onsdag, januar 11, 2006

En kioskbasker for Magazinet.no

en "kiosk-vältare"? Den lå da også lige til højrebenet - for dem der turde sparke til bolden. Hvor mange har talt på knapper, tøvet og tøjlet deres journalistiske instinkt i de 3 måneder?
Avistegninger er en meget gammel tradition. I min levetid har man kunnet tegne ALT. Det skal ingen lille minoritet komme og lave om på. Så kan de daffe videre..........................
Muhammed-saken verden over
Både sinte og takknemlige brev strømmer inn til Magazinets redaksjon. Responsen kommer fra hele verden etter at utenlandske medier slo opp saken om Muhammed-tegninger.
Tirsdag kveld ble redaktør i Magazinet, Vebjørn Selbekk, intervjuet i et direktesendt program i BBC.
Utover dette melder en rekke skandinaviske og internasjonale medier om at en kristen avis publiserte bildene av Muhammed.
I Danmark har de fleste danske riksmedier fått med seg at en norsk kristen avis trykker saken, ikke minst i Jyllands-Posten som først publiserte tegningene. I Sverige har ikke mindre enn 37 aviser, radio og TV-stasjoner meldt om saken, blandt dem svenske Expressen.
Spesielt mange dansker har sendt Magazinets redaksjon e-post, men e-posten kommer også fra Sverige, USA, Canada og Storbritannia. I de utenlandske henvendelsene er det overveiende stort flertall som er positive til Magazinets valgt om å trykke tegningene.
De fleste skriver at de oppfatter Magazinets publisering som en solidaritetshandling med Jyllands-Posten og som et viktig bidrag til ytringsfriheten. - Magazinet har også mottatt noen kritiske henvendelser. En innsender truer med å anmelde avisen – men jeg vet ikke helt om jeg skal oppfatte denne henvendelsen seriøst, sier Selbekk.
http://www.magazinet.no/default.asp?menuid=280&linktype=2&linkid=21859

Gik Jesus i solarium ?
En ikke-begivenhed
(foto, webmaster)
Moses Hansen demonstrerede uden menighed
ganske befriende. En detalje slog mig : enten er han lige kommet fra skiferie, eller også ligger han i flittigt solariet hjemme i Kolding. Nutcracker !
http://www.kristeligt-dagblad.dk/kirkeogtro/artikel:aid=277375
Fra intimsfæren
Hvis det kan være nogen trøst i den hjemlige andedam, kan det umiddelbart konstateres, at stridighederne mellem islamiske og sekulære kræfter i Egypten får debatten om Muhammed-tegningerne til at ligne det rene vand.Egypten oplever en utvetydig islamisering, hvor styret har valgt nærmest at overbyde fundamentalistiske islamiske kræfter for at bevare forbindelseslinierne til en stadig mere islam-tro befolkning.
Det nyeste udspil er en fatwa, formuleret af en tidligere dekan for sharia-fakultetet på Al Azhar Universitetet i Cairo:
»Komplet nøgenhed under gennemførelse af coitus annullerer ægteskabet«, hedder det i fatwaen, der desuden fastslår, at den eventuelle frugt af coitus gennemført i nøgenhed automatisk vil være en horeunge som følge af forældrenes umoralske adfærd.
Fatwaen har naturligvis vakt betydelig opsigt og skabt intens diskussion på intimfronten i både TV og aviser i Egypten. Foreløbig har formanden for universitetets fatwa-udvalg fremlagt et kompromis, der tillader ægtefæller at se hinanden nøgne, men »at de bør undgå at se hinandens kønsdele og under samlejet gør klogt i at indhylle sig i lagner«.
Groft sagt skal ikke blande sig i Egyptens sæder og skikke. Blot konstatere, at Islamisk Trossamfund i Danmark stadig kan have mange skud i bøssen.
Egon Balsby, Groft Sagt, Berlingske
View Guestbook Sign Guestbook
Powered by iguest.net