søndag, juli 16, 2006

Kom hjem, kom hjem.................

og få checket underlivet. Det er kun Dansk Folkeparti der er tilfreds med evakueringen fra Beirut, og det er langtfra nok. Vi lever i tider, hvor et speculum er en uundværlig del af ethvert anstændigt menneskes udrustning. Man ved ikke hvad der foregår dernede - altså, i Beirut.
En oplagt sag for svenske toldere midt i "familiesammenføringstiden", op på briksen. Ud med lårbasserne, 21.000 nye, sammenførte svenskere er på vej:
"Vi är inte hemma i Iran och Irak. Varför skyddar ni inte oss?" utropar en ung kvinna i publiken på en konferens om hedersvåld. Hon har tusentals systrar som lever under hedersförtryck - i dagens Sverige! Dessa flickor är svenska medborgare. De lever i ett land med religionsfrihet, med individuell frihet och där jämställdhet mellan könen är officiell politik. Ett land som vill följa FN-stadgar och regler om mänskliga rättigheter. Ändå känner de sig otrygga och svikna. Hur är detta möjligt? Varför ger vi dem inte det stöd de behöver?
Runt 100 000 flickor, unga kvinnor, lever under hedersförtryck i Sverige. Det visar en nyligen publicerad studie från Socialhögskolan av forskaren Astrid Schlytter. Pojkar som är drabbade tillkommer.
Med skriften "Flickorna vi sviker - Om hederskultur i Sverige" vill jag sätta strålkastarljus på dessa flickor, vars friheter och rättigheter inte respekteras. De har haft oturen att hamna mitt i en praktfull konflikt mellan mångtusenåriga traditioner och de moderna värderingar vi lever under i Sverige. Värderingar som speglas i svensk lagstiftning.
"Kontrollera underlivet på alla högstadieflickor"

DV - Dagens Valium
fortæl det til de 67.000 ofre for "grov misshandel" eller 3740 ofre for anmeldt voldtægt. Statistik er taknemmelig.:
Våldsbrotten i Sverige blir allt flera. Nej, våldsbrotten ökar inte. Två beskrivningar av samma verklighet, och forskare och politiker hävdar med samma glöd att deras beskrivning är den rätta. DN har granskat argumenten.
Det var tryggare förr. Eller?

Trues på livet av ekstremister

Aftenposten, Norge
lidt religionsdialog


Mordhotas av extremister
Marco Materazzi, 32, har mordhotats av muslimska extremister. Han skyddas nu av livvakter.

Lige i AB´s kram
socialdemokratismen kogt ned til en enkelt sætning. Hurrah. Opskriften på socialt selvmord. 4000-40.000 (mörkretal) voldtagne , svenske kvinder må affinde sig med "naturen". De kan ikke gøre for det. Hvorfor er det man blir´ekstra træt af aviser når man læser Aftonbladet, sossernes hof-organ ?
Ledande forskare menar att det rör sig om ”felprogrammeringar” i hjärnan
Fri vilja är blott en illusion.
Hjärnan styr sig själv och avgör våra handlingar innan vi ens är medvetna om det.
– Därför är det fel att tro att en kriminell person är ansvarig för sina handlingar, säger en av Europas mest framstående hjärnforskare.
– Vi neurobiologer vet att en person som begår ett fruktansvärt brott måste ha en felprogrammering i hjärnan som inte är synlig. Men det måste vara någonting som är fel annars skulle den personen inte ha gjort vad han gjorde, säger Wolf Singer, verksam vid Max Plancks institut för hjärnforskning och en av talarna vid den pågående europeiska vetenskapskonferensen Esof (Euro Science Open Forum) i München.
Cancer
Han tycker att samhället borde betrakta en till synes frisk kriminell person på samma vis som en brottsling som visar sig ha en tumör olyckligt placerad i hjärnan. Båda är lika sjuka i någon mening, säger Singer. Och ingen av dem är i neurobiologisk bemärkelse ansvarig för sina handlingar.
– Jag kan inte se någon kategorisk skillnad mellan en tumör och en felprogrammering i hjärnan, exempelvis på grund av genetiska fel eller på grund av de erfarenheter vi haft som barn. Allt handlar om i grunden samma sak, säger han.
Det låter på dig som att du anser att människan är programmerad till att utföra enbart goda handlingar. Är det så?
– Javisst, eftersom vår hjärna formas av vår miljö och de etiska värden som samhället har angivit, säger Wolf Singer.


”Kriminella inte ansvariga för sina handlingar”

"Tiggeri er forbudt"

plejer jeg at sige til Irene Khans tiggere på Købmagergade. Nu er det de færreste tiggere som har geopolitiske dagsordener, men det er åbenbart lidt over hendes udsendtes horisont. (ps. enhver fordrukken grønlænder får selvfølgelig til en ekstra Elephant).:
Amnesty Internationals generalsekretær - en muslimsk kvinde - advarer mod at lægge begrænsninger på muslimers religiøse ytringsfrihed i Europa. Det kan indskrænke tolerancen og gå ud over andre tilkæmpede borgerrettigheder
Information

"Så gör man i Danmark"
Trots att invandringen till Danmark aldrig varit lika stor som till Sverige har invandrings- och integrationspolitiken där blivit föremål för en öppen debatt på ett sätt som vi inte varit i närheten av i Sverige. Denna debatt har också påverkat den förda politiken - som under de senaste fem åren förändrats.
SVIC - Sverige i Centrum, pdf 12 sider , 12,07 MB
Monas Kamali
Men gör tanke-experimentet att 1 miljon svenskar plötsligt flyttade till Japan. Skulle vi då finna det konstigt om det tog tid för dem att arbeta sig in i samhället, precis som det en gång gjorde för de många svenskar som emigrerade till USA? Skulle vi finna det konstigt om det efter tio år ännu inte fanns någon svensk som minister, parlamentsledamot eller TV-journalist?
Ny strøm af Muhammed-bøger til efteråret
hmm, der var Tøger jo rigtig "på forkant". Nettet er dog hurtigere end "hurtigpressen".: Vi har jo alle vældig travlt, ik´ ? Problemet er snarere , at der flux vil indfinde sig en ny, lignende "krise".
Kristeligt Dagblad
Markante politiske debattører sætter deres præg på forlagenes efterårsprogrammer
Troede man, at hver en sten i Muhammed-krisen efterhånden var vendt, kan man godt tro om igen. De mange titler, der i foråret udkom om karikaturstriden, følges i efteråret af en række nye bøger fra markante skribenter. Det fremgår af de netop offentliggjorte efterårsprogrammer fra forlagene People's Press, Aschehoug og Gyldendal.
På People's Press udsender Ralf Pittelkow og Karen Jespersen bogen "Islamister og naivister", der med udgangspunkt i Muhammed-sagen retter en skarp kritik mod hjemlige politikere og debattører for at være eftergivende over for islamismen. Samme forlag udsender "Muhammedsagen. En dokumentarisk fortælling" af nyhedschef Per Thomsen, der skridt for skridt afdækker de hektiske dage under krisen. Chefredaktør på B.T., Erik Meier Carlsen, sætter i bogen "Den fjerde alliance. Om Muhammed-krisen som chance og trussel" fra Gyldendal fokus på den manglende forståelse mellem indvandrere og det øvrige samfund.
Sverige vil hjem
SR aflirer sin rutinehetz mod Israel:
Flera slagsmål
Över 4 000 svenskar finns i Libanon. Men alla kan inte evakueras under söndagen. - Det är kaos. Det är folk här som inte finns med på UD:s listor. Hundratals människor slåss för att komma med bussarna. Och det har varit flera slagsmål.
Hur många personer från UD finns på plats?- Tre från konsulatet. - Folk gråter, det är mycket kvinnor och barn här, säger Kassem Hamadé.
Evakueringen har börjat


DN´s egen lille perversitet ?
vi er jo nogle der f.eks. kun læser den amerikanske hardhitter Ann Coulter* på lokummet , og kun betror vores last til de aller-nærmeste.
DN´s Ekdal har det åbenbart på samme måde med doktor Dalrymple, som han har interviwet uden at hans avis , Dagens Nyheter har nævnt Engelsberg seminaret med ét eneste ord. Det kan ikke være nemt at være blåstemplet "proffs-tyckare" i Sverige, én i privaten og én i avisen: (her må man erindre sig ,at du og jeg ikke kan skrive på DN-debatt. Det er langt lettere at skrive i søsteravisen Politiken**(Word, svensk og dansk) . Æres den, som æres bør.).

"Visa mig en mans tatueringar och jag ska berätta hans brottshistoria", skriver läkaren och kolumnisten Theodore Dalrymple i en av sina kategoriska enradingar. Dalrymple har skapat en egen genre, som utforskare av livsstilen i den brittiska slummen.
När jag intervjuade honom nyligen kunde jag inte låta bli att fråga om han ville se mina tatueringar. Dalrymple avböjde gentlemannamässigt med några ord om att kroppsmålning antagligen är en tydligare social markör i ett klassamhälle som England än det är i Sverige.

Stolthetens återvändsgränder

Jag träffar Dalrymple när han besöker sommar-Sverige, och slås av att vi praktiskt taget saknar debattörer av hans typ här i landet. Ingen talar om värderingar och ansvar, i varje fall inte på något sätt som kan uppfattas som krävande.Fallet Hagamannen blixtbelyser problemet.
Förra året anmäldes 3 787 våldtäkter, en uppgång med 30 procent från 2004. Om detta våld mot kvinnor ökar, samtidigt som vi pratar jämställdhet tills vi tuggar fradga, då finns det någonstans ett värderings­glapp brett som Umeälven.

Man kan vara skyldig utan att vara sjuk

* We should invade their countries, kill their leaders and convert them to Christianity. We weren't punctilious about locating and punishing only Hitler and his top officers. We carpet-bombed German cities; we killed civilians. That's war. And this is war.

** ENDELIG VIL jeg beklage, at denne debat føres i danske medier. Rettelig burde den være ført i svenske medier, men det er desværre umuligt, da man i Sverige ville bruge alle tænkelige argumenter for at nægte at bringe et indlæg som dette. Det kan sikkert bekræftes af en hel del danskere, der har gjort forsøget.«
Advarsel mod et-parti staten

dem har der været en del af. Jeg er nødt til at stille det kætterske spørgmål: Måske er største delen af befolkningen slet ikke interesseret i folkestyre som regeringsform ? :
Inget annat demokratiskt land har så dominerats av ett enda parti så som Sverige har dominerats av socialdemokraterna.
Det långvariga maktinnehavet har gett socialdemokraterna stora möjligheter att skaffa sig grepp över statförvaltningen; våra gemensamma myndigheter och institutioner.
På de ledande posterna dominerar personer med socialdemokratisk partibok.
Det gäller inom myndigheter, i universitets- och högskolestyrelser, i styrelserna för de statliga bolagen, inom kommittéväsendet och i kulturinstitutionernas styrelser. Vissa delar av statsförvaltningen har förvandlats till rena socialdemokratiska reservat. Arbetsmarknadsstyrelsen, Ams, har under hela sin snart halvsekellånga existens aldrig haft någon annan än en socialdemokrat som chef. Socialdemokraternas aggressiva utnämningspolitik driver fram en falsk konsensus. Vi riskerar en utveckling där de mest kompetenta statstjänstemännen håller tyst eller anpassar sig för att de ska kunna bli tillfrågade om chefstjänster. Systemet uppmuntrar till opportunism hos tjänstemän. [..]
Maktskifte är viktigt för mycket mer än bara skifte i strikt parlamentarisk avseende. Det är lika viktigt för att öka mångfalden och öppenheten i det svenska kultur- och debattklimatet.Det är mer än den politiska makten de kommande fyra åren som står på spel vid valet i september.

Varning för social-demokratisering!

Danmarks "islamofobiske" dronning
mod den mellemøstlige rygtesmedje kæmper selv guderne forgæves, men netop derfor behøvede Politikens chefredaktør jo ikke ligefrem spæde på. Gu´ved om han læser JP idag?
Jyllands-Posten 16. juli 2006, indblik, side 9
Misinformation
Fra en enkelt udtalelse til fejlslutninger, overdrivelser og bevidst manipulation. Sådan blev historien til, om at dronning Margrethe i virkeligheden stod bag de omstridte Muhammed-tegninger.
Af KIM HUNDEVADT og JOHN HANSEN
Dronning Margrethe var den store skurk bag danskernes ondsindede kampagne mod islam og muslimer, som kulminerede med 12 tegninger af profeten i Morgenavisen Jyllands-Posten.Det var hende, der fik sagen til at rulle, da hun i foråret 2005 opfordrede sit folk til at gøre modstand mod islam og bekæmpe landets muslimske mindretal.

- Denne fantastiske afsløring blev trykt i talrige medier i den islamiske verden, da Muhammed-krisen i februar nåede sit højdepunkt med afbrændinger af flag og ambassader.
- To eksempler fra arabiske aviser blev dengang refereret i danske medier, men dokumenter i Udenrigsministeriet, som pressen og offentligheden nu har fået adgang til, viser, at historierne om danskernes onde og islamofobiske dronning nåede en langt større udbredelse end hidtil antaget.De var formentlig også med til at legitimere, at boykot-aktionerne og demonstrationerne ikke blot rettede sig mod den formastelige avis, som havde trykt tegningerne, men mod en hel nation, fordi det nu blev dokumenteret, at fornærmelserne kom fra allerhøjeste sted.
Betydningsfuld fejl
Det begyndte med en lille, men betydningsfuld fejl i en oversættelse: I bogen Margrethe, som udkom i april 2005, talte dronningen med journalist og forfatter Annelise Bistrup om den totalitære side af islam, som hun fandt skræmmende.
»Der må vises et modspil, og man må en gang imellem løbe en risiko for at få en mindre flatterende etiket hæftet på sig. For der er visse ting, man ikke skal være tolerant over for,« sagde dronningen.Den umiddelbare reaktion fra danske muslimer var faktisk positiv:
»Det er en rigtig melding fra dronningen,« sagde imam Abdul Wahid Pedersen. »Vi skal udfordre hinanden på det religiøse. Der er ikke nogen bedre måde at nå frem til en tolerance på end ved at møde hinanden.«
- Historien fangede imidlertid også de udenlandske telegrambureauers interesse. Britiske Reuters lavede en blød oversættelse af dronningens bemærkning om, at der må vises et modspil:»A certain response must be shown,« kom sætningen til at lyde i Reuters' version.Det amerikanske nyhedsbureau, AP, strammede den: »Resistance must sometimes be shown (to religious fanatics).«
Men det franske telegrambureau, AFP, gav den fuld skrue:»We have to show our opposition to Islam,« blev den danske dronning her citeret for. Smurte ekstra lag på
I Berlin sad en korrespondent fra den britiske avis, The Daily Telegraph, og AFP's telegram var åbenbart en bekræftelse på det billede, hun havde af Danmark som et fremmedfjendsk land, så hun smurte et ekstra lag på:

»Dronning Margrethe II af Danmark har opfordret danskerne til at vise vores modstand mod islam uanset den kritik, som en sådan holdning afføder uden for Danmarks grænser. Hendes kommentarer undergraver yderligere Danmarks image som tilflugtssted for mennesker, som søger en ny tilværelse i Nordeuropa. Den danske regering er allerede blevet beskyldt for at give næring til fremmedhad ved at indføre regler, som effektivt har lukket landet for asylsøgere. Men i utilsløret politiske vendinger fra en officiel biografi, som
udkom i går, fremsætter dronning Margrethe nogle kommentarer, som givet vil komplicere hendes lands forhold til muslimer,« skrev The Daily Telegraph.


Via den panarabiske avis, Al-Hayat, som har base i London, nåede denne version videre til den islamiske verden, hvor den blev citeret i enkelte medier - dog uden at vække særlig opsigt.Men over ni måneder senere, da tegningsagen nærmede sig et dramatisk højdepunkt, blev den hentet frem fra arkiverne. Den saudi-arabiske avis, Saudi Gazette, lagde for med en stort opsat artikel den 30. januar, som med baggrund i The Daily Telegraphs historie kunne fortælle, at tegningerne havde vist sig at være en del af et større mønster, som involverede en islamofobisk regering og dronning.
Racistisk dronning
Så tog historien for alvor fart. Dokumenterne i Udenrigsministeriet viser, at Danmarks ambassader i de følgende dage fandt den i en række versioner i den arabiske presse. De forsøgte i nogle tilfælde at korrigere de værste overdrivelser, men jo flere gange den blev fortalt, jo værre blev den, og jo mere opskruet blev retorikken.
- Akhbar Al-youm i Egypten hævdede den 1. februar, at dronningen reelt stod bag tegningerne, fordi hun havde kaldt islam for en trussel og opfordret den danske regering til ikke at vise tolerance over for islam.
- Dagen efter antydede Al Watan i Saudi-Arabien, at dronningen ikke bare var islamofobisk, men også racistisk. Hun havde bl.a. »opfordret sin højreregering til ikke at vise tolerance over for det muslimske mindretal.«

Krise, krise
at dømme efter Udenrigsministeriets hjemmeside, befinder halvdelen af Danmarks befolkning sig i Beirut. Det var da godt de kun fik brændt generalkonsulatet af i februar nu en masse indehavere af et dansk pas er i svær nød.
Kriseberedskab

SMS TIL DANSKE I LIBANON
Udenrigsministeriet har den 15. juli 2006 afsendt SMS til danske mobiltelefoner i Libanon med følgende besked:Der arbejdes på at iværksætte evakuering. SMS udsendes når konkret tid og sted foreligger. Følg med på
www.um.dk

også det halve Sverige er hjemme på ferie:

Svensk evakuering inleds i dag

Løgne: Koranerne brænder!
Jyllands-Posten 16. juli 2006
Danske diplomater måtte opgive at rette alle de fejlagtige oplysninger, som florerede i Mellemøsten under Muhammed-krisen.
Af KIM HUNDEVADT og JOHN HANSEN

I februar var København skueplads for voldsomme gadekampe mellem vantro danskere, som ville brænde koraner, og unge muslimer, som prøvede at forhindre denne vanhelligelse af islams hellige bog.
Muslimske deltagere i masseslagsmålet har fortalt den dramatiske historie så levende på en arabisk-sproget hjemmeside (
http://www.h-alali.net/npage/index.php), at man næsten skulle tro, at den var sand.

- Før muslimerne kunne nå at gribe ind, blev de omringet af hundredevis af små lastbiler med 7.000 danske politibetjente:
»Vi forstod ikke hvorfor, og der var ikke tid til tænke, så vi råbte, at de skulle sprede sig og mødes på pladsen ... Men størstedelen blev omringet ... Vi fandt bagefter ud af, at det var en skinmanøvre, og at svinene, der ville afbrænde Koranen, havde begivet sig til et område mod nord - støttet af politiet, selvfølgelig ... Vi befriede dem, vi kunne, fra politiets jernring, for antallet var ikke tilstrækkeligt.

- Politiet stoppede nordgående tog, så der var ikke andet at gøre end i bil gennem de smalle gader at undgå de rejste checkpoints på vejene. Efter lang tid nåede vi området ... men vi kom for sent, og der blev brændt, hvad der blev brændt.
Det vantro svinske politi ventede selvfølgelig på os i et baghold, og så begyndte kampen. De unge kæmpede, men tårerne flød fra deres øjne. Kampen faldt ud til de vantros fordel ... Mere end 160 personer blev anholdt og kameraer og film blev beslaglagt,« lyder den fantasifulde beretning på hjemmesiden, som en islamistisk sheik, Hamid Abd Allah al-Ali, står bag.
´

Usandheder på stribe
Beretningen er blandt de 6.500 dokumenter i Muhammedsagen, som Udenrigsministeriet har givet offentligheden mulighed for at læse i, og en del af dem indeholder resuméer af den kolossale omtale, som balladen om de 12 profettegninger fik i elektroniske og trykte medier i den arabiske verden.
De er desværre også et studie i overdrivelser og misinformation.
»Det fyger med usandheder og trusler gennem avisartikler, sms, mund til mund ... Indtrykket, man får ved at læse aviserne, er, at i stedet for at forsøge at lægge en dæmper på tingene bæres der ved til bålet,« skrev det danske generalkonsulat i Kuwait i en karakteristisk e-mail den 4. februar.

View Guestbook Sign Guestbook
Powered by iguest.net