mandag, december 18, 2006

18 december

høj sigtbarhed, kølig nordvestenvind. Dagens længde 7 timer og 7 minutter.
1) Nikolaj Kirke, Vor Frelser, Kastrup Lufthavn og Øresundsbroen . 2) Mod Sverige, Marmorkirken, B&W, Middelgrunden
(foto © Snaphanen, klik f. helbillede)


"Danmark burde få forbud mod slør"
hør det! Djavann er....... ikke aflønnet af diplomatiet: "Tørklædet er fascisme":

Chahdortt Djavann
I 2004 indførte Frankrig forbud mod religiøse symboler i uddannelses-institutioner - og sådan et forbud mod slør i skolerne burde Danmark også skynde sig at få, mener forfatteren Chahdortt Djavann - som netop har været på besøg i København. Hun kom som helt ung til Frankrig - og har i løbet af de senere år blandet sig i debatten om hovedtørklædet - integration - og Europas nødvendige forsvar for demokratiet.
audio P1 morgen , min. 7:52

Arbetarbladet

forvildede marxister omfavner her deres nye islamistiske venner i form af en familiesammenført næsten-analfabet, med et noget andet syn på hovedbeklædningen:

– Jag är nöjd med mitt liv i Sverige. Jag är en vuxen kvinna som vet vad jag vill. Jag vill leva mitt liv med slöja, något som jag aldrig skulle få chans till i Turkiet, säger hon.
Sukrans slöja är ett skydd mot omvärlden

Originalerne

sossepatos, frisk fra fad :

Der var stormende hyldest fra partikammeraterne, da Helle Thorning-Schmidt forleden klatrede om på skyggesiden af de 40. Hendes boss, Henrik Sass Larsen, meddelte hende: »Du er engageret, du er ambitiøs, du er dygtig, du er kvinde af tiden«.

- Han blev overgået af Poul Nyrup, fhv. statsminister, der orienterede forsamlingen om, at »Nu står jeg her og taler til den ny tids socialdemokrat. Rank, lys, stærk, ret sej!« Selvfølgelig ville det have virket mere originalt og dermed effektfuldt, hvis Nyrup havde sagt, at han ikke stod her, men i Nuuk, eller hvis han havde oplyst, at han stod og talte til en ny tids bonde på sin toft, men udvendig originalitet er ikke Nyrups sag. [..] (Claes Kastholm, Groft Sagt, Berlingske)

Mellemøsten er et freak show

"We’re seeing a civil war in Iraq, and in that part of the world, Tim, you know, if you step back, look at what’s been going on there for the last year. In Iran, they just had a conference on why the Holocaust didn’t happen. In Iraq, you have people fighting over who is the proper heir to the prophet Mohammed. And in Syria, the—basically, the government of Syria killed the prime minister next door, and wants to get off with a parking ticket. This is a freak show, OK? There’s no other part of the world that’s behaving like this." Tom Friedman, N.Y.T. i Meet the Press

De skal ikke have amnesti
En kampagne for amnesti til afviste asylansøgere agter at indsamle 100.000 underskrifter til fordel for 800 mennesker, heraf et par hundrede børn. En nejsiger begrunder sin afvisning. Af Carsten Ringsmose foto © Snaphanen
- Jeg er blevet opfordret til at skrive under på et krav om amnesti til afviste asylansøgere, som har været her i landet mere end tre år. Der er tale om knap 800 personer, heraf 150-200 børn.
- Jeg vil ikke skrive under, men som en demokratisk pligt begrunde, hvorfor jeg tager afstand fra hele denne kampagne, som er velorganiseret med hjemmesiden "amnesti-nu.dk" og med det ubeskedne slogan "Dansk Folkeempati". Målsætningen er at indsamle 100.000 underskrifter, medmindre kravet opfyldes forinden.Jeg vil ikke skrive under, fordi jeg er tilhænger af et demokratisk retssamfund. Skal jeg mon nu sige undskyld, fordi jeg er demokrat og tilhænger af lov og ret?.........................Fyens Stiftstidende


Verdens moralske supermagt
Svenske aviser har haft historien om nazifortiden, og norske, men Beringske er grundigere, så derfor tipper jeg først om det nu. Læs navnlig Bent Blüdnikows interview med Staffan Forsell. Den tanke er ikke fjern, at dagens asylvanvid er hoppet fra den ene yderlighed til den anden, officiel skyldfølelse der skal sones til bunds. Man skal dog ikke tro at det officielle instinkt for at hykle er slut, tværtimod: DC-3 affæren, Palme, Estonia, Lindh og nu den store løgn, at de ikke er ved at indvandre landet i smadder og formentlig allerede har beseglet dets skæbne. Hvornår så end det måtte stå klart for enhver.

MORAL OG AMORAL: Staffan Thorsell langer i sin nye bog ud efter sit svenske moderland. Et land præget af fortielser og hykleri, som fører sig frem som en moralsk stormagt. Den nationale løgn om neutraliteten under Anden Verdenskrig skjuler sandheden om Sveriges medløb med nazisterne.

- Interview:Staffan Thorsell svensk journalist og forfatter

Staffan Thorsell er født under krigen. Han har altså ikke selv oplevet Sverige, da krigen rasede uden for landegrænserne, og svenskerne hyggede sig ved neutralismens varme.
- Thorsell var i en årrække chefredaktør for avisen Expressen, og som andre gamle avisfolk er han dybt inde i sin sjæl forarget over den svenske politik. Ikke så meget den pragmatiske neutralisme, men i højere grad den fortrængning af den grumme virkelighed, som var neutralismens følgesvend, og hykleriet, der dækkede over svensk dobbeltspil.
- For ifølge Staffan Thorsell var Sverige nazisternes medspiller under Anden Verdenskrig, og senere var Sverige i al hemmelighed amerikanernes medspiller under Den Kolde Krig. Det sidste viste han i bogen »Sverige i Vita huset« (2004).
- Thorsell er endvidere forarget over professionelle historikere, der blev neutralismens apologeter. Da debatten om Sveriges fortrængte fortid endelig nåede frem til den svenske offentlighed, skyldtes det ikke svenske historikere, men den svenske journalist Maria-Pia Boëthius, der med sin bog fra 1991 »Heder och Samvete« gjorde op med den tyskvenlige politik. Kun modvilligt accepterede historikere, at svensk historie kunne ses med andre briller end med det officielle Sveriges, der havde forskønnet og fortrængt samarbejdets omfang.
- Staffan Thorsells bog »Mein lieber Reichskanzler!« er delvis en fortsættelse af denne debat om Sveriges neutralitetspolitik.
»Jeg er egentlig ikke så forfærdelig kritisk over for den svenske politik under krigen. Nærmere taknemmelig, for derved undgik min egen familie at blive sendt i krig. Derimod er jeg dybt forarget over løgnen efter krigen, hvor man fremstillede sig selv som et moralsk land, der førte en afbalanceret neutralitetspolitik. Det var et falsk billede, og det gør jeg op med.«
Sverige lever højt på dobbeltmoral


På anklagebænken Den svenske neutralitet under Anden Verdenskrig var en løgn

Sverige sort på hvidt Udstilling. Sveriges forhold til Nazityskland i årene 1933-45

View Guestbook Sign Guestbook
Powered by iguest.net