mandag, august 14, 2006

Jeg betakker mig

for Nasrallahs tak, og håber det endnu er muligt for israelerne at finde ham med en gedigen "bunker-buster":
- Nå skal libanesere stille opp for å bygge landet på nytt. Også vi takker landene, blant annet arabiske og de muslimske landene i Europa, som vil støtte oppbygging av landet vårt, sier han til TV 2 Nettavisen.

- Vi løslater ikke soldatene
grafik: Minut blog

Vi kipper med flaget for Kim Møller

Danmarks mest læste weblog. Og gør en undtagelse: Det er ellers ét af irritationsmomenterne i journalistik, særligt i TV - optagetheden af egen verden og egen person. Men Møller har arbejdet hårdt, længe, originalt og godt, og han har ærligt fortjent den eksponering han får idag. Og så forlader vi skyndsomt "vor egen verden". Berlingske Tidende om Uriasposten:

Web-kriger ser rødt
Af Bent Blüdnikow*
Bloggere er en voksende del af vort medielandskab. Ikke mindst de borgerlig-liberale bloggere har stor succes med politiske hjemmesider.

- "Kim Møller er i krig med ordet som våben, og hans Uriaspost er den mest succesfulde af de politiske blogs. Han har i gennemsnit dagligt over 1.000 unikke hits og hans blog er så populær, at den har været udsat for angreb via spammails, som lagde den ned i sidste måned. Men den er oppe og køre igen. Dens popularitet har ligefrem fremprovokeret en venstreorienteret blog Uriaswatch, der angiveligt skal holde øje med Kim Møllers blog."
Bent Blüdnikow- Berlingske, kultur
over på Uriasposten får an ris og ros af læserne. Mest ros.

*jeg vil benytte lejligheden til at gøre opmærksom på Blüdnikows forfatterskab, ikke mindst bogen "Som om de slet ikke eksisterede" - om Herman Göring og Hugo Rothenberg, der sammen hjalp en del tyske jøder ud af landet. Jeg har faktisk kendt Hugo Rothenbergs søn, der som dreng red ranke på Herman Görings knæ. En utrolig historie.
Skulle der på grund af Berlingske være ektra mange besøgende idag, vil jeg gerne ud fra linksamlingen til højre trække det fremragende (net) tidskrift Nomos

Dagens citat:
- "Han (Reinfeldt) vill ha makt, sade Mona Sahlin föraktfullt om Reinfeldts utspel.En regering som misstänkliggör det faktum att oppositionsledaren vill ta över regeringsmakten har sannerligen suttit för länge." Expressen

Magt - om Sverige demokratiske underskud
Att Sveriges demokrati har rejält med förbättringspotential torde vid det här laget ha framgått för läsarna av denna sajt. I en ny Timbroantologi diskuterar nio kvalificerade författare vårt demokratiska underskott.
Per T Ohlsson frågar sig inledningsvis om Sverige verkligen har världens bästa demokrati. Olof Petersson efterlyser en starkare parlamentarisk granskning av regeringen medan Bo Pellnäs kräver en renässans för ansvarsbegreppet. Christina Wainikka varnar för att offentlighetsprincipen håller på att urvattnas.
Tommy Möller oroas över politiseringen av den offentliga förvaltningen medan Helena Wockelberg menar att vi har ett förvaltningspolitiskt system på pappret och ett annat i verkligheten.
Anne Ramberg varnar bland annat för att politiker lägger sig i juridiken och efterlyser en starkare juridisk kontrollmakt. Anders Johnson frågar sig om Sverige är en rättsstat bara så länge LO:s makt inte är hotad medan Clarence Crafoord slår ett slag för den negativa föreningsfriheten.

Timbro. se

Vi bør være multikulturelle ude og nationale hjemme.
Multikulturel verden med nationalt afsæt
Af Kasper Støvring
Terrorforsøget i London trækker tråde tilbage til Samuel Huntingtons forkætrede teori om civilisationernes sammenstød. Vi må vænne os til civilisationernes særpræg og genbekræfte vores egen vestlige identitet. Populært sagt bør vi være multikulturelle ude og nationale hjemme.
- Netop fordi konflikter først og fremmest skyldes kulturelle forskelle, er der risiko for, at de bliver skærpet gennem større interaktion.

Vi hører ellers ofte det modsatte: Når vi uhindret kan rejse til fremmede lande, i medierne lære om fremmede folkeslag og på internettet kommunikere med fremmede mennesker, vil vi alle med tiden blive ens. Men i realiteten forstærker større interaktion bevidstheden om forskelle og dermed konfrontation. Selv en jysk avis kan sætte en brand i Mellemøsten.
Forstået som en ikke-vestlig vækkelse er et fænomen som religiøs fundamentalisme et symptom på en søgen tilbage til den oprindelige kultur. Islamisk fundamentalisme er en reaktion på Vestens forsøg på at universalisere sine værdier om demokrati, menneskerettigheder og markedsøkonomi. Også universalisme leder til konflikt.
- Alligevel er den optimistiske idé om, at vi alle tilhører én universel civilisation meget slidstærk. Nogle fortalere for denne idé påberåber sig eksistensen af en minimal moral: Vi deler fælles værdier overalt på kloden, alene fordi vi er mennesker. Det er f.eks. forkert at lyve, stjæle og myrde uskyldige, uanset om man er vesterlænding, asiat eller muslim. [..]
- Andre fortalere for en universel civilisation tilhører en lille verdensfjern elite. De tilhører, med Huntingtons ord »Davos-kulturen«. Det henviser den schweiziske by Davos, hvor intellektuelle, handelsfolk og politikere årligt stimler sammen og udtaler sig idealistisk om, hvordan verden bør være. Dvs. som Vesten med dens individualisme, frie markeder og sekularisme. Ikke at være civiliseret betyder at være udannet, uoplyst og endda moralsk forkastelig: intolerant, reaktionær og chauvinistisk.
- Huntingtons paradigme om civilisationernes sammenstød har altså stadig relevans som en forklaring på konflikterne efter Den Kolde Krig. Men det indebærer også et relevant budskab. Nemlig, at vi indenrigspolitisk afviser multikulturalismen, der forener en utopisk idé om kulturel sameksistens med en dekonstruktion af den historisk fremvoksede kernekultur, der bærer de vestlige nationer. Samtidig bør vi udenrigspolitisk besinde os på verdens multipolære karakter. For at sige det populært: Vi bør være multikulturelle ude og nationale hjemme.


Berlingske Tidendes kronik

Byrum update
billede på Udenrigsministeriets gavl. Faktisk et rigtig godt billede. En lille orm gnaver: Skal Per Stig Møller nu igen bruge fire måneder på at tegne, fortælle og sige undskyld ?
foto © webmaster (klik f. helbillede)Ecce Terra

I sin afrunding af høringen vedrørende Danmark i FNs racismekomité sagde professor Nourredine Amir, der har skrevet rapporten om Danmark, at landet modarbejder racisme, at landets udviklingshjælp har en imponerende størrelse, og at »Danmark er et enestående land, der kan bruges som forbillede for andre lande«.

- Groft sagt må herefter med beklagelse konstatere, at FNs racismekomité fuldstændig har ignoreret så indsigtfulde mennesker som makkerparret Tøger Seidenfaden og Marianne Jelved, men allerværst er det, at komiteen slet ikke har lyttet til repræsentanten for Institut for Menneskerettigheder, Birgitte Kofod Olsen, der ellers ved sit foretræde tegnede et ganske præcist billede af de barbariske forhold i landet. I simple ord – sagde hun – er beskeden til indvandrerne:

»Lær sproget, lær de danske sange, tag den kristne arv til dig, tag dit tørklæde af, vælg din egen kone, få en uddannelse og et arbejde eller forlad landet«.

Hvor grusom den besked er, kommer tilstrækkeligt tydeligt frem, hvis man bruger ikke-prøven: Lær ikke sproget osv. Man må forstå på denne menneskerettighedsrepræsentant, at det ideelle land for indvandrere er et land, der består i et kulturelt tomrum, som kan udfyldes efter forgodtbefindende. Og det lyder jo vældig spændende. Ikke mindst, hvis hun har et lignende syn på færdselsloven, altså at man blot kan lave sin egen. Dog bør hun nok kun begive sig ud i trafikken under politieskorte.

Se, hvilket land - Claes Kastholm Hansen, Groft Sagt, Berlingske

Under resten av våra liv riskerar vi ond bråd död
Nilson kan godt lide at skære tingene skarpt ud. Alene det gør tirsdagene i Expressen til noget af en befrielse. Ingen mumlen i skægget:

"Sedan 11 september 2001 lever vi en ny värld. Den som inte förstod det då - och många gjorde det inte! - måste förstå det nu. Under det som återstår av våra liv kommer vi - vi alla västerlänningar - att riskera ond bråd död. På offentlig plats, på ett varuhus. I ett flygplan på väg till en solig strand eller ett businessmöte i New York eller London, Paris, kanske Tokyo eller Manilla . Om attacken i London inte stoppats skulle utan tvivel också ett antal svenskar ha strukit med. [..]

- I svenska medier möter vi ofta uppmaningen att vi bör förstå självmordsbombarnas utanförskap, deras frustration, deras alienering. Samtidigt bör vi inse att Israel inte bör ta i så hårt bara för att en sexti-sjuttio raketer per dag gör livet till ett helvete i landets norra del. I stället bör israelerna förhandla med Hizbollah och Hamas som båda har landets FÖRINTELSE - slakt, död - på sitt program.Det blir lite tjockt, om ni förstår mig."
Expressen - Ulf Nilson se også om og af Ulf Nilson:

Nilson: Alderens privillegium
"Sverige är kört" (Der raserade Folkhemmet - anmeldelse af "Exit Folkhemssverige- En samhällsmodels sönderfall")
"Vi levar i praktiken i et laglöst land"
"Sverige Sluten Anstalt" pdf bog 288 sider

En demokratisk farce
det regnes åbenbart ikke for for stort et forlangende for SVT, at politiske partier selv kan bestemme, hvem de vil møde i åben debat på TV.Socialdemokraterne ville ikke møde op, hvis Sverigedemokraterne - der sidder i over 10 skånske kommunalbestyrelser - mødte op i studiet.
Altså møder en socialdemokraten og en moderat op og diskuterer et parti der ikke er tilstede.
I kulissen kunne SDéren Keneth Sandberg får lov at ytre sig i ét (1 !) minut.Og Magnus Manhammer (S) har den gode smag at kalde andre lovlige partier for "udemokratiske".Et uhørt teaterstykke af en såkaldt publice service station. Socialdemokraten fra Karlskrona skulle naturligvis have den besked, at så kunne han bare blive hjemme.
I stedet kunne han nu stå og prale af, at "Sverige er det eneste land i Europa, der har holdt fremmedfjenlige ude af parlament og medier".
De skulle skamme sig, hvis de overhovedet kunne, for dette handler om at beholde magten med beskidte midler, iklædt skinhellige undskyldninger - intet andet.
Sydnytt - Reagera, val 06


"Socialdemokraterna har bestämt sig för att svälta ut Sverigedemokraterna i årets val. Därför vägrar dom att ställa upp i debatter där också Sverigedemokrater deltar.
- Vi ska avslöja lögnerna och visa deras rätta jag, men inte debattera med dom och därmed ge dom status som ett demokratiskt parti, säger S-ordföranden i Skåne Helene Fritzon."

Socialdemokraterna debatter inte

Byrum

(fotos © webmaster - klik foto f. helskærmbillede)
et ord med pondus og prætentioner. Det er noget andet end et skaldet torv , en plads, en gade eller en vej.
I 15 år har ingen kunnet skrive om arkitektur uden at skrive "byrum" mindst én gang i hvert afsnit. Jeg går helt glip af teksten, hvilket ofte ikke er noget større tab. Jeg samler udelukkende på "byrum", selv i det mest undseelige Metro Express læserbrev. Samler, tæller og arkiverer.
- I dag er "byrummet" mellemøstligt. "Image´s" leder sagde i TV igår lige hvad jeg selv ville ha´sagt: "Aldrig har behovet for denne festival været større". Sådan!
Det eneste behov der kunne tænkes endnu større, var mellemøstens behov for oplysning om, hvad en fungerende stat er for en ting. Det kan skatteyderne og EU vel også financiere?

BILLEDER I BYRUMMET

"Vi åkte inte till Danmark för att bli rasister"
- vi er nemlig humanister. Jeg må tilstå, jeg har det lidt med folk der kalder sig sådan - inkl. den åndelige klaphat Rune Engelbreth - som Kierkegaard havde det med dem, der kalder sig kristne: Det er ikke en titel man smykker sig med, det er en stræben man udfolder i sin livsførelse. Det andet skinhelligt pral og ufrivilligt komisk. Humanist.dk - hvadbehar ´?
Folkpartiet har valget mellem at forblive et 9 procents parti, eller tage efter Venstre for alvor og blive et 29 % parti. Som allerede sagt, jeg tror det er sidste udkald og FP har tydeligvis ikke fattet det.

- I 2010 er andelen af røde indvandrerstemmer så stor, at svenske sosser kan se frem til yderlige 70 uforstyrrede år og en de facto enpartistat. Ud fra dagens meningsmålinger kan man læse, at der blandt Sveriges oprindelige beboere må være et komfortabelt borgerligt flertal. Men det rækker næppe til en valgsejr, og slet ikke om 4 år.
Men Venstre er altså "populistisk og rasistisk" , fremmeddebatten i Sverige er stadig på kravlestadiet, og mens græsset gror, dør horsemor: Sverige.
Fhv. Folkparti- leder Maria Leissner - hun har en god tjans i Udenrigsministeriet nu efter en tid som ambassadør i Guatemala.

Anklagelserna om att folkpartiet blivit rasistiskt är vettlösa.Mest sorgligt att läsa är de liberala skribenter som nu målar upp folkpartiet som ett gäng marscherande brunskjortor.

Jo, han har helt rätt i att vi för tio år sen, när jag tog över som partiledare, ville vi studera de då framgångsrika liberala partierna i Europa; Venstre och de brittiska liberalerna.
Marie Leissner
Men att vi åkte till Danmark för att bli rasister är en så befängd anklagelse mot mig att jag tappar hakan. För det första hade Venstre inga främlingsfientliga drag då, de kom först flera år senare. En enkel sak att ta reda på för en professionell journalist.

före detta partiledare MARIA LEISSNER, Expressen

Persson spiller statsmandskortet
godt to uger inden valget d. 17, og det er bestemt ikke nogen tilfældig afledningsmanøvre. Libanon kommer som sendt fra himlen:
Svensk donorkonference for Libanon holdes 31. august

Dagens citat
Grunden til, at de mest populære danske weblogs alle er borgerlige og liberale, mener Trine-Maria Kristensen skyldes, at der er flere maskinstormere på venstrefløjen, så de har sværere ved at vænne sig til den nye teknik.
Ekstrabladet
en rigtig fantasifuld forklaring af den RUC uddannede Trine-Maria. Jeg kunne nu komme på forklaringer, der ligger mere lige for - først og fremmest at venstrefløjen er inde i en langvarig troværdighedskrise som følge af den ene tabte sag efter den anden. Begyndende i 1989 og i DK for alvor i nov. 2001.
Jeg ser hun på sin blog forsøger sig med et dementi, ved stort set at gentage det samme.


"Det er IKKE min overbevisning, at det er specielt borgerligt at blogge - og min udtalelse om, at der måske nok er flere maskinstormere på venstrefløjen, var en del af en elaboration over, hvorfor det mon kan være, at der er flere meget læste borgerlige blogs end venstreorienterede? Det var IKKE konklusionen - og jeg glemte vist et kort øjeblik, at man ikke kan føre en afsøgende samtale med en journalist - øv!"
Hun må da godt føre en afsøgende, elaborerende samtale med mig om sin overbevisning.
Berlingske Tidende begynder iøvrigt en serie interviews med danske bloggere. Jeg ser jeg er "højreorienteret" - det må jeg så leve med. Se mere på Uriasposten:

Overreaktion

Nu är det år 1943
Om dagens utgivare av New York Times hade haft ansvaret år 1943 kunde vi ha hittat följande rubriker (liksom i en del svenska tidningar, bl a. Aftonbladet och DN):


- Upproret i Warzawa en överreaktion

Europas ledare anklagar Judarna för oproportionerligt våld.

- Det judiska motståndet krossar allt hopp om en fredlig slutlig lösning

- Judisk överreaktion kan skapa en allvarlig humanitär kris

- Goebbels : Sionisterna måste ställa still ansvar för krigsbrott

- Fredaktivister hoppas på eldupphör

- Sionisterna saknaren strategi för Europa

- Nationernas förbund anklagar judarna för rasim

- USA:s stöd för judarna oroar Europas intellektuella
Kurt Lundgren & Groupthink
View Guestbook Sign Guestbook
Powered by iguest.net