikel:aid=3492756/

Et latterligt beløb
for en sjælden gangs skyld, synes SF at være på omgangshøjde med nutiden - men hvis ikke de skulle forstå dybden af de problemer de selv har forårsaget landet, hvem skulle så ? Den gamle revulotionære Holmsgaard tar téten.(Jeg har forresten altid været betaget af hendes autentiske Nørrebro-arbejder dialekt, der vist kun lever videre takket være hende. Og det til trods for at hun er pærefynsk fra Odense. Det er lyden af KANSAS arbejdstøj, træsko og røde faner :-)
Ideen er god, men beløbet er "latterligt", mener SFs Anne Grete Holmsgaard.- Hvis det skal være seriøst skal der sættes mange flere penge af. Beløbet skal i hvert fald tidobles, siger Anne Grete Holmsgaard til DR Nyheder Online.
http://www.dr.dk/Nyheder/Politik/2006/01/13/101717.htm
View Guestbook Sign Guestbook
Powered by iguest.net