fredag, februar 10, 2006

Yttrandefrihetens väsen

eller man kunne sige : Rettigheder og pligter - for voksne, vel at mærke. Ikke for anarkistiske, voldstilbøjelige pattebørn. Som Fogh, Sarkozy og andre der har kunnet holde hovedet koldt, sagde: "Centrale demokratiske principper er ikke til debat. Den der bruger vold, vil blive mødt med vold".
(Med tack til Räknenissen)
Krönika: Yttrandefrihetens väsen
Av Helga Moos, författare och föredragshållare, MF for Venstre, Nordborg
Islamister har förstått den ena sidan av yttrandefriheten, den som ger dem själva rättigheter, medan den andra sidan - den som ger andra grupper rättigheter - har de inte förstått ett dyft av, så den vill de få förbjuden. Om man har en sådan dubbelhet i sig har man inte förstått yttrandefrihetens väsen, skriver dagens krönikör.
***********
Det är faktiskt så att man på allvar är accepterad i Danmark först när man är karikerad - även om det kan se . Med teckningarna gjordes det plats för islam i folksjälen, men islamisterna valde att skräckslagna och djupt uppretade resa ut i världen – ut till diktaturer för att söka tröst och skydd. Ut dit där kvinnor varken har röstkort eller körkort. »Hjälp, det kom en teckning!«
Nå, men ingen sökte asyl därute, alla kom hem - viftande med vit flagg: »Vi använde bara vår yttrandefrihet!«
Plötsligt blev yttrandefriheten central för dem, t o m för de mest inbitna islamisterna. Nu får vi se om de har hållit sin yttrandefrihet inom lagens ramar - det ska domstolen, och inte folkdomstolen avgöra. Eller föredrar islamister kanske folkdomstolen? Att vi lär oss att dra runt och härja i vilda horder, så att de kan förstå bättre vad vi menar?
Om en grupp araber hade gjort något motsvarande - rest ut i västvärlden och satt västerländska krafter i brand mot sitt eget arabiska hemland hade den arabiska yttrandefriheten rykt dit pepparn växer, men här i Danmark solar Ahmed Akkari från Muslimska Trossamfundet sig i yttrandefriheten medan han sätter världen i brand med andras yttranden.
Islamister har med andra ord förstått den ena sidan av yttrandefriheten, den som ger dem själva rättigheter, medan den andra sidan – den som ger andra grupper rättigheter - har de inte förstått ett dyft av, så den vill de få den förbjuden.Om man har en sådan dubbelhet i sig har man inte förstått yttrandefrihetens väsen. (word dok. :)
http://files.upl.silentwhisper.net/upload9/yttrandefrihetens_vasen.doc

København tiltrækker radikale muslimer
Danska moskéer inspirerade terrormisstänkta

De flesta bär skägg. Men Muhammed är bara sexton år. Han är slätrakad, kortklippt och klädd helt i svart. Och han talar med övertygelsen hos den som har sett ljuset och funnit den rätta vägen. – "De andra älskar livet. Vi älskar döden", säger han med hetta.Muhammed är palestinier och har levt nästan hela sitt
korta liv i Danmark. Men han har inte mycket till övers för ”friheten” i sitt hemland
.– Se dig omkring! säger han och slår ut med armen. Här finns bara en massa bögar och lesbiska här på Nørrebro. Demokrati är ”haram”, förbjudet. Jag vill att ”sharia”, islams lag, ska gälla. Muhammed pratar fort och mycket. Om USA som stjäl arabernas olja. Om mesiga danska imamer som ”kysser Bush i röven”.
Om Usama bin Ladin, som är en hjälte, men alls inte låg bakom attacken mot World Trade Center (det sprängdes inifrån av amerikanarna själva). Om målet att ”upprätta en shariastat”. Och om ”jihad”, det heliga kriget där självmordsbombare blir martyrer. – När kalifatet kallar är jag beredd att bli martyr. Det är min högsta önskan att dö som martyr, säger han.

http://sydsvenskan.se/sverige/article141640.ece



"Rotten Naser Khader" ?
Imam-angreb på Khader skal undersøges
Imam Abu Laban risikerer nu en retssag om æreskrænkelse, efter at han under fredagsbønnen gik kraftigt til angreb på den radikale politiker Naser Khader og kaldte ham en rotte.
- Jeg kalder dem rotter i hullet. Det er dem, der laver krisen i Europa, sagde han bl.a. om Khader og den hollandske islamkritiker Ayaan Hirsi Ali.-
Det er dem, der laver krisen i Europa, ikke os. Vi arbejder hårdt og objektivt for alle parters interesser. Disse folk misleder det europæiske kontinent, sagde imamen"
http://www.dr.dk/Nyheder/Indland/2006/02/10/231210.htm
Objektivt?:

Labans mange løgne
Imam Abu Laban og hans talsmænd i Islamisk Trossamfund har et særdeles afslappet forhold til sandheden:
http://ekstrabladet.dk/VisArtikel.iasp?PageID=334568

glædeligt er det dog, at Abu Laban, der er uønsket i Emiraterne og Egypten, ikke er dansk statsborger og kan forlade Danmark øjeblikkeligt.

DF udpeger tre imamer
Dansk Folkeparti peger nu tre imamer ud, som de ønsker får frataget deres danske statsborgerskab: Muhammed Fouad al-Barazi, Ahmed Akkari og Abu Bashar.
De tre imamer har den seneste tid været kritiseret for at have bidraget til at piske stemningen op i Mellemøsten.
http://www.dr.dk/Nyheder/Indland/2006/02/10/231054.htm

At V og R omtaler disse opviglere, der indtil videre har kostet Danmark millioner på rekordtid, som "nogen der "bare" siger noget man ikke kan lide" - og som derfor ikke skal udvises, viser at de ikke helt har forstået de skader de har forvoldt. Og ikke mindst vil fortsætte at forvolde, og her tænkes også på skader på liv og helbred.
Muligheden foreligger selvfølgelig, at de bare vil vente lidt med det skridt.
Den "dialog" de vil pånøde os, er valget mellem underkastelse og dødstrusler. I Norge så man idag en redaktør for Magazinet, der havde fået nok af denne særlige islamistiske debatteknik.
Hvis Juste viser sig at være profetisk. Så har vi en lang, hård kamp foran os. En kamp det er værre at skulke fra, end at tage.
Påført os af politikere, der var alt andet end profetiske og imamer der tror at de kan flytte ind i et gammelt land og uden videre møblere om på reglerne. Og vælgere der ikke gad sætte sig ind i tingene, mens tid var og mens S og R forærede landet væk i metermål til enhver der kunne udtale ordet " asyl".
Det er regeringens pligt at undersøge imamernes ageren ordentligt, og siden smide dem ud hvis alt påstået kan bekræftes. Om ikke andet så for at statuere et eksempel, der uden tvivl kan blive hårdt brug for senere.

View Guestbook Sign Guestbook
Powered by iguest.net