tirsdag, januar 10, 2006

Tak, Norge

i en tid hvor åndelige svæklinge og krykhusarer på stribe svigter frihedsprincip nr.1, ligesom i Rushdie sagen, kommer Ola Nordmand med hår på brystet:
Trykker omstridte Muhammed-tegninger
Som første norske avis trykker Magazinet tegningene som førte til drapstrusler, demonstrasjoner og krav om inngrep fra statsministeren i Danmark.
*********
- De anførte eksempler gir grunn til bekymring, enten den opplevde frykten hviler på falskt grunnlag eller ikke. Faktum er at den finnes og at den fører til selvsensur. Det skjer en intimidering av det offentlige rom. Kunstnere, forfattere, tegnere oversettere og teaterfolk får derfor i en stor bue utenom vår tids viktigste kulturmøte, det som skjer mellom islam og de sekulære, vestlige samfunn med rot i kristendommen, skrev kulturredaktøren som konkluderte slik:- Vi er på vei inn i en glidebane, hvor ingen kan forutsi hva denne selvsensuren vil ende med.http://www.dagbladet.no/nyheter/2006/01/09/454292.html
http://www.magazinet.no/default.asp?menuid=&linktype=2&linkid=21839

Kristen avis trykker tegninger av Muhammed
Den kristne avisa Magazinet har i dag trykt bilder av Muhammed, til tross for at islamsk skikk forbyr bilder av profeten. Redaktør Vebjørn K. Selbekk gjør det for å verne om ytringsfriheten.
- I likhet med Jyllands-Posten har jeg sett meg lei på den snikinnskrenkingen av ytringsfriheten som pågår. Vi har sett drapet på Theo van Gogh og at det ikke dreier seg om tomme trusler. Vi vet at ytringsfriheten i vår del av verden er truet av en religion som ikke er fremmed for å ty til vold, sier Selbekk til sin egen avis.
Slik så avissiden ut da Jyllandsposten trykket danske tegneres tolkning av profeten Muhammed i fjor.
http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/article1194338.ece
ganske interessant, at det i Norge og Sverige, er små kristne aviser, der er forrest for at forsvare velerhvervede retigheder

Redaktør anklager norske muslimer for «voldstrusler mot ytringsfriheten».
Selbekk for full støtte av Per Edgar Kokkvold i Presseforbundet, som i tillegg kommer med følgende kraftsalve: – Vi burde kanskje presse Islamsk Råd til å kurse sine medlemmer i ytringsfrihet, som er en forutsetning for et demokratisk liv.
http://www.dagbladet.no/kultur/2006/01/10/454375.html

og så kunne man håbe den sag var ekspederet udenlands, men ikke nikke nej. Det blir en føljeton af selvmål fra Islamisk Trossamfund, som også en hel del muslimer er grundigt trætte af. Mon retten godtager at behandle den sag ?
Trossamfund sagsøger Pia Kjærsgaard
Islamisk Trossamfund sagsøger nu på vegne af en række islamiske organisationer Dansk Folkepartis formand, Pia Kjærsgaard, for injurier.

http://www.jp.dk/indland/artikel:aid=3487484/

Unni Wikan: Carl I. Hagen havde ret
uden at ville forklejne hendes indsats, så er der altså tale om et veluddannet menneske, der nægter at drage de politiske konsekvenser af sin overbevisning. Det taler for sig selv. Hvem skulle da have ført hendes indsigter ud i livet ?
Hendes inkonsekvens er ganske almindelig, mere almindelig desto højere folk er uddannede, synes det. Man kunne jo få snavs under sine velpolerede negle. Det lader man andre om.
Vi der ikke er doktorer, interesserer os mere for sandheden og virkeligheden, end hvem der præsenterer den.
(Eller også vil hun ikke stå ved, hvad hun har stemt. Det er jo set før - navnlig i "de bedre kredse" :-)

«STILL KRAV TIL INNVANDRERNE,»

- Det som skjer, er at virkeligheten omsider har innhentet oss. I en del år nå er det noen få mennesker, inklusive undertegnede, som har påpekt at den mangelfulle norske integrasjonspolitikken før eller siden ville resultere i økende vold. Toneangivende kretser - både politikere, akademikere og journalister - har nektet å ta realitetene inn over seg. Det har liksom vært for galt å ikke bare tro godt om «de andre».
Men nå er vi kommet dit hen at problemene ikke lenger kan forties.
- Mener du å si at Fremskrittspartiet har hatt rett ?
- Ja, de har hatt rett i en god del. Definitivt. - Og dette sier du helt uten ubehag?
- Nei, dette sier jeg med nokså mye ubehag. Men jeg tror det som virkelig kan skape rasisme i Norge, er at ting ikke får komme fram i lyset, slik at problemene får fortsette å vokse. Når for eksempel den stygge voldsstatistikken for enkelte innvandrergrupper blir dysset ned, uten at effektive tiltak blir fremmet.
- Har du noen gang vurdert å stemme Fremskrittspartiet?
- Å nei, aldri. Nei, nei, nei, nei, nei. Men jeg ser jo at de har hatt rett i noen av sine spådommer. Dessverre.
http://www.dagbladet.no/magasinet/2002/05/09/329616.html
View Guestbook Sign Guestbook
Powered by iguest.net