onsdag, januar 03, 2007

» En stemme der aldrig forstummer«

Professor på Københavns Kunstakademi Ursuala Reuter Christiansen, født i Trier iøvrigt ligesom Karl Marx. Hvad mener hun ? Er der et budskab i det billede jeg overser?
- Lenin er stendød, hans vulgær og voldkommunisme har begået et enestående vellykket selvmord. Skal man tage danske kunstnere på ordet ? Nej vel ? For deres egen skyld. De leger bare. (Med forbehold for de hæderlige undtagelser.)
Statens Museum for Kunst (foto Snaphanen)

Sanningen om brottsligheten - en ren explosion

Det er nærmest underholdende og småpinligt at iagttage, hvordan BRÅ med den ene hånd skal registrere forbrydelser, men med den anden camouflere dem. Som f.eks. ved antallet mord og voldtægter. Hvor mange mord begås i Sverige? Det kommer an på ehhh..... Hvor mange af voldtægterne begås af indvandrere og efterkommere ? Halvt så mange som i Danmark og Norge, det siger sig selv.

Se Kurt Lundgrens grafer

Titta på Fox News (om du vill veta vad som händer i Sverige)
Amerikanska TV-tittare får en bättre bild av rasism i Sverige än vad svenskar får. Jim Angle, på Fox News, berättade på bästa sändningstid vad svenska TV-kanaler ignorerat. Redan i fredags kunde miljontals av amerikaner få höra hur en svensk-palestinsk läkare vägrade ge en amerikansk kvinna vård pga av hans politiska åsikter.
Kulturrevolution.se

Der er håb for alliancen
Fem har betakket sig, men Sahlin siger ja:

Många ute i landet tycker att hon är för höger, att hon bara bryr sig om bögar och invandrare och glömmer kommunalarbetarna, säger källan.
Sahlin enda tunga kvinnliga kandidaten

Mohamed i Finland

Namnet Mohamed har blivit vanligare i Finland än till exempel Timo, Seppo eller Jari. I fjol döptes över 130 nyfödda pojkar i Finland till Mohamed, eller någon annan version av namnet, medan bara knappa 70 fick namnet Timo. Mohamed torde höra till de vanligaste förnamnen i världen och håller alltså på att komma in också hos oss. Bland de finskspråkiga pojknamnen var ändå fortfarande Juhani överlägset det populäraste i fjol.
Mohamed vanligare än Timo

»Frihedens største fjende har altid været en eller anden forestilling om det gode.«
fremragende JP-leder der opsummerer Foghs og Dronningens nytårstaler. Her anbefalet med slet skjult adresse til svenske politikere og intellektuelle, der som bekendt sætter lighed og godhed højere end frihed.

"Den svenske forfatter Jan Guillous ukritiske ros af Saddam Husseins regime og den tyske filosof Martin Heideggers fascination af Hitler er eksempler. Vestlige intellektuelles affinitet til Cubas diktator Fidel Castro er et andet, mens Informations tidligere chefredaktør Ejvind Larsens ukritiske dyrkelse af massemorderen formand Mao og den franske filosof Michel Foucaults betagelse af den islamiske revolution i Iran er et tredje.
Kunstnere og intellektuelle føler sig ofte kaldet til at forsvare gode idéer, idéer der insisterer på at fremme retfærdighed og lighed i verden, men som Harvard-professor Charles Fried fastslår i en ny bog: »Frihedens største fjende har altid været en eller anden forestilling om det gode.«


Utænkeligt at Reinfeldt besøger Bush
skriver senior-bøssen Åström* på DN Debatt. Og det skulle da heller ikke undre mig om Reinfeldt holder sig væk. Den "borgerlige" regering har allerede fået navnet "SAP- MK II" (SAP= Socialistiska Arbetarpartiet)
Sådanne indlæg har DN plads til, hvad der gør avisen mere interessant som et symptom, end som netop en avis.
Kurt Lundstrøm kommenterer tørt:

"Sverker Åström, känd från UD-lobbyn, vill att Fredrik Reinfeldt skall bojkotta USA:s president och vägra besöka honom. Jag tror att en sådan svensk bojkott verkligen skulle skaka USA och få landet på bättre tankar - en sak brukar alla gamla nazister ha gemensamt; de hatar USA och de hatar judar.
-Jag är inte så uppdaterad på Sverker Åström, men hade inte han ett härligt brunt förflutet under 30-talet, han gillade nog de muskulösa männen i SA. Även Karl Vennberg hade en sådan brun period och författaren med pipan och vita håret, riksdagsman för centern och en allmänt uppburen kulturpersonlighet vars namn nu fallit mig ur minnet, var också inkluderad i denna åsiktsgemenskap;alla visste det, ingen sade något. Karriären gick ständigt mot nya höjder."
Helt otänkbart at Reinfeld besöker Bush i Vita Huset
*når jeg nævner hans seksuelle tilbøjeligheder, er det kun fordi han selv har gjort et nummer ud af dem på gamle dage. Nyligt medvirkede han i SVT´s "Bög-lobbyn", men forlod programmet. Svenske medier er som bekendt meget fikserede homoseksualitet og andre seksuelle specialiteter.

"He said 'bomb, bomb Denmark'
"The crucial issue in this case is likely to be what did the defendant intend when he addressed the crowd with the words that he used. "
The prosecution case is really quite straight forward and simple. The words used by the defendant are plain and their meanings are clear
Muslim on racial hatred charges.
Om den netop begyndte retssag i London og tag så lige at kradse de 3.4 mio kroner ind ambassadeødelæggelserne kostede. Der gælder vel ikke særlige regler for uligevægtige, køllesvingende overskæg, der følger en vis profet, hvis navn lige undslap mig.

Elitens tabuer og urørlighedszoner
meget skånsom og moderat kronik af Gade Jensen (og det må være Bent Blüdnikow). Om den bemærkelsesværdige kovending i åndselitens holdning til Den store danske encyklopædis behandling af kommunismen. På bare 5-6 år - er "tidsånden" i virkeligheden regeringskiftet 2001, og er eliten nogle svagstrøms vindbøjtler? For tyndt Politiken ikke tør trykke den.
- Politiske og videnskabelige debatter hærges af, at kendsgerninger ofte moraliseres og gøres suspekte. Mange fakta i samfundet kan knap diskuteres, fordi det er politisk ukorrekt at fokusere på disse. Derfor tillægges de mennesker, der bringer ubehagelige fakta til torvs, ofte en ond vilje, skriver kronikørerne. [..]
Forhåbentligt at vi i den offentlige debat bestræber os på at undgå at havne i tabuer med urørlighedszoner, der ikke må kritiseres. Undgå at debatten graver grøfter, hvor sagen skubbes i baggrunden til fordel for at holde sammen mod de formastelige.
- For det er en falliterklæring for det akademiske liv og den journalistiske profession i Danmark, at en sag kan vende 180 grader på bare fem-seks år. I dag er der ingen kritik af Gyldendals net- og dvd-udgave. Nu er de reviderede artikler om kommunismen alment accepteret fakta, mens de før var heksejagt og mccarthyisme. Samtidig har vi bevæget os et væsentligt skridt nærmere henimod at erkende venstreradikalismens ulykke for menneskeheden. Om højreradikalismens ulykke var ingen i tvivl.

Kronik i Jyllandsposten

Mere mandsmod og Politiken
Dumhedens triumf
Lad os et øjeblik dvæle ved de klogeste og mest overbevisende kræfter i håndteringen af dansk udenrigspolitik. Her tænker Groft sagt ikke på Tøger Seidenfaden, Politikens grundlæggende orakel, men på hans profet, den tidligere radikale udviklingsminister, Anita Bay Bundegaard, hvis væsentligste bedrift i denne funktion var, at hun formåede at suspendere ethvert forhold mellem verdens andenmest befolkede stat, Indien, og kongeriget Danmark.
- Den vildt selvovervurderende, men heldigvis kortvarigt siddende minister fandt det nødvendigt at producere en afgørende krise med Indien, der betød, at det store land mod øst overhovedet ikke gad høre mere på hendes vrøvl om Danmarks uvurderlige bidrag til Indiens udvikling og prompte betalte al skyld tilbage.
- Denne ubegribelige amatør i dansk udenrigspolitik fører sig nu frem som afgørende sandhedsvidne i vurderingen af regeringen Anders Fogh Rasmussens elendige indsats på den brede front - på baggrund af statsministerens nytårstale - og føler sig kaldet til følgende karakteristik af statsministerens og regeringens håndtering af Muhammed-sagen, der i alle fornuftige menneskers vurdering afgørende handlede om ytringsfriheden som princip: »Den tonedøvhed, som især statsministeren håndterede tegningssagen med, og som bidrog til, at tingene udviklede sig ulykkeligt, viser sig igen som en alvorlig mangel på dømmekraft. Man fristes til at tro, at statsministeren lever i sin helt egen verden.«
Godt ord igen. Det er med sikkerhed Politikens chefredaktion, der lever i sin helt egen verden. Den eneste trøst er, at avisens oplag falder proportionelt med Anita Bay Bundegaards uhyrlige udgydelser, der kun kan kaldes dumhedens endelige apoteose. Og det er ikke venligt ment! Egon Balsby, Groft Sagt

Danmarkshistorien ifølge Palle From

Martin Ågerup om Krøniken, som jeg med skam at melde aldrig har set et minut af:

-"Der findes selvfølgelig en alternativ forklaring på vælgernes adfærd [1973 valget]. Nemlig den, at de var trætte af en velfærdsstat og et skattetryk, hvis vækst var ude af kontrol. Mellem 1960 og begyndelsen af 1970’erne voksede de offentlige udgifters andel af BNP fra ca. 25 pct. til over 40 pct. I 1960 havde Danmark en mindre offentlig sektor end gennemsnittet af OECD-landene. De offentlige udgifter i forhold til BNP var lavere i Danmark end i USA og Storbritannien. Godt ti år senere var Danmark blevet omdannet til et højskatteland med en af verdens dyreste offentlige sektorer. Måske var det den udvikling 25 procent af vælgerne protesterede imod?" Cepos.blog

Hvem er ekstremist ?

en norsk ven tilbringer nytårsaften med svenskere. Én siger "Danmark er jo blevet ganske ekstremt med sin asylpolitik". (Det hedder ikke fremmedpolitik, for ingen er jo fremmed, vel?). "Med svenske øjne" siger min norske ven for at lukke samtalen.
- Er ikke 96.800 PUT i 2006 ganske ekstremt ? Er det ikke ekstremt at skyldbelægge og censurere protester ? Og disse hyklere ødelægger ikke bare deres eget land. På sigt vil deres ekstremisme afficere deres naboer meget ubehageligt, men hva - efter Sverige , syndfloden. Vanviddet i Riksdagen er nu så åbenlyst, at det er ved at være på tide at danske politikere artikulerer deres betænkelighed ved udviklingen, nemlig at Malmø, der om få år har svensk mindretal, indefor en ret kort fremtid vil udgøre en trussel mod øst-Danmark, specielt Københavnerne. Byen vil blive en meget uberegnelig nabo, især under lavkonjunkturer med arbejdsløshed og lavvande i den svenske statskasse.

Kommuner har tagit emot fler flyktingar
Flyktingmottagningen i landets kommuner blev rekordstor 2006. Genom att teckna tillfälliga avtal lyckades Integrationsverket ordna introduktionsplatser åt nästan alla flyktingar.

Under 2006 tredubblades behovet av introduktionsplatser i kommunerna.

Upp till 27.000 flyktingar som fått uppehållstillstånd behövde kommunplaceringar under året som gått. Det kan jämföras med 8.700 placeringar 2005.
Dagens Nyheter

Lorenzo Vidino og Pernille Ammitzbøll, JP
har her en fremragende gennemgang af Muhammed Krisen med grundige 53 kildehenvisninger. Nyttig at have som oversigt til fremtiden.

After the Danish Cartoon Controversy
Pernille Ammitzbøll is a journalist with Morgenavisen Jyllands-Posten. Lorenzo Vidino is an analyst for the Investigative Project on Terrorism and author of Al-Qaeda in Europe: The New Battleground of International Jihad (Prometheus, 2005).View Guestbook Sign Guestbook
Powered by iguest.net