onsdag, august 09, 2006

Det værste...................

ved London idag, næsten nøjagtig ét år efter bomberne, er ikke at det er helt forventet, at Ken Livingstone fik ret for 3-4 år siden, at den ene terrorsag ikke er afsluttet før den næste begynder, at frekvensen sandsynligvis vil øge, at fremtiden ser sådan ud og at der ikke rigtig er noget at gøre ved det. Det værste er tanken om hvad det vil gøre ved England i løbet af ganske få generationer - en tanke man næsten ikke vover at tænke at tænke til ende.
På BBC messer indenrigsminster Reid om "national enighed henover etnicitet og religion", at "terror ikke skelner mellem religioner" - men der er en undertone af desperation, som afslører at han ikke er dummere end at han godt ved, at England har passeret "the point of no return" for temmelig længe siden.
Velkommen til fremtiden og Londonistan .

Større end 9-11
Scotland Yard mener, at terroristernes ambition var at overgå 11. september-angrebene mod USA.
CNN oplyser, at USA medvirker ved efterforskningen af terrorplanerne.
Ifølge Sky News kilder er de arresterede født i Storbritannien, men af pakistansk oprindelse. Tv-stationens kilder omtaler de arresterede som britiske muslimer.
Britiske anti-terroreksperter giver over for Sky News udtryk for bestyrtelse over at se en terrorplan i så stor skala.

Det vil få meget stor indflydelse på flytrafikken, mener de. Såvel kommercielt som psykologisk vil det forpurrede angreb ramme fly-branchen, mener de.
Scotland Yard: Massemord i et ufatteligt omfang
BBC med flere detaljer - dog ikke ét ord om "britisk, pakistanske muslimer"

Usundhedsstyrelsen i multi-mode

Til dig der drikker

»Ma hershaa D-fiitamiin kugu filan?« står der uden på en fin brochure, som Sundhedsstyrelsen udsendte sidste år, men som Groft sagt først nu har fået i hænde. Det er somalisk og betyder: »Får du D-vitamin nok?«. Spørgsmålet, der er rettet til »dig der har mørk hud eller går tildækket«, gentages på urdu, tyrkisk, bosnisk, albansk, farsi og arabisk. Ak ja, det er ikke billigt at drive en multikulturel velfærdsstat, men sagen er også alvorlig. Hvis man er mørk i huden eller går med tørklæde, får man måske ikke D-vitamin nok. Det findes ganske vist i fisk, kød, mælk og æg, men det er ikke nemt at dække behovet gennem maden. Mørk hud har sværere ved at danne D-vitamin end lys, og hvis man desudenpakker sig ind fra top til tå, kan man let få problemer med helsen.Derfor må det umiddelbart overraske, at brochuren på hver side bringer fotos af temmelig mørkhudede og tilslørede kvinder, hvis brede smil viser, at helbredet er i top. Men det skyldes jo nok, at de spiser D-vitamintilskud hver dag og følger Sundhedsstyrelsens øvrige kostråd.

- Det eneste råd, Sundhedsstyrelsen ikke giver kvinderne, er at gå klædt som almindelige danskere, så de kan udnytte det sparsomme nordiske sollys.Det er i det hele taget det positive ved Sundhedsstyrelsens tilgang til problemet med de manglende D-vitaminer: den er behageligt fri for moralisering og præk om ændret livsstil. Nu venter vi spændt på, at samme styrelse udsender brochurer med gode råd til »dig der drikker« og »dig der ryger« – og som har tænkt dig at blive ved.

Lars Hedegaard, GS, Berlingske

Iranier bytte namn - blev sverigedemokrat
Her var noget nybyggerånd i stedet for alle de håbløse, provinsielle kulturangste analfabeter som etablissementet foretrækker. Op på cyklen ud i skoven, ind i badstuen og ud i sneen:

Han är emot massinvandring och står överst på sverigedemokraternas lista i Växjö.För 21 år sedan kom han som politisk flykting till Sverige från Iran.Nu har han bytt namn också. Från Gharachorloo till Älgemalm.
Samuel Älgemark.
- Jag är helt integrerad i det svenska samhället. Jag har konverterat från islam till kristendom, säger Samuel Älgemalm, 43, tidigare Mohammed Ebrahim Gharachorloo.[...]

"Inte konstigt alls"
Att han blivit aktiv Sverigedemokrat tycker han inte är konstigt alls.- Det är inget främlingsfientligt parti. Vi vill bara uppmuntra invandrarna att återvända till sina egna länder och rötter.Bland de viktigaste valfrågorna listar Samuel Älgemalm; regeringens integrationspolitik, kampen mot en moské i Växjö och den muslimska världens brutala kulturimperialism i väst.
Expressen
en dansk pendant til Samuel advarede danskerne på Angantyr


"Der findes ingen svensk kultur"
altså "fremherskende kultur. Kun forestillingen om den".
Jeg vil påstå at Astodillo ikke findes, at han er et socialdemokratisk computerprogram der løbende opdateres og spytter en strøm af artikler ud. Og jeg forstår da godt han ikke tager hjem til Chile, der nødvendigvis også må være forsvundet i mellemtiden - hvis det nogensinde har eksisteret.
En penneven bemærkede : "Der eksisterer 9 mio. varianter af svensk kultur.... Det er jo Pravda anno 1985." Hvad bestiller det tågehorn i Sveriges Riksdag ?

Det existerar ingen förhärskande svensk kultur, och staten kan inte heller beordra fram en litterär kanon.
Vad är det som gör att folkpartiet hamnar fel gång på gång i den integrationspolitiska debatten? Denna gång gör folkpartiet grova och felaktiga förenklingar i förslaget om fastställandet av en litterär kanon. Cecilia Wikström skriver i Sydsvenskan att det bör tas fram ”en ‘kanon’ av de viktigaste verken inom svensk litteratur” (22.7, se även 5.8). Eller som partikamraten Mauricio Rojas dundrar i Dagens Nyheter (26.7) att en politik som inte ”ger alla tillgång till landets förhärskande kultur och språk riskerar att misslyckas”.

Den första förenklingen: Det existerar en förhärskande kultur. Vad Wikström och Rojas inte förstår är att företeelser såsom kultur är under ständig omstöpning. Det har aldrig funnits en statisk kultur någonsin under historien. Det som existerar är snarare föreställningen om den svenska kulturen. [..]
- Jag har samma ambition som folkpartiet när det gäller att bejaka ett pluralistiskt samhälle där framväxten av en svensk gemenskap främjas. Jag och folkpartiet har däremot olika lösningar för att nå detta mål. För mig är inte lösningen att befästa vanföreställningar om svenskhet. Lösningen är att göra alla i samhället delaktiga i de processer som ständigt skapar svenskheten, som ständigt utvecklar det svenska språket eller som ständigt uppdaterar det som utgör svensk kultur. Det måste bli fler svenska journalister, författare, styrelseledamöter, politiker och byråkrater som har andra erfarenheter än majoriteten. Det är bland annat inom dessa sektorer som svenskheten ständigt uppdateras. Luciano Astudillo
"Vanföreställningar om svenskhet"

Stakkels Skåne
Nordens rigeste og interessanteste kulturlandskab (som Saxo skrev), er blevet reduceret til et københavnsk opland, som udfylder huller i det danske arbejdsmarked, da nu Perssons stive socialisme har pånødet dem en urimelig stor arbejdsløshed. Kom hjem til Danmark, Skåne!
Dansk draghjälp mot skånsk arbetslöshet

Hykler for og hykler bag (Vesterbro update)
nu hedder det sprog i stedet for etnicitet. Kan de holde sig selv ud ?
Etniske klasser droppet

Tisvildeleje Anita

Ditlev Tamm fik også en dårlig smag i munden, da han i Politiken læste Anita Bay Bundegaards genanmeldelse af Fogh bog "Fra Socialstat til Minimalstat".
Bundegaard huskes fra sin ultrakorte ministertid i 2001 bedst for at ville gøre fattigdom til asylgrund ( 3-4 mia kandidater), og for at benytte sig af en cand.-ling.merc. titel i spansk og engelsk, hun aldrig havde erhvervet sig. Man husker at Ekstra Bladet straks døbte hende "Cand. Ingenting" og "Kvaje Bay".
- I virkeligheden er "anmeldelsen" et fortrinligt selvportræt af en god del af dem, de Radikale tiltrækker: Inkompetente, hovne, snobbede med et ubegrundet mereværd, parret med middelklassens pænhed og stærke sociale aspirationer. Altsammen iklædt den pureste idealisme.

- Intet mere passende sted kunne bornholmeren Bundegaard vel håbe på at havne, end i netop Politikens kollegium af lederskribenter, i det Radikale parti og i jetsettes Tisvildeleje.
Sig goddaw til eliten, Ikast ! Hvis I ikke har mødt Anita, har I mødt én der ligner.

Ikast-Danmark
Politikens bogsektion har fået den i sig selv udmærkede idé at »genanmelde« gamle bøger, og forleden var det Anders Fogh Rasmussens »Fra socialstat til minimalstat« fra 1993, der blev omtalt af den fhv. radikale minister m.v. Anita Bay Bundegaard. Det er vist gået op for de fleste, at denne bogs væsentligste politiske betydning var, at den medvirkede til at sikre en borgerlig valgsejr i 2001, da Nyrup umotiveret begyndte at rive sider ud af et eksemplar af bogen under et valgmøde. [..]
- Det interessante i »genanmeldelsen« er da heller ikke, hvad Fogh mente, men derimod anmelderens syn på vælgerne:
»Da Ikast-Danmark kom til magten, indskrænkede man ingenlunde staten«, skriver hun efter at have fortalt om dem, som »misundelige og forurettede har følt, at en ’kulturradikal elite’ alt for længe havde bestemt i det her land«.
- Det land hedder tilfældigvis Danmark og har en grundlov, der sikrer regelmæssige valg, hvor borgerne, uanset hvilken del af landet de bor i, får indflydelse på landets styre. »Ikast-Danmark« var et stort vælgerflertal, som i 2001 ønskede regeringsskifte og bekræftede dette ønske i 2005. Hvorfor netop Ikast, der som bekendt er en driftig by på den jyske hede, skal være ikon for en ufolkelig og forsmået radikal ekspolitikers foragt for danske vælgere, melder historien ikke. Måske har Anita Bay Bundegaard bare dårlige erfaringer fra Ikast, hvor caffè latten måske endnu ikke har besejret Madam Blå, men hvor man med garanti godt kan gennemskue, hvem der respekterer vælgerne og kan noget, og hvem der bare er misundelig og forurettet.
Ditlev Tamm, Groft Sagt, Berlingske

Seksualpolitisk tilbagebombning
hos feminismens avantgardister. Et af "globaliseringens " mange paradokser. Så kan RFSL måske endelig få noget fornuftigt at rive i.
Et alternativt forslags til den store festaften i sengen: Tag en lille flaske blod med, det er meget billigere end "jeg forstærkende terapi":. Det kaldes opfindsomhed, alternativt "livskunst".

Svensk sjukvård klarar inte att behandla unga kvinnors oro inför krav om oskuld på bröllopsnatten. Det handlar om kvinnor från kulturer där det viktiga beviset är en blodfläck på lakanet. [..]
I Malmö erbjuder man alternativ som går ut på att informera och stärka självkänslan hos tjejer från kulturer där oskulden är viktig vid giftermål.
I första hand får kvinnorna information och jag-stärkande terapi. Man börjar med en gynekologisk undersökning där de aktivt deltar. Vården erbjuder också medicinsk rådgivning, preventivmedelsrådgivning och samtal om samlevnad i största allmänhet.
Dagens Nyheter

View Guestbook Sign Guestbook
Powered by iguest.net