tirsdag, oktober 03, 2006

”Storm over Europa – Islam fred eller trussel”

Ikke ét ord om Muhammedtegningerne, men det bedste bud på en informativ og let læst bog om Islam. 15 forfattere giver klare svar på de spørgsmål danskerne stiller, når de konfronteres med en for Vesten uforståelig lovreligion.
- Filosoffen Kai Sørlander skriver om ytringsfriheden, forfatteren Kåre Bluitgen om Islams historie, historikeren Torben Hansen afslører, hvad EU mener med den Euro-Arabiske Dialog – nemlig et fælles euro-arabisk rum, der er stik imod europæernes ønsker. - Journalist Tabita Wulff har kigget på indvandringen til Danmark fra muslimske lande og afslører, at antallet er mindst dobbelt så højt som de officielle tal.
- Journalist Helle Merete Brix skriver om fundamentalismens voldsspiral, antropolog Britta Mogensen og psykolog Kirsten Damgaard giver en rystende fremstilling af Islams kvindesyn, og hvorfor det er så svært at integrere muslimer.
- Desuden er der bidrag fra Poul E. Andersen, Jørgen Junker Grimstrup, Thue Kjærhus, Lone Nørgaard , Tim Pallis, Henrik Gade Jensen og Carsten Ringmose. Endelig skriver Mogens Wenzel Andreasen om islams musik.
”Storm over Europa – Islam fred eller trussel” - læs bogen og bliv klogere på det muslimske mindretal i Danmark.
Holkenfeldt 3, 256 s., kr. 250,- Udkommer onsdag d. 4. oktober. (kan købes online)


Etniska svenskar föraktas
en ny stærkt tiltrængt åbenhed efter valget. Disse sørgelige kendsgerninger kunne før valget kun skrives af indvandrere, gerne iranere der synes at være de mest oplyste. Men her en hjemmefødt "Svenne". Det er ærlig talt også oprørende hvad man har set gennem årene: Mord, voldtægt, lemlæstelse, og folkesporten blandt indvandrere i Sverige: gaderøverier og pyromani. En hel del med udpræget racistisk præg.-
Fremragende artikel der får Sydsvenskan til at ligne en avis for frie tanker i et frit folkestyre. Det skulle vel aldrig være avisen der er ved at dreje skuden efter vinden ? The Times they are A- Changin´...................................

- »Förra året drabbades Malmö av 905 (!) personrån, många av dem begångna av kriminella invandrare mot "svennar" och det är inte ovanligt med etniskt svenska föräldrar som försöker bromsa sina barns gryende rasism efter att dessa blivit nedslagna eller rånade enkom för att de är just "svennar".
Som vännen A:s äldste son som med sina vänner på reggaekonsert i Folkets Park attackerades av ett invandrargäng. Skälet? Att de var blonda och "jävla svennar".
- Sådant pratas det mycket om i en stad som Malmö. Delar av medelklassen flyr vissa offentliga platser och stadens gemensamma ytor och mötesplatser krymper.
- Det märkliga är att rasismen mot svenskar aldrig debatteras på kultursidorna men Stefan och Charlie pratar om den och jag hör den ofta komma upp i samtal med andra vänner.
- Ett antal frågor inställer sig alltså med anledning av Sverigedemokraternas framgångar: Varför har det blivit tabu att tala om och debattera föraktet för etniska svenskar och svensk kultur?
Varför är det "fel" att oroa sig för islams utbredning - bara på Rosengård finns sju källarmoskéer där extrem islamism predikas; islam är ju faktiskt inte kebab och falafel utan en religion intimt förknippad med politik, en religion som inte gått igenom upplysningens stålbad och där vissa saker tycks oförenliga med grundläggande västerländska värden, som jämlikheten mellan könen till exempel?«
Fredrik Ekelund i Sydsvenskan

Ordkonstruktionen 'islamofobi' er en fælde lagt af islamister i den hensigt at vanskeliggøre islamkritik

(selv nogenlunde begavde mennesker bruger dette åbenbare propagandaord)

Af Robert Redeker - uddrag fra Information

[..] Imod religionskritik

I udgangspunktet var islamofobi et kampord - jvf. den revolutionære poet, Majakovskijs berømte formulering: Ordene er kugler! Ved naivt at overtage dette ord har frihedens og antiracismens oprigtige venner i de senere år placeret sig på deres modstanderes terræn. For går det an, som islamisterne ønsker sig det, at sætte lighedstegn mellem islamofobi og racisme eller se en ækvivalent til antisemitisme?
Sammenblandingen af islamofobi og racisme har til hensigt at spærre for den religionskritik, som har været en så værdifuld del af vor kultur siden Voltaire og så væsentlig for udviklingen de republikanske idealer. [..]
-Den kritik, der stemples som islamofobi, har intet med racisme at gøre, for den er uden had til noget folk. Den er derimod en forkastelse af det, som visse muslimer prædiker og vil påtvinge i islams navn, og en forkastelse af de arkaiske og demokratiuforenelige holdninger, som vise islamtolkninger formidler.
Åndsformørkelse

- For islamisterne er denne ordstrid vigtig. Udtrykket islamofobi er en fælde, de har lagt ud for republikkens sekulære institutioner for at forhindre religionskritik og for fortsat at kunne underkaste dele af deres trosfællesskab (især kvinder) et totalitært herredømme. At tabe dette semantiske slag ved at overtage et ord, som er sat i omløb af islamisterne, kan blive fatalt. Det vil tvinge forsvaret for de republikanske værdier i defensiven, for i kraft af dette retoriske kneb bliver det frihedens og tolerancens forsvarere, som nu pludselig må se sig beskyldt for intolerance og fundamentalisme.

- Ordet islamofobi vender tingene på hovedet og placere åndsformørkelsen i offerets position og det sekulære demokrati i aggressorens. Det sekulære demokratis forsvarere burde afholde sig fra brugen af dette ord, samtidig med at de må skærpe indsatsen for at bekæmpe virkelig racisme, især arabofobi.

Siden den 20. september har den franske filosof Robert Redeker og hans familie levet under politibeskyttelse på skiftende adresser efter dødstrusler fra islamister. Denne klumme er fra La D-peche du Midi den 21. oktober 2003.© La Dépeche du Midi og Information.

Redekers Figaro artikel i engelsk oversættelse

Statsminister Anders Fogh Rasmussens tale ved Folketingets åbning tirsdag den 3. oktober 2006
- »Den globale værdikamp foregår også i Danmark. Desværre har vi også herhjemme konstateret, at der findes nogle personer og grupper, som har ekstremistiske synspunkter og ikke anerkender de principper, vort samfund bygger på.
Det understreger behovet for til stadighed at forsvare de grundprincipper, det danske samfund bygger på: Frihed, frisind og folkestyre.
Vi forlanger ikke, at alle skal være ens eller mene det samme. Vi ønsker et samfund, hvor der er frihed til forskellighed.
Men vi må forlange respekt for de helt grundlæggende spilleregler i det danske samfund.I Danmark har vi ytringsfrihed.
I Danmark har kvinder og mænd lige rettigheder.
I Danmark skelner vi mellem politik og religion.

Heldigvis er det sådan, at det store flertal af danskere med indvandrerbaggrund anerkender og respekterer disse fundamentale principper. De arbejder hårdt og yder et positivt bidrag til det danske samfund. Og de har tilført Danmark spændende impulser og frugtbar forskellighed.
Men der er også enkelte ekstremister, som tilsyneladende hader det samfund, der har sikret dem politisk frihed og materiel tryghed.
Dem skal vi møde med stålsat fasthed og klare holdninger. Vi må ikke i naiv og lalleglad tolerance vise forståelse eller give medløb til religiøs fanatisme og politisk ekstremisme.
Over for intolerancen kan vi ikke være tolerante.
Det er svært at nå fanatiske fundamentalister gennem bedre integration. Men vi kan og skal hindre, at fundamentalismens middelalderlige tanker og holdninger får grobund i Danmark.«

Jyllands-Postens leder: Åbningstale i særklasse

“You will never feel secure on this earth. One billion, 300 million Muslims are ready to kill you”
one message said. One threat came from a contributor to al- Hesbah, an internet forum that is viewed as a channel for al-Qaeda. Despite the threats the Government has offered M Redeker, 52, only limited support. [..]
Tariq Ramadan, a leading university teacher, said: “The philosophy teacher is free to write what he likes in Le Figaro, but he must know what he wanted — he signed a stupidly provocative text.”
Philosophers demand help for teacher on run from Islam threats

Meet your new Headmaster !
A hardline Muslim teacher who caused a furore by denouncing pupils for celebrating Christmas has been made a Government schools inspector.
Israr Khan's Ofsted appointment was described by a former colleague as 'absolutely astonishing'.
Mr Khan, now headmaster of an Islamic school, launched into his tirade during a concert rehearsal at Washwood Heath Secondary School in Birmingham in 1996 after the choir including around 40 Muslim youngsters, had sung a number of popular Christmas songs, including carols.
He leapt from his seat, yelling: "Who is your God? Why are you saying Jesus and Jesus Christ? God is not your God - it is Allah."

Daily MailView Guestbook Sign Guestbook
Powered by iguest.net