søndag, januar 28, 2007

DF kræver stop for flygtninge fra Sverige

Et forslag der har været ventet i nogle år. De der først øjner en fare, bliver svinet til. Om fire år er det maistream indtil midten af Socialdemokratiet.
Rikke Hvilshøj har set problemet, men ved det er en varm kartoffel. Godt V har DF til det "kontroversielle", så kan de hoppe på senere når uundgåeligheden er blevet alment accepteret.
Man skal huske: hvis (når) dette bliver til noget, kan det ramme samtlige svenske statsborgere.
Mulig svensk reaktion ? Tavshed eller "Nürnberg -lov-reaktionen". Jeg holder udkig:

(foto © Snaphanen, Søren Espersen th.)
Dansk Folkeparti forudser, at den stramme danske udlændingepolitik vil blive undermineret af den enorme flygtningestrøm, der kommer til Sverige.
- Sverige regner med i år at tage imod 30.000-40.000 nye flygtninge, og at tallet over de næste fire år tilsammen kommer op på omkring 100.000.

Til Danmark via Sverige
Dansk Folkeparti frygter, at mange af de irakiske flygtninge vil rejse til Danmark, specielt hvis de økonomiske vilkår i svenske velfærdssamfund forringes, eller hvis de vil bo sammen med slægtninge i Danmark.
- En flygtning i Sverige kan få opholdstilladelse efter tre-fire år, hvorefter vedkommende frit kan rejse til Danmark eller et af de andre nordiske lande på grund af retten til at bosætte sig frit i de nordiske lande. [..]

Det betød, at der for eksempel i november i fjor kom 1.400 irakere til Sverige i blot den måned. Til sammenligning kom der samtidig 62 irakere til Danmark.
DR-Online


I JP står yderligere:

Søren Espersen:»Vi vil ikke acceptere, at den grundige og stramme danske udlændingepolitik bliver sat over styr på grund af svenskernes politik, som vi opfatter som fuldstændig uansvarlig. Derfor vil vi have regeringen til at undersøge, hvordan der kan indføres begrænsninger i svenske statsborgeres mulighed for at flytte til Danmark og hæve dansk bistandshjælp. Og vi er i yderste konsekvens parate til at ophæve de nordiske samarbejdsaftaler, når det gælder den fri bosætningsret,« siger Søren Espersen.
- I første omgang vil Dansk Folkeparti have embedsmænd til at undersøge, om mindre kan gøre det. Partiet vil have undersøgt mulighederne for eksempelvis at kræve, at nye svenske statsborgere skal opfylde de danske krav om at få opholdstilladelse for at rejse ind i Danmark, dvs. at man først kan få opholdstilladelse efter syv år.Eller også kunne man stille krav om, at en ny svensk statsborger skal have boet i Sverige i 28 år, før vedkommende kan få lov til at slå sig ned i Danmark. Ifølge Søren Espersen har Dansk Folkeparti ikke lagt sig fast på konkrete forslag, men vil have regeringens embedsmænd til at undersøge mulighederne.
»I forårets forhandlinger med regeringen om regulering af de aftaler og de forlig, som vi sammen har, vil det være et af vore væsentligste krav. Og det plejer jo altid at være sådan, at man siger, at det ikke kan lade sig gøre. Men det ender altid med, at det godt kan alligevel,« siger Søren Espersen.
Vil se på sagen
Integrationsminister Rikke Hvilshøj (V) erklærer sig parat til at lade sine embedsmænd se på sagen. Men selv om også regeringen undrer sig over, at Sverige lukker op for en stor tilstrømning af flygtninge, siger hun:»Det er jo svenskernes egen sag at vælge vej i udlændingepolitikken. Jeg kan bare konstatere, at Danmark har valgt en anden. I Danmark er vi nået frem til den konklusion, at antallet betyder noget for integrationen. Svenskerne mener åbenbart noget andet.
- Med hensyn til at lægge begrænsninger for svenskernes ret til at slå sig ned i Danmark, mener jeg dog, at der er så mange og så store fordele ved vores fælles nordiske samarbejde, at jeg ikke lige står over for at ville anbefale, at vi nu nedlægger et historisk samarbejde.«
Borgmestre i belastede kommuner i Sverige sætter nu spørgsmålstegn ved svenskernes gode vilje og kræver et flygtningestop.
Sverige venter 35-40.000 flygtninge i 2006 (+ de sædvanlige 35.000 familiesammenførte)

Pippis filosofi under pres
se JP Indbliks lange artikel fra Sverige.
»Lederen af det største svenske valgforskningsprojekt, professor Sören Holmberg fra Göteborgs Universitet ikke så sikker:»Ingen kan sige, hvordan holdningen til indvandring i Sverige vil udvikle sig. Det kan vise sig, at Danmark blot begyndte tidligere.«

Naïvists and Human Nature
Sørlander på engelsk via Gates of Vienna (US)

Banned by the BBC
lidt af et skulderklap. Little Green Footbals er en af USA´s største blogs:

That the BBC does not allow a link to LGF will come as little surprise to those of us familiar with the BBCs output and editorial tone. Whathas come as a surprise to me, a relative newcomer to the'blogosphere', is the degree to which the news the BBC chooses topresent to us is filtered and censored. Whole stories that cause asensation on the blogosphere and are of undoubted public interest areeither mentioned in passing or not mentioned at all by the BBC.The more pertinent question, in the not too distant future, is whether Little Green Footballs will allow links to the BBC.
LGF

Scruton: This 'right' for gays is an injustice to children
"To oppose homosexual adoption is not to believe that homosexuals should have no dealings with children. From Plato to Britten, homosexuals have distinguished themselves as teachers, often sublimating their erotic feelings as those two great men did, through nurturing the minds and souls of the young.
- But it was Plato who, in The Laws, pointed out that homosexuals, like heterosexuals, must learn the way of sacrifice, that it is not present desires that should govern them, but the long-term interests of the community. And it is surely not implausible to think that those long-term interests are more likely to be protected by religion than by the political ideologies that govern the Labour Party."
Roger Scruton is a writer and philosopher


"Heterosexuella kärnfamiljen ett antifeministiskt projekt"
sådan noget give stadig kilometervis af spalteplads. Her er DN mere hard-core dameblad end Politiken og P 1 (og jeg mener jo at damebladene er en fornærmelse mod rigtige damer).
Man kunne hævde at der var andre mere håndgribelige "antifeministiske projekter" igang, f.eks. at svenske kvinder med en vis ret , er bange for at gå alene ud om aftenen.
Når den øvre svenske middelklasse en dag bliver vækket af deres "relationssnak", vågner de op til et chock og et mareridt. Ja, tilsidst vågner måske selv journalisterne - man skal jo aldrig sige aldrig.

Bo Rothstein i DN

En fatwa til Helmuth Nyborg ?
»Jeg mener ikke, at man bliver dummere af at tro på Gud. Min hypotese er, at mennesker med lav intelligens i højere grad bliver tiltrukket af religioner, som giver sikre svar, mens mennesker med en høj intelligens er mere skeptiske,« siger den 70-årige professor, som netop er gået på pension efter en langvarig kontrovers med Aarhus Universitet.
Professor: Ateister klogere end troende

En modig mand
Statsministeren spiller højt spil ved at udfordre Danmarks Radio. Ikke bare har han fået den samlede opposition på nakken, men sandelig om ikke også alt hvad der kan krybe og gå af medieforskere nu er efter den dristige politiker.
Den højt begavede professor i medievidenskab ved Aarhus Universitet, Frands Mortensen, mener således, at der er selvmodsigende, når Fogh nægtede at gribe ind over for Jyllands-Posten i Muhammed-sagen, mens han nu opfordrer DR til at lade være med at med at fremsætte udokumenterede påstande.Professor Mortensen kan nemlig ikke se forskel på et medie, der bringer en tegning, og et medie, der bringer falske beskyldninger. Det må være en drøm at følge denne skarpsindige mands undervisning på universitetet, hvis han da ikke bruger al sin tid på forskningen.

- Opstemt af den megen medgang har DR besluttet at fastholde sin offensiv mod regeringskoalitionen. Æv bæv, os kan I ikke røre, for vore venner vinder næste valg, lyder beskeden fra den omvandrende byggesag, der naturligvis vil forstærke sin kampagne fra nu af og til valget, fordi der ikke er andet at gøre, når man én gang har grebet fat i tigerens hale.
- Desværre kan man ikke undslå sig for at betale til Danmarks Radio - heller ikke selv om man ikke agter at stemme på institutionens særligt begunstigede partier. DR er således meget bedre stillet end f.eks. Folkekirken, Det Konservative Folkeparti, Jyllands-Posten og Dansk Naturfredningsforening, som mange ganske vist er glade for, men som alligevel ikke har ret til at opkræve tvangsbidrag. Det gør DR til en meget farlig modstander, som Fogh viser stort mod ved at udfordre. Det var der ikke mange, der havde turdet.
Lars Hedegaard, Groft Sagt, Berlingske Tidende (klik billede)


View Guestbook Sign Guestbook
Powered by iguest.net