fredag, november 24, 2006

FDR

man kan spørge sig hvad Franklin D. Roosevelt og den svenske ambassade har med hinanden at gøre, andet end jeg tilfældigvis kom forbi, og de to er genboer til hinanden med få meter.
(foto © snaphanen - klik)

"Fortsätt promenaden in på den grönskande Skt Annæ Plads, där vi möts av Ryttarstatyn av Christian X. Den restes 1951 till minne av kungens dagliga ritter genom det ockuperade Köpenhamn under andra världskriget. Längst ner hittar vi en byst av USA:s president Franklin D. Roosevelt, rest till minne av befrielsen."
Köpenhamn, City walks

Khalid Jalal Wadi
den irakiske kurder og voldtægtsmand der gjorde hvad han kunne for også at blive morder, skal beskyttes i fængslet indtil han blir smidt ud fra Hotel Jelved i 2012. Det tror Fanden, det er nok den værste voldspsykopati jeg har set på denne side af Sundet.
Minut har en syrlig kommentar til straffen (scroll lidt). Stiften gør det med sin artikel noget sværere at beskytte ham, og det skal være ham så inderligt velundt. Måtte den ødelagte 16 årige piges far møde ham på en uledsaget udgang:

Voldtægtsmand skal beskyttes i fængsel
Kriminalforsorgen har ansvaret for, at 20-årig ikke lider overlast de syv år i fængsel. Århus: Den 20-årige voldtægtsforbryder Khadil Jalal Wadi fra Gellerup får beskyttelse i fængslet. Sædelighedsforbrydere er nemlig særligt udsatte for overfald fra andre indsatte, og Kriminalforsorgen har pligt til at beskytte ham mod andre fange.
Århus Stiftstidende


UNGE HÅNER OFFER FOR VOLDTÆGT
»Fuck Danmark,« lød det fra familiemedlem, da iraker fik syv års fængsel for bestialsk voldtægt

Af NIELS OLE QVIST
Igår blev hendes bøddel idømt syv års fængsel og udvisning af Danmark for bestandig. Men mareridtet er ikke forbi for den 16-årige danske skolepige. Mobningen og chikanen fortsætter.

Ifølge hendes forældre er datteren offer for nedværdigende og hånlige tilråb fra unge indvandrere, når hun færdes i lokalområdet i Brabrand ved Århus. »De råber voldtægt, voldtægt efter hende. Og der er også eksempler på, at der er blevet spyttet efter hende,« fortæller moderen.

Den side af dommen [udvisningen] udløste til gengæld kraftige reaktioner hos den 20-åriges familie og venner, som i stort tal var mødt op i retssalen.»Fuck Danmark. Hele Danmark,« lød det fra en af de unge indvandrere.Forbandelserne og ederne fortsatte ude på gaden. Her forsøgte en af de unge at argumentere for, at den 20-åriges forbrydelse ikke var så slem, som den kunne have været:»Hun var jo ikke jomfru. Det havde været værre, hvis hun havde været jomfru.«

"Kan ikke klare sig i Irak"

De irakiske familiemedlemmer udtrykte forståelse for, at den 20-årige blev idømt en streng fængselsstraf. Men udvisningen er problemet:»Han har jo ikke en chance for at klare sig i Irak. Han taler kun lidt arabisk og har ingen familie dernede. Det er en livstidsdom, han har fået på den her måde,« lød det fra den dømtes fætter, 17-årige Ahmed Khandar.Foruden straffen skal den dømte betale 135.000 kroner i erstatning til den 16-årige pige, som i øvrigt nu har valgt at flytte – sammen med forældrene – til en anden bydel i Århus. (BT)

og nu vi alligevel var ved den fallerede gårdvagt:
R aflyser krav om Jelved som statsminister

Hauge i filolog-mode i Sydsvanskan
spørg mig ikke hvad der er sket med den ellers nogenlunde tilregnelige Hauge. Har han fået det oprindelige manuskript i hovedet til omarbejdelse, eller fået en overdosis af Jørn Donners alkoholfrie snaps ?
Hans Hauge, forskare och medarbetare på Jyllands-Posten, ger sin bild av Danmarksbilden i Sverige – och hävdar att de svenska medierna inte visar hela Danmarksbilden.
DN-kritikern Stefan Jonsson har väckt debatt i Danmark med en omdiskuterad artikel i Lettre Internationale, där han analyserat texter som utkommit i danska tidningar.

Sverige vs. Danmark

Spioner søges

Systembolaget med på beatet i disse Bond tider: (annonce i Sydsvenskan )


“This is something one is not allowed to speak of”

by Baron Bodissey
The Swedish newspaper Folkets Nyheter has published a
followup (in English) to its interview with the Malmö policeman that we featured here a few days ago.
- I don’t want to hear complaints about the nature of Folkets Nyheter, or its association with neo-Nazi or other hate groups. The important thing is the information about Malmö in the interview, and whether or not it is true. Here’s what the newspaper has to say in its defense:
A commentary from Folkets Nyheter’s editorial staff on the interview with a Malmö police man, via Gates of Vienna
(USA blog med en frygtelig masse læsere)

Kristen fundamentalisme har Fanden skabt
ikke to meninger om det. Nu har det plaget os længe nok her i landet og ikke mindst i USA. "Værket" kan ikke komme op hurtigt nok:
Korsfæstet gravid pige ved Domkirken
Moses og David, kæmpestatuerne foran Københavns Domkirke, får sandsynligvis konkurrence i julemåneden. 1. december, den internationale AIDS-dag, afslører billedhuggeren Jens Galschiøt med Københavns Kommunes og politiets velsignelse sin 155 cm høje protestskulptur mod kristen fundamentalisme og for retten til prævention.

-Skulpturen skal stå langs domkirkens sydside og viser en korsfæstet gravid teenager med en jernspiger gennem maven. Domprovst Anders Gadegaard, som deltager i afsløringen, kalder Galschiøts værk »en fin aktion«. »Det ligger i kristendommen, at Gud gør sig til ét med dem, der lider,« siger han. Endnu mangler menighedsrådets godkendelse af opstillingen, men formanden, Karsten Fledelius, stemmer for: »Skulpturen er et lødigt kunstnerisk udtryk for en problematik, hvor man misbruger religion til at moralisere over for folk,« siger han, Berlingske 24 nov.

Tabuer omkring nasjonalisme/nasjonalitetsforståelse
Sigurd Skirbekks tale ved stiftelsen af det norske Selskapet for Ytringsfrihet
Innledning
Da jeg var tilstede på møtet i Humanismens Hus tidligere i høst og så ut over forsamlingen, lurte jeg på hva som var fellestrekket ved alle som var tilstede. Jeg kan ikke si at innleggene på møtet ga noe helt klart svar på dette spørsmålet heller.

Document.no weblog

Begreppet ”mångkultur” ifrågasätts allt mer
Integrationsverket presenterar nu sin tredje rapport i serien om värdegrunder. Rapporten är en internationell utblick, och analyserar integrationspolitiken i Storbritannien, Frankrike, Danmark, Nederländerna och Kanada.
Med rapporten ”Mångkulturalism ifrågasatt. Integrationspolitikens förändring i fem invandringsländer” vill Integrationsverket öka kunskapen om hur man ser på intgrationspolitken i vår omvärld.
Migrationen över nationsgränserna ökar i världen, och under senare år har både invandrings- och integrationspolitiken förändrats allt snabbare, menar rapportens författare Lillemor Sahlberg. En central fråga har varit om mångkulturalism som politisk inriktning leder till integration och ökad delaktighet, eller tvärtom bidrar till utanförskap i parallellsamhällen.
– Begreppen ”mångkulturalism” och ”mångkulturella samhällen” ifrågasätts allt mer. De har också blivit en måltavla för den etniska nationalism som förespråkas av högerpopulister i Västeuropa, säger Lillemor Sahlberg.
Två rapporter har utgivits tidigare:”
Gemensam värdegrund i mångfaldens demokrati” och ”Vilka är annorlunda? Om invandrares möte med svensk kultur”.
– Rapporten beräknas finnas i tryckt version i mitten av december 2006.

Integrationsverket

DR2s Deadline har opgivet tysk og fransk.
svaret er nok ganske enkelt og kan findes i gymnasier og på universiteter:
Af Jesper Vind Jensen
Man skal høre forklaringerne fra hestens egen mund. Kom tæt på!, lyder et godt journalistisk princip. DR2s Deadline gør også en dyd ud af at perspektivere den internationale udvikling med internationale eksperter. Amerikanske tendenser kommenteres af amerikanske eksperter, som Deadline dygtigt har støvet op. Og fra London hører vi engelske stemmer analysere Tony Blairs aktuelle form. Og sker der noget i Sverige, får vi en svensker på banen, hvilket er vældig bra. Men seerne får ikke den service, når det gælder andre nærtstående sprogområder.

- Tag Tyskland og Frankrig - EUs største lande. Når franske Ségolène Royal vælges til socialistpartiets præsidentkandidat, så sættes en dansk Paris-korrespondent foran et turistbillede af Eiffeltårnet for at levere en vurdering. Og når ekskansler Gerhard Schröder udgiver sine erindringer, får seerne en analyse fra en dansk korrespondent, foran et foto af Brandenburger Tor. Det gør de glimrende, men det er tarvelig journalistik, at Deadline ikke indhenter analyser fra franske eller tyske eksperter - fra hestens egen mund.Og dog sker det en sjælden gang.
- For eksempel har Deadlines 2. sektion interviewet flere tyske tænkere. Ros for det. Men alligevel karrigt, at interviewene er på engelsk, fordi - udover at det er bedre tv at høre en tysker tale tysk - så kunne de have udtrykt sig bedre og smukkere på deres modersmål. Og helt pinligt var det, da Deadline tidligere i år interviewede den tyske stjerneviolinst Anne-Sophie Mutter i forbindelse med Mozart-året. Her fik divaen spørgsmålene på engelsk. Ikke meget 'stradivarius' over det interview!-
- Globaliseringens sprog er engelsk. Og det er fair, at engelsk er det primære internationale lingua i Deadline. Jeg beder ikke om, at værterne interviewer hollandske eksperter på hollandsk og vatikan-eksperter på latin. Men kvaliteten og mangfoldigheden ville være større, hvis Deadline ikke kun havde engelsk på fremmedsprogsrepertoiret. Bitte! - og s'il vous plaît!
Medier-tvspalte,Weekendavisen 24. november

Aviser på invalidepension
af og til undrer jeg om ikke den helt afgørende enkeltgrund til svenske aviseres konformitet og konfliktskyhed, simpelthen er at de har udviklet den samme mentalitet som en bistandsklient, der ikke tør være upopulær hos sin socialrådgiver. De er ret økonomisk uafhængige af deres læsere, og kan meget nemmere tillade sig at ignorere "folkets stemme". Støtten forvrider antagelig andet og mere end annoncemarkedet:

- "När det gäller presstödet och EU är läget att det i princip accepterades som det var när Sverige en gång inträdde i EES, det vill säga det bredare ekonomiska europeiska samarbetet som omfattar fler länder än EU och som var vår relation med EU innan vi blev medlemmar. Om presstödet skulle förändras skulle vi notifiera EU för att få klartecken, detta har Sverige inte gjort.
- Problemet för Sveriges del gentemot EU är inte presstöd i den form som vi då hade, utan att riksdagen nu beslutat att utvidga det, vilket förändrar konkurrensvillkor både för stora och små aktörer. Och det är detta som EU-kommissionen nu invänder emot.
- Min egen personliga uppfattning är att presstöd snedvrider konkurrens, förhindrar en utveckling av nya tidningar och försvårar för bra företag som inte behöver presstöd men som heller inte kan utveckla de möjligheter de har genom snedvriden konkurrens.
Gunnar Hökmark via Kurt Lundgren
(i Sverige er pressestøtten direkte op på en halv milliard)
Fakta (år 2000 tal)
Nordmændene er verdens mest avislæsende folk. 577 ud af 1000 nordmænd læser i gennemsnit avis hver dag. I Sverige læser 430 ud af 1000 avis dagligt. Danskerne kommer ind på en 11. plads efter både Sverige, Norge, Finland og Island. 300 ud af 1000 danskere læser avis hver dag.
NORGE: OPLAG DAGSAVISER: 2.495.000 (1987), 2.630.000 (1994), 2.594.000 (1997), 2.592.000 (1998)
ÅRLIG DIREKTE AVISSTØTTE: Ca. 170 mio. danske kroner MOMS: Ingen

SVERIGE: OPLAG DAGSAVISER: 4.468.000 (1987), 4.155.000 (1994), 3.871.000 (1997), 3.807.000 (1998) ÅRLIG DIREKTE AVISSTØTTE: Ca. 460 mio. danske kroner MOMS: 6%

DANMARK: OPLAG DAGSAVISER: 1.833.000 (1987), 1.615.000 (1994), 1.609.000 (1997), 1.583.000 (1998) ÅRLIG DIREKTE AVISSTØTTE: 0 MOMS: ingen.
Journalisten.dk

Rolling into the Stone Age
underholdende interview med Bill Wyman. Fotografiet er - så at sige - fra min tidligste karriere som fotograf. KB Hallen 1965. Jeg husker apparatet et Voitgländer fra Kongsbak og Cohn på Strøget, lige overfor Jorck´s Passage. Hele 350 kroner kostede det mig. Det lærte mig forskellen på blænde og lukkertid. Klik på det - så blir´ det dog lidt større.

"Bill Wymann, original-bassisten i Rolling Stones, har altid været et nøk ældre end de andre store fra rockens guldalder, som nu alle er i 60’erne. Sådan noget holder sig, så Wymann kom også først gennem 70 års-porten. Det skete for en måned siden.Men noget tyder på, at den legendariske buk, kendt for et helt ubændigt forbrug af groupier, altid har haft en side i sit sind som var forudprogrammeret til pensionisttilværelsen.I et fødselsdags-interview i Daily Telegraph røber han således, at det bedste ved at være ude af musikbranchen for den store rock’n’roller er, at han nu helt kan hellige sig sin store lidenskab for arkæologi."
Daily Telegraph

View Guestbook Sign Guestbook
Powered by iguest.net