mandag, januar 09, 2006

"Svensk kultur har aldrig eksisteret"

siger Mullah - undskyld, Mohamed Omar. Poet. Det er da klart. Goes without saying. Videre til næste levende idiot. Mångkulturåret 2006 kan ikke overstås hurtigt nok. (Mærkelig nok synes dansk kultur nu pludselig igen at have eksiteret siden år ca.700 som en samlet statsdannelse (Illerup Ådal) - i den offentlige mening. Det går lidt op og ned med det. Her altså til ære for danske læsere, der ikke har set noget lignende i årevis).

Mohamed Omar om mångkultur
Regeringen har utlyst 2006 till mångkulturår. Kulturredaktionen har bett några skribenter fundera över de frågor som initiativet väcker. Frågor om svenskhet, mångfald, normer och inte minst vad ett mångkulturår egentligen kan uträtta. Mohamed Omar är först ut.
Det är 2006 och det nya löftesrika året - mångkulturåret - är här. En ny företeelse, ja, men långt ifrån en ny verklighet, enligt min mening.
Vårt land har alltid varit mångkulturellt. Det har funnits landsbygds- och stadskultur, arbetar- och borgerlig kultur, fin- och skräpkultur. Någon sammanhängande, enhetlig svensk kultur, innefattande alla människor inom rikets gränser, har aldrig funnits.
Det sammanfogande kittet var och är tungomålet. Den svenska som helt nyligen förnekades status som officiellt språk. Det är synd. Svenskan är ju det som avgör vad som är svenskt. Någon annan mätare på svenskhet äger vi inte. Det är inte värderingar, utseende, skallmått, kodex eller någonting annat som gör en människa svensk. Det är bara språket. Den kultur som uttrycks på svenska är svensk.
*********
Förutom alla de olika kulturer som svenskheten innehåller har det också funnits personligheter som rört sig fritt och självständigt, utanför kulturernas gränser. Vagabonder, profeter och mystiker har aldrig varit en del av mainstreamsamhället.
Stora svenskar som Swedenborg, Strindberg och Ivan Aguéli. Det som ändå gör dem till svenskar är det faktum att de uttryckte sina idéer, sin konst och sina visioner på svenska.
http://sydsvenskan.se/kultur/article135063.ece

On a clear day.........................
det er mørket, ikke kulden der trækker tænder ud, her ind under kyndelmisse...................
foto © webmaster


Forsinket journalistik
Efter 3 måneder, opdager Svenska Dagbladet pludselig en historie. Jeg troede ledere beskæftigede sig med dagsaktuelle emner ? Er det en slags journalistisk ejaculatio retardata, eller bare almindelig berøringsangst overfor varme kartofler?

Men se - Anders Fogh får ros - den samme Fogh, som AB´s møgspreder Anders Westgaard d. 23.11.2001, kaldte "den åbenlyst ubehagelige Anders Fogh Rasmussen", sandsynligvis uden at ane et klap om ham. Som verden dog flytter sig - i slow motion:

Det måste gå att driva med islam

Får man porträttera Muhammed med en dynamitgubbe instucken i turbanen?Tydligen inte.Den 30 september publicerade Jyllands-Posten tolv karikatyrteckningar av bland annat profeten, efter att en barnboksförfattare hävdat att ingen vågade illustrera hans kommande bok om koranen och Muhammed.Hets! Hädelse! Avbön! hojtade kritikerna.
**********
Den rakryggade statsministern Anders Fogh Rasmussen har trots propåer avböjt att träffa ambassadörer från kritiska arabstater, med argumentet att det skulle vara att acceptera att det är en uppgift för regeringen att näpsa Jyllands-Posten. I stället valde han att översätta sitt nyårstal om tolerans till arabiska och skicka det till Egypten, som tidigare hotat med att bryta de diplomatiska förbindelserna.
http://www.svd.se/dynamiskt/ledare/did_11491082.asp

Pia K. kalder Islamisk Trossamfund for landsforrædere

havde måske været smart at undgå ordet, når nu mange helt af sig selv tænker lige netop det :

Dansk Folkeparti kalder Islamisk Trossamfund for landsforrædere. Trossamfundet kalder anklagen "latterligt" .
http://www.bt.dk/politik/artikel:aid=412738/

-"De 11 muslimske organisationer, der stod bag anmeldelsen af Jyllands Posten, har allerede varskoet, at man går videre med sagen til rigsadvokaten og om nødvendigt helt til Menneskerettighedsdomstolen i Strassbourg."
-"I egyptiske medier har det været fremme, at der var tale om 120 tegninger og ikke 12 tegninger i Jyllands Posten. Og helt absurd bliver det, når Trossamfundets udsendinge øjensynligt har hævdet, at den danske regering er i gang med at lave en film, der angiveligt vil tilsværte islam. Medens topmålet af absurditet nåedes, da egyptiske medier kunne berette, at den danske regering vil omskrive Koranen! Det er helt ubegribeligt, hvordan den slags ammestuehistorier kan nå mellemøstlige medier, hvis ikke det var for en veltilrettelagt kampagne fra Det Islamiske Trossamfunds side.Her i landet beder vi pænt og dannet Det Islamiske Trossamfund om at være så venlige at trække udtalelserne tilbage, og så får man et frækt svar fra Trossamfundets overhoved, Ahmed Abu Laban, om, at han ikke er sikker på, at Trossamfundet skulle have udspredt disse falske oplysninger."
*********
-"For det tredje at der i Danmark findes en gruppe mennesker, der ikke er loyale over for Danmark og er villige til at benytte alle midler – inklusiv løgn og forstillelse – til at opildne muslimer til kamp mod Danmark og danskerne. Det er en ubehagelig – men nødvendig – erkendelse, som vi også må have i erindring, når vi i fremtiden fastlægger den danske udlændingepolitik. Forudsætningen for at få opholdstilladelse i dette land bør som mindstemål være, at man er loyal imod Danmark og den danske befolkning. Det er Det Islamiske Trossamfunds repræsentanter ikke – og derfor burde de heller ikke være i landet."

med venlig hilsenPia Kjærsgaard

http://www.danskfolkeparti.dk/sw/frontend/newsletterpreview.asp?id=348&template_id=10&mbid=19083

View Guestbook Sign Guestbook
Powered by iguest.net