onsdag, januar 11, 2006

Tävling :Var med och teckna Muhammed

SD tegner og fortæller. En tegnekomkurrence der kan fostre en hel ny generation af Jørgen Clevin ér . Og Jan Hjärpe har jo selv sagt, at Islam ikke har noget billedforbud. Her er f.eks. en ældre muslimsk gengivelse af profeten- og (billede 2) en nutidig hollandsk muslims gengivelse af Jomfru Maria uden BH og Jesus uden ble (blöja). Jomfruen ligner jo Julia Roberts, inden hun blev ødelagt af for mange face-lifts og lip-jobs.!
"Yttrandefriheten i Sverige står över islams förbud mot att avbilda Muhammed"
Den 30 september publicerade den danska tidningen Jyllands-Posten tolv teckningar föreställandes den muslimska profeten Muhammed. Syftet med att avbilda Muhammed och trycka det i tidningen var att använda teckningarna som en illustration till en artikel om den tilltagande och hotande självcensuren inom islam, samtidigt som man ville visa att man från tidningens sida värnar det fria ordet och den öppna debatten och att yttrandefriheten står över islams förbud mot att avbilda Muhammed.
Publiceringen har lett till stora protester; allt ifrån demonstrationer till direkta mordhot. Egypten har dessutom gått i täten för en bredare protestaktion från hela den muslimska världen, och det har talats om en handelsbojkott mot Danmark. Flera muslimska ledare har dessutom valt att protestera hos FN. Och så vidare.
Vi på SD-Kuriren har med intresse följt utvecklingen i Danmark och ställer naturligtvis helt och hållet upp bakom Jyllands-Posten och deras kamp för yttrandefriheten. Nu när den norska tidningen Magazinet valt att publicera de tolv teckningarna, vill vi på SD-Kuriren inte vara sämre. Vi har därför beslutat oss för att gå i Jyllands-Postens fotspår och visa att yttrandefriheten i Sverige naturligtvis står över islams förbud mot att avbilda Muhammed.
Vi bjuder därför in alla er med någon form av konstnärlig talang, att inkomma med en teckning av hur Muhammed kan ha sett ut. Vi tar emot teckningarna digitalt såväl som via vanlig post (adressen finner ni nedan).
Tanken är att teckningarna ska publiceras i nummer 68 som utkommer i slutet på mars. Vi kan naturligtvis inte garantera att samtliga bidrag kommer att publiceras, utan förbehåller oss rätten att publicera de teckningar vi finner vara passande. Vill ni vara anonyma går detta alldeles utmärkt.
Richard Jomshof
Chefredaktör
http://www.sd-kuriren.info
View Guestbook Sign Guestbook
Powered by iguest.net