onsdag, april 26, 2006

TV i aften: Rosengård – Sveriges värsta ghetto

det ser ud til at man kan se det online bagefter. Uden log in . :
Insider har följt livet i Rosengård under några veckor tillsammans med den lokala kvarterspolisen. Polisen kämpar för att hämma brottsligheten, och det omfattande knarkmissbruket men det är tidvis en tröstlös uppgift. Polisen jobbar också för att bryta upp de kriminella ungdomsgängen som gör livet surt för invånare både i Rosengård och centrala Malmö.
- Vissa delar av Rosengård är så förslummade att de liknar de värsta områdena i Liverpools och Paris ökända förstäder. Risken för kravaller av samma typ som i Frankrike är överhängande i Rosengård enligt personer som har följt utvecklingen i området. Motsättningarna mellan Rosengård och andra delar av Malmö är omfattande.

TV3, Insider kl. 22

Selektivt frisind
en gang imellem føles det som om enhver erotisk tanke eller aktivitet, der ikke udtrykkeligt er sanktioneret af statslige snerpeorganer som style RFSL, automatisk er "faux pas". Reklamen er "sexistisk", hvad det så er. Men det lyder slemt:
- Ljungberg i kalsonger har blivit en het fråga. Moderaterna kräver nu att beslutet att inte låta jätteaffischerna hängas upp på Stureplan ska omprövas.
Cityläsare och politiker: Tillåt reklamen
Ljungberg för sexig för Stockholm

SFI-spelet "Välkommen till Sverige"
Välkommen till Sverige. I det här landet ordnar det offentliga undervisning i svenska för invandrare (SFI) för alla nyanlända. I detta spel är du en elev som kommer till sin första SFI-klass.
Spelet går ut på att lösa en rad uppgifter relaterat till de böcker som används i undervisningen. För varje rätt löst uppgift får du en guldstjärna. För att klara kursen måste du ha fyra guldstjärnor vid spelets slut. Spelet och karaktärerna är givetvis fiktiva, men utdragen ur kursmaterialet är tagna från verkligheten.

Spil her................

"Mørketallet er større i København"
Nu er et mørketal jo i sagens natur et tal man ikke kender, så allerede det er en noget luftig påstand.
Den 19. kunne jeg ved at sammenligne voldtægtsstatistik, konstatere at Skåne i 2005 havde 6 anmeldte voldtægter fler end hele Danmark (hhv. 472 og 466). Jeg mailede dette faktum til Expressen, og se hvad de får ud af det i samarbejde med en vis Eva Gustavsson.
Sammenligner man Malmø Kommune og København /Frederiksbergs kommuner i år 2005, er tallene hhv. 142 og 59 i København. Indbyggertallet er hvv. 267.000 og 592.000.
Skulle danske kvinder virkelig være mindre end 1/6 del så tilbøjelige til at anmelde som svenske ? Ærlig talt - det lugter ammestuehistorie af polis Gustavsson.
Nu er det man må sprøge : Hvad er der i vejen med Centret for Voldtægtsofre på Rigshospitalet, Nordens formentlig største universitetshospital ? Eller krisecentrene i København.
I en så alvorlig sag for mange svenske kvinder, og med en så massiv forskel mellem Danmark og Sverige, ville lidt dokumentation for påstandene ikke skade.
Og hvad er forresten den juridiske forskel på en svensk og en dansk voldtægt?

I Malmö anmäls fler våldtäkter än i storstaden Köpenhamn. Förra veckan anmälde fyra kvinnor i Malmö att de utsatts för övergrepp.Siffran för Köpenhamn är noll.
Kvinnor i Malmö som utsatts för våldtäkt eller försök till det, vågar anmäla. De vet att de får stöd och hjälp.
Mörkersiffror i Köpenhamn
Jämför man med Danmark är siffrorna förbluffande höga. Förra året noterades bara 114 anmälningar i Storköpenhamn med en och en halv miljoner invånare.
Eva Gustafsson är chef för familjevåldsroteln i Malmö. Hon tror inte att det begås ovanligt många våldtäkter här, och att fler inträffar i Malmö än i Köpenhamn.
- Nej, det gör det absolut inte. Mörkertalet är större i Köpenhamn. Att fler anmäls i Malmö beror på att man får bättre hjälp här med det. Vi är bättre på att följa upp och på krishantering. [..]
FOTNOT: En våldtäkt i Danmark är inte, juridiskt sett, exakt samma sak som en våldtäkt i Sverige.
Fler vågar anmäla våldtäkt i Malmö

Ølse for og ølse bag
....sossen bevarer dog din smag. Nu har S haft mere travlt med fløjstrid og formandsudskiftninger i 5 år, end at skaffe sig "et projekt" (eller endnu værre : "en fortælling") - og seneste nyt antyder ikke et S i regering de næste 5 år heller. Snart er partiet så lille, at det ikke engang kan betale sig at dele det i de to partier, det (mindst) er. Den socialdemokratiske tidsalder er formentlig forbi, og det er for en stor del partiets egen skyld.
-"Socialdemokraterne skal bevæge sig væk fra regeringens hårde linje i integrationspolitikken. Den virker nemlig ikke, siger partiets nye integrationsordfører John Dyrby.
Dermed forlader S nu officielt den strategi om at kopiere regeringen i udlændingespørgsmål, som blandt andre formand Helle Thorning-Schmidt har stået for."


Lederfantasier (Groft Sagt)
- "I tirsdags gjorde Helle Thorning-Schmidt sit 117. forsøg på at sætte Socialdemokraterne i spidsen for oppositionen.[..]
- Konkurrencen er benhård. For et par uger siden oplyste Marianne Jelved, at nu var hun oppositionens leder, og i mandags meddelte Villy Søvndal, at det nu er ham. Inden ugen er gået, vil Enhedslisten formentlig orientere verden om, at dette parti er at betragte som den ægte leder af oppositionen." (Kastholm)

- "Allerede mens han var på vej ind til tirsdagens gruppemøde, grinede venstrefløjens nestor Svend Auken som en lille dreng, der netop havde vundet marcipangrisen som mandelgave juleaften. Nu kommer belønningen efter et års vellykket underminering af Thorning, der må bide i det sure æble og dele magten med varmemester Hansen fra Odense, mens næstformand Mette Frederiksen fra det yderste venstre ikke siger noget, men fra kulissen afventer den endelige kollaps.
- Magten i partiet vil nu i højere grad tilfalde den fløj, hvis politik var ansvarlig for de seneste to katastrofale valgnederlag. Socialdemokratiet har således bragt sig i bedre overensstemmelse med sine historiske traditioner – som partiet der er på vej ud af danmarkshistorien.

(Lars Hedegaard)
S varsler ny udlændingekurs

Sossernes valgkampagne
man må da håbe at nogle af vælgerne er mindre naive
end dette materiale lægger op til. Klik og se:

http://www.socialdemokraterna.se/kampanj/index.html

Tyrkisk chauvinisme i Tyskland

ZDF Frontal, video 8 min.
ZDF dokument


Befolkningstilvæksten i Egypten - en opskrift på katastrofe:
et par måder at illustrere den:
Hvis skolevæsnet bare skulle holde trit med den, skulle landet bygge 17 nye skoler om måneden (!). (Helle Lykke Nielsen i Deadline)
Eller : 3 måneders befolkningstilvækst svarer til den samlede indvandring til Danmark i 25 år ( en halv mio. mennesker)
Eller : Der bliver årligt over 1 mio. fler egyptere. Der er 78,887,000 idag - halvdelen er analfabeter.
Så er det da godt at de er asylberettigede hos os, så snart der udbryder hungersnød, borgerkrig eller anden uundgåelig katastrofe. Og at der stadig er skandinaver der er så store optimister, at de tør feriere dernede.

Nordisk Råd
man skal nok ikke beklage dets perifere betydning:
-"The debate about Islam tends to be too friendly in Sweden and too impatient in Denmark - that was the conclusion, in brief, of a debate about the Nordic reaction to the crisis that blew up in the wake of the cartoons published in Jyllands-Posten.
Jørgen Nielsen, Director of the Danish Institute in Damascus, Jonas Otterbeck, Associate Professor at Malmø University and Unni Wikman*, Professor of Social Anthropology at Oslo University provided the meeting of Nordic politicians with background knowledge about attitudes in the Muslim world."
(* her menes utvivlsomt Unni Wikan)
Warning about caricature identities
View Guestbook Sign Guestbook
Powered by iguest.net