onsdag, april 12, 2006

Påhitsom Pink for Peace

ja, jeg ved godt det kalder sig kunst. Jeg kalder det påhitsomhed - "projektet".
Jeg sad ved siden af en ældre Politiken læsende herre i toget igår. Måske var han igang med den seneste Rune Engelbrecht kronik, men pludselig siger han :
"Jeg er pacifist. Jeg bryder mig ikke om krig. Det er derfor jeg stemmer Radikalt."
Et langt livs visdom, opsummeret i tre fyndige sætninger.
Således sat skakmat kunne jeg ikke samle mig til andet svar end : "Jeg kan heller ikke lide krig". Det er jo andre forundt at bevare fatningen under alle forhold:
“Those who ‘abjure’ violence can only do so because others are committing violence on their behalf.” (Orwell om pacifisme i Notes on Nationalism, maj 1945)
Uriasposten foto © webmaster

»Lyserød er den mest upassende farve, som man kan give en kampvogn, fordi den er anticamuflerende*. Det er nemlig ikke for at skjule den, men for at gøre den synlig i gadebilledet, at vi placerer den her,« fortæller Marianne Jørgensen, der har lavet lyserøde kampvogne siden krigen i Irak blev indledt. Hun fortsætter:
»Vi har ingen synlige kampvogne i vores landskab, men vi sørger for, at der er andre, der har det. Vi har intet til at minde os om, at vi gik ind i en angrebskrig. Jeg elsker at nørkle, og jeg syntes heller ikke, at vi skal slås, så jeg kom herned,« siger hun. «

Pink kampvogn på Nikolai Plads *(det er JP der ikke kan stave, ikke mig)

Forbyd hele skidtet.
luk lortet : Hore"klinikkerne" , Øresund, Ekstrabladet, underlivet - det hele.
Nypuritanismen har kronede dage. Har de skvadronører og snerper ikke noget mere fornuftigt at tage sig til end at gøre sig selv til grin ? Det er jo tydeligvis udtænkt i hjerner, der er svært lidende under mangel på fornuftig sysselsætning.
Selv indehaver jeg nok en mærkelig rekord: Hvem har været på så mange bordeller som jeg, uden at købe noget ? Forklaring : For år tilbage - udenfor Europa - var et sømandsværtshus som regel det samme som et bordel. Og jeg var ung, romantisk og udpræget monogam dengang. Nu er jeg vist ingen af delene. Men jeg kan bevidne hvor behagelige steder sydøstasiatiske bordeller var omkring 1970. Og jo nærmere man kom Europa, jo dyrere og mere deprimerende blev bordellerne. Skal dog ikke få mig til at blande mig i andres eventuelle bordelbesøg.
- Står det til SF og Enhedslisten på Københavns Rådhus, skal siderne med sexannoncer i aviser som Ekstra Bladet rives ud, inden aviserne lægges frem på biblioteker og andre kommunale institutioner.
»Det er klart, at hvis det går mod reglerne, må vi finde en anden løsning. F.eks. kunne man gå i dialog med medierne om at levere aviser til kommunen uden sexannoncer.
Lovlige sexannoncer

Ulf Nilson: Och Danmark? Tja, hm, jag har inte varit där på länge men om det inte ändrat sig radikalt, så är det nog bäst att stänga Öresund.Med andra ord: låt svensken stanna i Sverige! Landet där politikerna kommit på den superintelligenta lösningen att förbjuda köp av sex, men däremot inte försäljning. Denna feministiskt vinklade lag skulle göra landet så rent, så rent. [ ]................Sex alltid varit och alltid kommer att vara en handelsvara, att prostitution är ett svårt begrepp att definiera (tänk på den 80-årige miljonärens 19-åriga fjärde fru!) och att alltsammans främst handlar om personligt ansvar.Den andra observationen är att Tyskland, Holland och andra länder som har legal prostitution (rätt läskiga knullfabriker) lagstiftat om medicinsk kontroll. Det medför en viss säkerhet. Som Sverige saknar.Alltså vore det kanske - lyssna nu Claes - bättre om Tyskland bojkottade Sverige än tvärtom!

Ulf Nilson: Hyckleriet om prostitutionenVi kunne ha det som i Danmark
Sverige: Franske tilstande - 10 gange højere ungdomsarbejdsløshed:
-Den franska regeringen fick dra tillbaka reformförslaget som skulle öppna arbetsmarknaden för unga. Nu undrar arbetslivsminister Hans Karlsson om centern fortfarande står fast vid idén att genomföra en liberalisering i Sverige.
Låt oss hoppas att inte bara centern, utan hela Alliansen, kan tänka sig reformer för att minska arbetslösheten bland unga. Det behövs nämligen. Och inget tyder på att den sittande regeringen har några planer i den riktningen. Tvärtom. Champagnen brusar i regeringspartiet när Frankrikes unga arbetslösa får beskedet att de kan vara trygga i förvissningen om att det även fortsättningsvis kommer att finns små möjligheter till anställning. Arbetslösheten är skrämmande hög, både i Frankrike och Sverige. Enligt tankesmedjan Den Nya Välfärden är arbetslösheten bland svenska unga i åldern 16-24 år nästan 30 procent
**********
Andra länder har lyckats bättre.
Man behöver inte åka över Atlanten för att hitta exempel på det. I vårt södra grannland Danmark är ungdomsarbetslösheten 3 procent. Ersättningen vid arbetslöshet är förhållandevis generös, åtminstone för låginkomsttagare, och arbetslösa erbjuds utbildning eller omskolning. Nästan som i Sverige, med andra ord.

Däremot är den danska arbetsrätten mer flexibel. Och någon motsvarighet till Las* finns inte. Hans Karlsson talar hellre om Frankrike än om Danmark. Han gör sitt bästa för att framställa alla reformförslag som uttryck för en politisk galenskap som kommer att skapa kravaller på gatorna. * (Lagen om anställningsskydd)
Leder i Svenska Dagbladet

»Snup en Snaphane«
lyder sloganet når Faxes Præstø depot sælger Snaphanebajer. Statuen på etiketten er en kopi af Axel Ebbes statue i Hässleholm. Den står i en park i Præstø.
Tilsendt mig af en venligtsindet læser. Tak !
Net-etiketter

"Raskriget i södra Sverige"
Hvad dette bliver til med tiden, kan enhver jo forestille sig med et minimum af fantasi:
Den text som kommer här nedan är bara ett fragmentariskt återgivande av vissa nyckelmeningar som förekommer i den C-uppsats, som Petra Åkesson vid Sociologiska institutionen, Lunds universitet, skrivit. Uppsatsen hittar ni på denna adress:
www.sociologi.lu.se/krim/vi_krigar.pdf

"Alla de intervjuade pojkarna har utländsk bakgrund, 15 till 17 års
ålder."
"När vi ser några svenskar som verkar rika rånar vi dom..."
"När det är svenskar rånar vi dem..."
"Det är lättast att råna svenskar, de är så rädda."
"Svenskarna gör ingenting, de bara ger oss sakerna, de är så mesiga."
"Vi kan råna när vi vill och när vi känner för det."
"... vi är snälla, de blir lurade och tror att vi är snälla."
"... när man rånar en svensk springer de andra svenskarna i väg..."
"... vi tar kniven och hotar mot halsen, ibland en krossad glasflaska..."
"När vi är ute på stan och rånar krigar vi mot svenskarna."
"Omgivningen utanför deras egna hemområden betraktas som slagfält."
"Makt är för mig att svenskarna skall se på mig och lägga sig ner och pussa mina fötter."
"Jo, det är ett krig mot svenskarna..."
"Dom är så rädda, svenskarna som rånas av oss vågar inte gå ut..."
"Det är så lätt att råna svenskar, det är så lätt."

Det är en mönstergill akademisk uppsats Petra Åkesson skrivit, rapp i tanken, flyt i språket och det är ju ganska intressant att det är i denna typ av rapporter, som det finns stora journalistiska nyheter som säger något om vår tid men som blir försummade av main stream media även sedan de är allmänt kända.
-Den enda nyhetseffekten av Petra Åkessons undersökning som jag känner till är ett nyhetsinslag av gamle journalistveteranen Bo Holmström i TV4, därutöver tystnad. Han ansågs väl tillräckligt ärrad och därmed orädd som en gammal alfahanne, för att ta sig an denna explosiva materia.
- Petra Åkessons undersökning visar, tycker jag, att de miljarder som det pågående multikulturåret kostar kunde ha använts mer selektivt, till exempel för att upplysa och berika de förmörkade sinnen som verkligen är rasistiska och som begår brott just för att de är det.
- Rättsväsendet har för övrigt gett upp, tycks det. Personrånen i Malmö är tio gånger större än i den tio gånger större staden Köpenhamn; därmed är väl rånfrekvensen 100 gånger större på den här sidan sundet. Är det nån mer än jag som känner mycket obehagliga vibrationer efter läsningen av denna uppsats?

Kurt Lundgren blog
Grafik : Rakryggad

"Den hvide, kristne, etnocentriske, vesterlandske skole"
- I en rapport, den sjunde i ordningen från Utredningen om makt, integration och strukturell diskriminering, hävdas att skolans perspektiv är ”västerländskt enögt” och att elever med invandrarbakgrund utesluts, rapporterar Riksdag & Departement den 11 april.
-Enligt regeringens utredare Massoud Kamali, genomsyras skolan av en föreställning om att ”västerlandet är överlägset andra kulturer” och att dessa kulturer ”måste lära sig våra demokratiska värderingar”. Vidare menar Kamali att kristendomen som religion överordnas andra religioner och att skolan primärt vänder sig till en ”vit, kristen, västerländsk” publik. - Detta västerländska etnocentriska perspektiv är något som enligt Kamali dessutom finns med i hela utbildningskedjan upp på universitetsnivå.

Menar att skolan måste bli mer mångkulturell
Masoud Kamali i DN

DR-journalist kritiserer Asmaa Abdol-Hamid.
Jannich Kofoed, journalist på Radioavisen, har skrevet under på Kvinder for Friheds underskriftsindsamling mod den tørklædeklædte tv-vært.
»Som mange andre borgere, er jeg blevet provokeret af tørklædet. Jeg opfatter tørklædet som en politisk-religiøs manifestation, som ikke hører hjemme på en offentligt finansieret tv-kanal«, siger Jannich Kofoed.
DR-journalist protesterer

Lone Nørgaard i Berlingske 12-4
»Ved at ansætte Asmaa har DR blåstemplet islamismen. Islamismen som mere end noget andet frygter kvinders frihed og ret til selvbestemmelse, og repræsenterer en kultur, der er uforenelig med modernitet, ligestilling og demokrati. Derfor burde de muslimske piger også have den hjælp, det er at kunne støtte sig til et tørklædeforbud frem for at blive udsat for et psykoseksuelt overgreb.
Hertil skal de tilsyneladende ikke vente nogen hjælp fra DR. DR, som i den hellige multikulturs navn flirter med totalitære kræfter, der ikke er en tøddel mindre farlige end nazisme og kommunisme.«

Bureaukrat besværgelser
»The EU has come up with a brilliant plan to fight terror: Forbidding calling the enemy by its name:
I suppose if that proved unwieldy and people start calling the enemy TWAII, they’ll ban that, too.
The twisting of language to hide truth is a modern statist’s tool. I don’t think it works all that well. Like prohibitions on free speech, it simply drives things underground where there can be no open debate which might expose fallacies and , as a consequence, unreasoned hatred festers.«
The Evil that dare not speak its name (in the EU)

View Guestbook Sign Guestbook
Powered by iguest.net