lørdag, februar 11, 2006

Hej, SÄPO

det ser ud til at blive helt nye tider for den i forvejen ikke alt for frie meningsytring i Sverige. Synd SÄPO´s "påtryckninger" ikke kan strække sig over Øresundsbroen! Ellers kunne i komme forbi og få en "håndbajer".
Kritik mot stängning av nättidning
Påtryckningar och censur eller relevant information från Säpo och UD? Åsikterna går isär om vad som ledde till stängningen av Sverigedemokraternas hemsida och nättidning. Kritikerna kallar det ett slag mot yttrandefriheten. Samtidigt väljer Säpo nu att hårdbevaka fler medieföretag.
********
Ledande publicister är dock kritiska mot myndigheternas agerande. - Jag tycker att det är oerhört anmärkningsvärt. Det verkar som om yttrandefriheten får ge vika för utrikespolitiken och nu handlar det om att skydda svenska intressen i Mellanöstern, säger Publicistklubbens ordförande Stig Fredrikson. - Hittills har både medier och myndigheter uppträtt balanserat, men om nu staten ingripit väcker det oro, säger Tidningsutgivarnas vd Barbro Fischerström till Resumé.
http://tv4.se/nyheter/443633.html

Sweden shuts website over cartoon
The Swedish government has moved to shut down the website of a far-right political party's newspaper over cartoons of the Prophet Muhammad.
The site's host, Levonline, pulled the plug on the website of the Swedish Democrats' SD-Kuriren newspaper after consulting with the government.
It is believed to be the first time a Western government has intervened to block a publication in the growing row.
************
His website briefly posted a picture showing Muhammad from the rear, looking into a mirror, with his eyes blacked out - an image he said was about self-censorship.
It seemed like it could be a bad for us and for others to have the site up (Levonline CEO Turkel Nyberg)
"It was directed at the Swedish government and Swedish magazines," Jomshof said.
"They are cowards for not standing by the Danish people and Jyllands-Posten."
http://news.bbc.co.uk/go/pr/fr/-/2/hi/europe/4700414.stm

UD lyder under islamisterna
(UD= Utrikesdepartementet). - Jeg er efterhånden kommet til den overbevisning, at de tegninger er lavet på lakmuspapir, dyppet i gammeldags fremkaldervædske:
UD:s och Säpos nedstängning av Sverigedemokraternas tidning på nätet är ett praktfullt självmål. Och en stor seger för radikala islamister som kräver att man ska följa just deras tolkning av islam.
Det skriver MAGNUS NORELL, terrorismforskare vid Totalförsvarets forskningsinstitut.
**********
Sammanfattningsvis är det därför mycket viktigt att komma ihåg att konflikten här inte går mellan muslimer i allmänhet och "alla andra". Konflikten, som vi måste ta om vi menar allvar med vårt tal om frihet och demokrati, går mellan islamister och "alla andra".
Det är därför mycket otrevligt att det i andra sammanhang så pratglada EU inte lyckats samla sig till ett otvetydigt stöd för en av sina minsta medlemsländer när det angrips för att vara en alldeles vanlig europeisk demokrati. Den tystnaden kommer att värderas på olika sätt runtom i den muslimska världen. Dels av de islamister med ambition att strypa yttrandefriheten överallt. Dels av de muslimer som kämpar för reformer och öppnare samhällen.
På så vis kan vi vara säkra på att den här frågan inte kommer att försvinna utan fortsätta att kräva ställningstagande och ansvar av oss alla. Vare sig vi vill det eller inte är vi alla danskar nu.
MAGNUS NORELL
http://expressen.se/index.jsp?a=523852

Antirasistisk manifestation i Stockholm
Ekstremvänstern (VP & M) er på det hemmelige politis side, i god tradition fra KGB tiden:
På lördagen samlades företrädare för olika politiska och religiösa organisationer på Medborgarplatsen i Stockholm för en manifestation mot rasism och intolerans.
”Vi tar avstånd från publiceringen”
Vänsterpartiets Lars Ohly och miljöpartisten Gustav Fridolin var några av talarna.
http://www.sr.se/cgi-bin/ekot/artikel.asp?artikel=794175Hejs flaget på søndag

Jeg har desværre glemt navnet på den flinke franskmand der fik idéen:
Den sidste uges tid er Danmark endt i orkanens øje i den mellemøstlige verden. Danske flag er blevet brændt af, danske ambassader angrebet og brændt ned og dukker forestillende statsminister Anders Fogh Rasmussen er også blevet sat i brænd over alt i den muslimske verden.
http://www.dfu-nettet.dk/side1377-cid-1210-aid-396-mid-10-params-12.html

Beklagelse
en nordmand gav efter for den særlige muslimske dialogform, der går under navnet dødstrusler. Det kan man ikke klandre ham for. Ikke alle kan være en Naser Khader og selv hans nattesøvn er ikke hvad den har været.
Beklager trykking av tegningene
Redaktør Vebjørn Selbekk i Magazinet beklager trykkingen av Muhammed-karikaturene. Norske imamer er fornøyd med unnskyldningen.
http://www.aftenposten.no/nyheter/uriks/spesial/article1219818.ece
View Guestbook Sign Guestbook
Powered by iguest.net