torsdag, februar 09, 2006

"Anklag dem for landsforrædderi"

Hirsi Ali i Dags Dato TV 2 i aften, om hvad der bør ske med imam delagationen der rejste i Mellemøsten. Naturligvis. Alternativt en marchordre. IT trafikken mellem dem og Mellemøsten må være interessant læsning for PET. ( 23:00 Dags Dato: Dem og os - kan vi leve sammen?)
Online v. 24 tiden i aften.

http://nyhederne.tv2.dk/dagsdato

Kulturer i konflikt
(JP. 6. feb. - översatt av Räknenissen)
Konflikten om Muhammed-teckningarna är ett klart bevis för att det äger rum en sammanstötning mellan civilisationerna i Europa, anser den holländska parlamentarikern Ayaan Hirsi Ali.
Hon bedömer att det kommer att vara till stor fördel för hela Europa att teckningarna har satt gång en uppgörelse mellan muslimska och västerländska värden.
»Även om det kan låta hårt att säga just nu efter nerbränning av ambassader och hot mot danskar anser jag att konflikten om Muhammed-teckningarna kommer att föra Europa et stort steg framåt. Konflikten är ett uttryck för att det verkligen äger rum en sammanstötning mellan civilisationer. Den sammanstötningen var dömd att komma, och teckningarna kan leda till att utvecklingen för islam i Europa kan hoppa flera hundra år fram på några få år,« säger Ayaan Hirsi Ali.
***********
»Det var hög tid att det sattes igång en uppgörelse. Om man inte hade tryckt teckningarna skulle diskussionen om profeten inte ha ägt rum. Man ska komma ihåg att islam inte har gått igenom den reformation och anpassning som kristendomen och judendomen har gjort under tusentals år.
Islam har tvärtom islam stagnerat, eftersom den baserar sin laggrund på regler från ett stamsamhälle. Nu kommer alla muslimer i Danmark och i andra europeiska länder att vara tvungna att tänka över hur de ska förhålla sig till muslimska tabun som inte stämmer överens med tillvaron i ett modernt demokratisk samhälle,« säger Hirsi Ali.
Hirsi Ali framhåller att Muhammed är helig för muslimer, men inte helig i de europeiska samhällena. word dok.:
http://files.upl.silentwhisper.net/upload1/kultur_i_konflikt.doc
Sveriges udenrigsminister.....
om SD´s forlængst udskrevne tegnekonkurrence. Hun, trykkefrihedens forsvarerer, kommer min 5: 05 inde i indslaget og får vores Chamberlain ,Uffe Enten- Ellermann, til at lyde som Djengis Khan på en dårlig dag:
"Jeg synes det er frygteligt at en gruppe svenske ekstreme personer, udsætter Sverige for en åbenbar fare."
"Det er en fuldstændig mangel på respekt. Jeg skammer mig over at der findes racister i dette land som i ytringsfriheden navn, udnytter situationen"
********
Samtal med Magnus Norell, forskare FOI, Johan Gärde, religionssociolog, Jimmy Åkesson, Sverigedemokraterna och en reaktion av Laila Freivalds, utrikesminister.Muhammedbilderna
http://www.sr.se/webbradio/start.asp?typ=db&namn=186309

Freivalds kritiserar svenska Muhammedbilder
Syrien protester mot att det invandrarfientliga partiet Sverigedemokraterna (Sd) publicerat en skämtteckning av profeten Muhammed. "Jag tycker att det är fruktansvärt att en liten grupp svenska extremister utsätter svenskar för en uppenbar fara", säger utrikesminister Laila Freivalds till DN.
***********
Richard Jomshof, chefredaktör och ansvarig utgivare för Sd-Kuriren, är oförstående för kritiken.
- Situationen blir helt bisarr om ett samhälle ska rätta sig efter vissa religiösa dogmer. Jag är inte muslim. De ska inte tala om för mig vad jag ska göra och inte göra, säger han.
http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=147&a=520257&maNo=-1
View Guestbook Sign Guestbook
Powered by iguest.net