søndag, december 17, 2006

Pubertær service

TV-Avisen praler i intern mail over minister-fyring
Nyhedschefs opfordring til at fejre Lars Barfoeds afgang skaber krisestemning på TV-Avisen, skriver morgenavisen 24timer.
- Et stort tillykke til Kontant-redaktionen!

Sådan sluttede redaktionschef på TV-Avisen Anders Kappel en email, der onsdag klokken 23:50 landede hos journalisterne på Danmarks Radios nyhedsredaktion - kort efter, at Lars Barfoed (K) var blevet presset til at gå af som forbrugerminister. [...]
Nyhedschef i DR Henrik Keith Hansen mener, at kritikken er skudt over målet. [..]
-Sådan ser udlandsmedarbejder Hans Jørgen Stadsing det tilsyneladende ikke. I en rundsendt intern e-mail skriver han som svar på Anders Kappels mail blandt andet:
- Du ved måske ikke, at DR er en anstalt for oplysning og information og ikke politisk propaganda. At du på denne skamløse facon forsøger at gøre opmærksom på dig selv og din eventuelle indirekte medvirken i planlægningen af Kontant ligner et pinligt forsøg på at gøre karriere via megafon-selvpromovering. BT og 24 timer og TV-avisens redaktionschef Anders Kappel praler i intern mail over fyringen af Lars Barfoed . DR har ikke historien

vi tager lige oraklet David Trads fra igår igen:

"Problemet med det danske mediebillede er under ingen omstændigheder, at det er for venstreorienteret. Det er det modsatte, der gør sig gældende - uagtet hvem, der er journalister hvor. Det vigtige er alt det, der 'foregår i murene'.

Köpenhamn och Amsterdam

har länge varit symboler för en uppsluppen, iögonfallande frihetlighet. Men Muhammedkarikatyrer, mord på öppen gata och ett allt hårdare politiskt klimat har förändrat bilden. De två städerna är plötsligt frontlinjen i en konflikt mellan långtifrån toleranta parter. ANNIKA STRÖM MELIN har varit där för att ta reda på hur frihetlig liberalism kunde förvandlas till nationell identitetspolitik.

När konflikten kom till byn - Axess tema nummer, TOLERANSENS GRÄNSER

Selvcensur eller perfidi ?

DR´s favoritideolog Tim Jensen har bestemt sig for længe siden. Her er det privatpersonen Jensen, ikke forskeren der udtaler sig. Jensen som borger og amatørpolitiker. Det burde så have stået i Politiken og på skærmen:
»Det var ikke meningen, at [DFU] tegningerne fra konkurrencen skulle offentliggøres, mens Jyllands-Postens tegninger helt bevidst skulle offentliggøres for at håne og spotte en helt central og utrolig hellig figur i islam. Oven i det bragte avisen tegningerne for at opdrage på andre mennesker. Meningen var at sige: ”Kære venner, I er ikke lige så kloge, som vi er, I er meget mindre udviklede end os, og nu skal vi lære jer, hvordan klaveret spiller”,« sagde Tim Jensen. (JP 17.12 citat fra Politiken 14 oktober.)

Dansk forsker censurerede sig selv
- En artikel om muslimers overgreb på kristne blev droppet under Muhammed-krisen for at undgå vold
Volden fra Muhammed-krisen sender nu sit ekko igennem universitetsgangene. En forskningsassistent i islamisme på Århus Universitet udøvede selvcensur...
- En forskningsassistent i islamisme på Århus Universitet udøvede selvcensur under Muhammed-krisen af frygt for en ny voldsbølge. Tina Magaard, ph.d., tilbageholdte tidligere på året en artikel, der søgte at påvise, at Jyllands-Posten ikke var skyld i den vold, der blev begået efter profet-tegningerne. Artiklen dokumenterede, at islamister også bruger vold og krav om offentlige undskyldninger imod det kristne mindretal i Egypten.
»Det var rædselsfuldt, men jeg var nødt til at vente, til spændingerne havde lagt sig. Det er et alvorligt ytringsfrihedsproblem. Jeg står som forsker med oplysninger, som er meget vigtige for at forstå de mekanismer, der var i spil under krisen. Dem måtte jeg tilbageholde, fordi det kunne få konsekvenser,« fortæller Tina Magaard.
Globalt problem
Hendes indlæg 'Undertrykkelsen af et trossamfund' blev først trykt i Jyllands-Posten 20. oktober i år.
- Indlægget beskriver, at det Muslimske Broderskab i Egypten fik fat i en gammel DVD af et teaterstykke, opført privat af kristne teenagere og erklærede, at det var blasfemisk. Da kopternes religiøse overhoved afviste at undskylde, blev en nonne stukket ihjel, og kirker, skoler og et hospital blev hærget og sat i brand. Det skete samtidig med, at Ahmed Abu Laban fra Islamisk Trossamfund krævede en undskyldning fra Jyllands-Posten.
»Abu Laban tilhører det Muslimske Broderskabs ideologi. Det er en situation, som har meget lidt med Danmark og Jyllands-Posten at gøre. Det er en global bevægelse, der bevidst søger at begrænse ytringsfriheden,« siger hun.
Lektor Torben Rugberg ved mellemøststudier i Odense kalder situationen »ulykkelig
»Jeg tror ikke, at der er grund til at hævde, at hun er den eneste, der har gjort sig de overvejelser,« siger han.
Religionshistoriker Tim Jensen argumenterer dog for at udskyde indlægget.
»Det største dilemma er, hvis undersøgelsesresultatet kunne have begrænset volden. Men hvis det så at sige kun gør os klogere, er der ingen skade sket ved at vente et par måneder,« siger Tim Jensen fra Syddansk universitet. Af Leny Malacinski, lema @avisen.dk

E-Avisen

Ritt-speak
"Folk på Nørrebro havde en rigtig, rigtig dårlig oplevelse igår" (TV 2)
det var sgu nok derfor jeg ikke tog forbi og fik en brosten i hovedet.


"Dette her kunne de unge i huset formentlig ikke stoppe, fordi de havde inviteret så mange udlændinge med en rabiat indstilling. Jeg tror, at de mere eller mindre var tvunget til at gennemføre det", sagde han. Udlændinge dominerede optøjer

View Guestbook Sign Guestbook
Powered by iguest.net