lørdag, maj 13, 2006

Islamofobikonferencen

af flere allerede omdøbt "Islamofilikonferencen" (se også Polemiken og Uriasposten med udskrift fra TV-transmissionen. Se også Little Green Footballs)
- man tænkte mangt og meget som man sad der. I lyset af Islamisk Trossamfunds seneste forblommede trusler, blandt andet : Dette må være det tryggeste, mest mindst terror-udsatte rum i hele København. Og hvem sagde politiske skillelinjer fra 30érnes Danmark ? Helt omvendt af hvad Bæk Simonsen, Gadegaard og Engelbecht tror.


- Rune Engelbrechts kvarter lange angreb på Danmark, Regeringen og JP,var helt forventeligt. Alt vredet i hans særlige optik af selektiv sandhed. Som med Qureshi og Abdul Petersen og Anders Gadegaard - man kender sangen. Men de er de små fisk.
- Men hvad en professor på Købehavns Universitet og en ledende chefredaktør gør i dette selskab af semi-ekstreme sektmedlemmer, det er langt interessantere.
- Jeg forventer at der kommer tekster fra centrale indlæg, ikke mindst Bæk Simonsens angreb på regeringen og hans forsvar for Abu Laban. Bæk Simonsen bedyrede at han talte som ikke- religøs. Hvis det passer, er det bare at sige at han kan nå at konvertere til sin Allah endnu.
- En par prøver på niveauet: En taler sammenligner Guantanamo med Auschwitz. Hele salen nikker samtykkende.

-Abu Laban sammenligner sig med Nelson Mandela, og venter bare på at Danmark opdager det. Alle nikker og smiler.

Dette nærmest kriminelle vås abbonerer Seidenfaden og Bæk Simonsen på ?

Man havde jo helt lyst til at spørge ham, hvordan Emiraterne og Egypeterneog kunne smide så værdifuld en kapacitet ud af landet for 20 år siden.
- Den annocerede dialog med salen, var nærmest ikke- eksisterende, og i den smule der var, var der i al fald ingen dissens om det vandfald af offer-retorik der flød fra talerstolen. Endvidere annonceredes:
"Islamophobia, 'A dilemma in the West' is a step towards building bridges between Muslims and Non Muslims.
Der blev ikke bygget mange broer af de ca. 400 deltagere, idet der aldig var tale om dialog eller uenighed. Det var vennernes selvfejring og prædiken til masserne gennem TV mediet. De eniges klagesang. Et sekt- træf med mindelser om Guru Maharaji, TV evangelister og Enhedslistens årsmøde.
Er det den "dialog" Seidenfaden og Bæk Simonsen efterlyser ? Har de to herrer mistet den sidste rest af faglig stolthed? At præster og SFér er nyttige idioter, det er jo set før...........men Politiken og Københavns Universitet ? Sagen er at de har valgt side for længe siden. De sidder uhjælpelig fast. Man kan frygte at en nærmere fremtid vil vise hvor forkert de har valgt.
DR melder om 900 deltagere. De sidste 500 må ha været på toilettet eller i bedrummet de timer jeg var der.
viudeosekvens med Abu Laban - 2 min. klik "free"
theislamophobia.com

foto © snaphanenIslamofoberne blev væk
Mohamed Ali, adm. direktør i Islam Channel, arrangør af konferencen, hvor kan jeg helt præcis gå hen og se resultatet af 'Islamophobia'?

»Alene det, at vi i dag sidder ved samme bord, er et konkret resultat. Det, at der er etableret en dialog, er helt afgørende«.

Samme bord, siger du, men hvis man kigger listen over talere igennem, finder man meget få med islamkritiske synspunkter. Er det reel dialog så?

»De, der taler i dag, er de, der har accepteret at komme. Vi har inviteret alle. Ministrene, borgmesteren, ja selv dronningen. Vi inviterede også Jyllands-Postens chefredaktør (Carsten Juste, red.). Ingen af dem har ønsket at tale«

.Men hvor er de islamskeptiske synspunkter så?

»Det, der er vigtigt i den forbindelse, er jo at få fortalt, at ikke alle danskere føler sig repræsenteret af Dansk Folkeparti og Jyllands-Posten. Det ved du, og det ved jeg. Men den muslimske verden ved det ikke«.

Men en konference om islamofobi uden islamofober inviterer det ikke til, at muslimerne fremstår i en offerrolle?

»Jamen, vi er jo ofrene. Det er en realitet. Hvilke lande er det, der er blevet besat for nylig? Husk på, at det ikke var Afghanistan, der besatte Canada, eller Irak, der besatte Danmark«

.Er Danmark mere islamofobisk end andre lande?

»Hmmm ... Man kan i hvert fald sige, at karikaturtegningerne har gjort Danmark til symbol på islamofobi. Men det er jo det synspunkt, vi gerne vil prøve at slette. Danmark er andet end ost og tegninger«.

Én som var der...................
Talerne ved konferencen bliver en meget blandet skare. Imam Raed Hlayhel fra Århus er en af talerne. Han blev landskendt, da han blev citeret for at betegne kvinder som "satans instrument". Århus-imamen er inviteret til at tale, fordi han var formand for de danske foreninger, som stod bag protesten mod Muhammed-tegningerne, og der er afsat tre minutter til hans tale

Er der nogen der satdig tvivler på om de deler "fremtidsvision" med konferencedeltagerne, så har jeg et råd: flyt til Malmø i en måned (flash grafik) og bestem dig bagefter om det er den fremtid du ønsker for dine efterkommere.

Antropologen Aje Carlbom boede 3 år i Rosengaard for at forstå, som den intellektuelle han er. Så kan du også klare en måned.


View Guestbook Sign Guestbook
Powered by iguest.net