torsdag, april 13, 2006

Håkon Arvidsson udlægger teksten

og får svar på tiltale. Det er ganske mærkeligt, at en mand der har så meget på hjerte, som bor og arbejder i Danmark, ikke skriver i danske aviser. Vil han ikke tale med os? For det skulle vel ikke være, at han foretrækker at ytre sig dér, hvor han ikke bliver sagt imod?
Her er lidt af den medfart han fik for sit seneste opus Missnöjespartier dikterar politiken på Svenska Dagbladets internetdebat - iden den blev lukket ved det 200 indlæg:
Håkan Arvidsson , Trött
Jag är ytterst försiktig, eftersom jag vet, att censuren är hård på Sv.D., men så mycket vågar jag väl säga, att Håkan Arvidsson efter mångåriga inlägg i stil med det ovanstående är en delvis känd person i Danmark. Han omnämns - på ett objektivt och alltså föga smickrande sätt - inte så sällan i danska bloggar och debattfora. Ibland undrar man: Har svenskarna blivit fullständigt tokiga i sin monstruöst elaka godhet.

Svenskarna får inte yttra sig. Bara Håkan Arvidsson et consortes. Det demokratiska underskottet. samhällsvetare. Det demokratiska underskottet är mycket större i Sverige än i Danmark. I Danmark får folk ha de åsikter som de har, och DF får komma till tals i debatten. I Sverige är (s) livrädda för att låta folkets röst bli hörd, då man i så fall kommer att gå stora förluster i röster till mötes. Men, snöbollen är i rullning.

Sverige som är udda

Sverige är extremt och en udda fågel i jämförelse med övriga världen (norden) Många glömmer det och tycker att det är omvärlden som är farlig, ful och skrämmande! Sekteristiskt och ett syndrom man känner igen från DDR och gamla Sovjet! Framskredspartiet (Norges Sverige demokrater) är Norges största parti idag! Utvecklingen kommer till Sverige med. Vem trodde det skulle gå så bra i Danmark tex ?

Till Trött, Spanaren

Är det samme Håkan Arvidsson som är verksamvid "det röde universitet" i Roskilde?

Vilket Trams! svenne

Danmark Är ett föredömme. Sossarna och vänstern har snart fördärvat Sverige fullständigt. Har vi inte tillräckligt hög arbetslöshet redan?Hjälp flyktingarna på plats, istället för att importera problemen hit.

Välfärdsförsvarana Kafir

Danska väljare röstar på DF främst för att de är det parti som försvarar välfärdstaten mest. Inte av "rasistiska" skäl.Intressant är att nästan 100% av DFs nya väljare kommer oavkortat från (s). Det är tidigare socialdemokrater som idag är kärnan i DF. Varken borgare eller "rasister".Det är just därför GP är livrädd för SD. Det är bara han som förlorar väljare. GP tjänar på att SD rassifieras i medierna av "duktiga" journalister. (GP= Göran Persson)

Finns äntligen. Fri kommunikation.
Internet är fantastiskt, äntligen kan en någorlunda debatt i de stora framtidsfrågorna existera. Detta skrämmer ju naturligtvis de som äger en majoritet aav media, samt sossarna väldigt mycket. Nu kan de inte kontrollera massorna längre...Göran Persson har dessutom utalat sig om att han "skrämms" av att internet gjort detta möjligt.

Man får intrycket
att danskarna är helt vansinniga och att den danska politiken har gått helt snett! DF och dess ledare beskrivs som "missnöjesparti" och partiledaren som en "galenpanna". Det är naturligtvis helt fel! Danska politiker lyssnar på sitt folk och använder sin demokrati på rätt sätt! Det är i Sverige som de riktiga galningarna finns!

Vad har vi
Svd skriver "Ett resultat av denna politik är att det invandrarfientliga Dansk Folkeparti numera dikterar så gott som alla initiativ i dansk politik" Jag tror detta är bättre jämfört med vilka som dikterar i Sverige - miljöpartiet. Heja Danmark och Norge, jag håller på Er, hoppas vi i Sverige också får demokrati så man får säga vad man vill.


Arvidsson gnäller- Pro-Danmark
Den här artikeln är egentligen bara gnäll över att mångkulturalisterna och de invandringspositiva inte längre har kontrollen i Danmark längre. Demokrati är tydligen bara kul så länge man själv bestämmer dagordningen. Arvidsson bör fundera lite närmare på varför DF är populära istället för att tjurigt sätta demoniserande stämplar som "invandringsfientliga" och "främlingsfientliga" på dem. Men det är kanske någon "pressetisk" regel som kommer emellan?
alle indlæg i word dokument
(linket virker nu fra fredag 00:40)

"Når jeg tænker på dansk kultur.......
tænker jeg på den danske landskab" (Elsebeth Gerner Nielsen, tidl kulturminister i P 1). Det er rigtignok et kulturlandskab, men alligevel en fattig association for en potentiel kulturminister. Kære Fogh, giv os en rigtig intelektuel næste gang. En dansk André Malraux frem for disse, hvis horisont ikke rækker ud over DR´s "kulturprogrammer" - lidt rap musik, lidt baltiske installationskunstnere og den seneste CD med TV 2 og Anne Linnet.
Morgendagens mandariner

deres danske "kammerater" er mindre kæphøje, hvilket var på allerhøjeste tid. Efter svensk SAP´s gigantiske import af stemmekvæg, kan disses vulgære magtmennesker se en tryg fremtid i møde. At det overhovedet er noget der ligner dødt løb mellem blokkene idag, indikerer - når man tænker på hvordan indvandrere stemmer - en komfortabel borgerlig majoritet blandt landets oprindelige ejere : svenskerne.
Kurt Lundgren:
Jag sitter med förundersökningsprotokollen från SSU-basen Anna Sjödins krogbråk framför mig. Det är 176 sidor vittnesmål om en förtrollad natt, en förvirrad natt - att utleta sanningen ur allt detta motstridiga är svårt.
Men vad som skrämmer mig mest, bortsett från brottsmisstankarna, är att det är ett dokument om vår tid, om den politiska klass som kommer att styra över oss om några år: här har vi SSU:s ordförande i vars framtid finns ministerposter; hon kan till och med bli statsminister.
Här har vi Peter Skeppström, pressekreterare i SSU; han kan bli minister i regeringen, minst.
Här har vi Anna Sjödins störtfulla väninna, låt oss kalla henne Maria; hon kan minst bli statssekreterare i statrådsberedningen när väl Anna och Peter sitter där.
Nu går vi till protokollen varur jag citerar exakt:

»Ett vittne berättar om Skeppströms hotelser :
Han sade, vet du vilka vi är?
- Det skiter jag fullständigt i, svarade en annan vakt.
Skeppström tog upp sin plånbok och stod och ryckte i sitt leg. Han sade:
Hon därinne är SSU-ordförande.
Jag skall gå till Tomas Bodström.«

»VÄNINNAN MARIA : Hon ombads lämna platsen men åtlydde inte. Istället började hon kalla poliserna för diverse nedsättande uttryck: Hon skrek pittar och kukar, hon sade att poliser alltid har de minsta pittarna; detta återkommer i protokoll efter protokoll - ett oerhört vulgärt språk, som uppenbarligen forsar ur henne. Hon kallade oss för apskallar, hon skrek att vi var kuksugare, rövknullare och att min kollega har poliskårens minsta pitt. Så började hon gråta, sedan slutade hon. Skrek åter Fuck You.«
*********
Man sade förr att den gamla överklassen hade en diskret charm och en lika diskret arrogans, men den var dock bildad. Den nya klassen är rå, vulgär, obildad, brutal och ful i mun, hotfull och medveten om sin enorma makt då den tar hand om 63 procent av nationens tillgångar, vilket ungefär motsvarar den andel av rikets tillgångar som adelsklassen förfogade över när adelsmakten nådde sin absoluta höjd kring åren 1650 - 1680.
SSU:s fyllebråk: Hotelser, makt, arrogans från ny överklass

Tuberkulose
en tilvandret epedemi in spe:
Föräldrar till tbc-smittade barn i Bromma: Hur många fler barn på daghem måste drabbas innan smittspridningen stoppas?
"Ingen tar ansvar för barnens lidande i tbc"

Lirekassemand
og altså ikke en lussing, er "grov misshandel". Stille og roligt er anmeldte tilfædle krøbet op over 70.000. I Danmark var det tilsvarende tal i 2005 10.972. (Danmarks Statistik). Med andre ord: Skånes 1 mio. indbyggere har omtrent samme antal som hele Danmarks 5.4 mio.)
Våldsbrotten i Skåne ökade betydligt mer än i resten av landet förra året. Det visar ny statistik från Brottsförebyggande rådet. Inbrott och bilstölder minskar.
I Skåne län anmäldes 9 932 fall av misshandel i fjor. Det var en ökning med 13 procent jämfört med 2004.

Våldsbrotten i Skåne öker
BRÅ - Trenden fortsätter

"Venstrefløjen argumenterer som fascisterne"
i Musslonis 1930 straffelov. Tina Magaard i JP- Århus:
- I de 15 år hun har boet og studeret i udlandet, har hun kun koncentreret sig om familien og de nærmeste venner, når hun har været på besøg i Danmark, så da hun kom hjem for alvor i 2005 til stillingen på Aarhus Universitet, opdagede hun, hvor meget der er sket i den offentlige debat. »Da jeg tog af sted den 6. januar 1990, var - hverken Dansk Folkeparti eller kulturradikale med i debatten. Det har været spændende at se, hvordan de to - sider nu dominerer - debatten og strukturerer den, eftersom alle andre finder deres plads i forhold til de to poler.«
-Dette har en direkte forbindelse til emnet for Tina Magaards ph.d., som hun erhvervede ved Sorbonne i 2002. Den handlede om paradigmeskiftet, et emne som ikke er blevet mindre aktuelt siden.
Argumenterer som fascister
»For mig er det interessant at se, hvornår kulturer bevæger sig, i hvilken retning og hvorfor. Lige nu har islamismen indflydelse på, hvilken vej vi bevæger os. Muhammedkrisen kan være et tegn blandt mange på et begyndende paradigmeskifte, altså at for eksempel politiske partier skifter værdisæt. Der er nemlig sket noget interessant i den forbindelse, idet en del mennesker, der vil betegne sig selv som progressive, venstre- og midterfløjsfolk træder frem og - måske uden selv at være klar over det - begynder at argumentere som fascister. Det er den samme argumentation som i 1930erne,« siger Tina Magaard og rejser sig for at hente en bog ned fra den propfyldte bogreol, der blandt andet indeholder flere værker om jihad, Ibn Khalduns Muqaddima og flere udgaver af Koranen.
Men det er den italienske straffelov, som hun hiver frem. Mussolinis sanktioner»Der findes to versioner. Den blev liberaliseret i 1889, da man indførte en række individuelle frihedsrettigheder. Mussolini ændrede straffeloven i 1930, og her begrænsede han frihedsrettighederne og indførte i stedet sanktioner for krænkelse af religiøse følelser.
- »70 år senere begynder nogle danskere fra venstrefløjen og midten i dansk politik at argumentere på samme måde som Mussolini og vil integrere et religiøst verdensbillede i en venstrefløjspolitik. Hvorfor? Fordi de har allieret sig med islamister, som ellers, hvad angår deres holdninger, hører til på yderste højrefløj.
Hvis venstrefløjen på langt sigt integrerer flere af islamisternes argumenter, så vil vi stå overfor et paradigmeskifte, for det vil også betyde omrokering af alle de andre partiers selvforståelse og argumentation. Det er for tidligt at fastslå, om det bliver tilfældet, men en ting er sikkert: vi mangler stadig en grundlæggende diskussion, nemlig at fokusere på, hvad det er for et samfund som islamisterne vil sætte i stedet for det eksisterende,« siger Tina Magaard.
View Guestbook Sign Guestbook
Powered by iguest.net