tirsdag, marts 06, 2007

»Viljen til at lade de særeste vækster gro«,

Pølsesnak
(fotos Snaphanen, klik!)
Optøjerne efter tømningen af det såkaldte Ungdomshus på Nørrebro giver anledning til megen filosofering. Nogle ville måske mene, at det først og fremmest handler om en blanding af ansvarsløse bøller og forkælede unge, der ikke kan finde ud af og heller ikke hjemmefra har fået hjælp til at finde ud af, at der selv i et tolerant demokratisk samfund stilles minimale krav til social adfærd og imødekommenhed over for opfordringer til dialog eller egen indsats. De, som på den anden side mener, at de unges hærværk er en helt berettiget protest mod ikke bare at få, hvad man peger på, kan søge støtte i Politikens spalte »stuegang«, hvor Christian Graugaard, der præsenteres som kulturskribent, under den meningsløse titel »Dødens pølse« kan fortælle, at vi »står ansigt til ansigt med et kvælende provinsielt konformitetsdiktatur, som investerer flere ressourcer i kanoner, danskprøver og opslidende kulturkampe end i at udtænke tidssvarende paradigmer for rummelighed og nysgerrig samfærdsel mennesker imellem«.

Dér fik de den, dem der fik ruderne smadret, biler brændt af, deres skole hærget. Kultur er, som Graugaard, skriver »andet og mere end et himmelstræbende skuespilhus på Kvæsthusbroen«. Der skal være »plads mellem huse og mellem mennesker«. Det handler om »viljen til at lade de særeste vækster gro«, - siger han, og så er det jo godt, at der er nogle til at fjerne brostenene, og at afstanden mellem mennesker er så stor, at der er plads til at kaste med dem. Det hele kan nemlig, siger Graugaard blive »for fladt, for forskelsløst, for middelmådigt, for pænt«, og det har han jo ret i. En og anden, herunder Deres Groft sagt , vil dog gerne i den anledning løfte pegefingeren og advare mod, at det også bliver for dumt, som det let bliver, når diskussioner som intet har med hinanden at gøre, af en kulturskribent blandes sammen til et misk-mask løsrevet fra virkelighedens meningsløse vold og hærværk.
Ditlev Tamm, Groft Sagt Berlingske
"Jeg føler mig voldtaget på sjælen. Min kulturs arnested er lagt i ruiner"

Unge indvandrere brugte uroligheder til at lave ballade
Frygt for indvandrer-problemer efter nedrivning
Siden rydningen af Ungdomshuset har unge indvandrere haft frit slag til omfattende hærværk på Nørrebro. Det har gjort beboerne endnu mere utrygge.
Det skriver morgenavisen 24timer
Med et brag flyver en brosten gennem facaden til Amagerbankens filial på Nørrebrogade klokken 20 torsdag aften.
Glasset splintres, og den maskerede gerningsmand stiller sig igen midt på vejen og tager en anden brosten op i hånden. Han fjerner tørklædet fra ansigtet, og det viser sig, at han har indvandrerbaggrund.
Med stift blik kigger han på 24timers udsendte og udbryder:
»Er du panser? skrid med dig.«
Så kaster han endnu en brosten mod en anden af bankens ruder, der også splintres.
Unge indvandrere deltog i stort omfang i urolighederne torsdag og fredag nat, selv om de overhovedet ikke har noget at gøre med Ungdomshuset. Det bekræfter Københavns Politi.[..]

»En del af dem, der deltog i urolighederne, er unge fra indvandrermiljøet på Nørrebro. Ikke ret mange af dem kom i Ungdomshuset, så de deltog udelukkende i urolighederne for at få lidt 'sjov og ballade'. De er gode til at kaste med brosten og komme hurtigt væk igen,« forklarer Flemming Steen Munck, talsmand for Københavns Politi.
JP og 24 Timer s. 4 (Sydsvenskan fangede to på foto, klik ! )

Statssanktioneret gatecrashing
Birgitta Elfström, jurist och beslutsfattare hos Migrationsverket, skriver idag i en blogg på Internet bland annat:

Listan kan göras lång på hur asylsökande och andra försöker skaffa sig uppehållstillstånd i Sverige till varje pris och med vilka lögner och falska handlingar som helst. Men vilka är de? Vilka är eventuellt terrorister? Mördare? Krigsförbrytare? Och vilka är de som verkligen är i behov av skydd? - Genom att förhålla sig passiva och helt enkelt inte ta fram identitetshandlingar vet de att processen tar lång tid. Och att myndigheten till slut ger upp. Trots att vi inte vet vilka det är som beviljas uppehållstillstånd...Migrationsverkets ledning gör alldeles för lite åt identitetslöshet. Det vet jag, eftersom jag under ett år haft ett särskilt uppdrag som just gällt hur vi skall komma vidare med identitetslöshet.
Goda förslag har givits till ledningen. Resultatet av förslagen bedömer jag som följer: "Av en vante bidde det inte ens en tummetott".
Migrationsverkets ledning måste visa att vi - att Sverige - inte längre kan tolerera identitetslöshet och i vart fall inte att dessa personer som vi inte har en aning om vilka de är och från vilka länder, skall ha rätt att jobba och flytta runt till olika adresser hur de vill. Det måste vara slut med flatheten i migrationsfrågor!
hela blogginlägget här:
Be my guest # 44: Birgitta Elfström, Migrationsverket


Den politiske skønhedskonkurrence
pågår i mellemtiden i Folkpartiet, hvor alle vogter på alle. Hvem spiller "racistkortet" :
Enligt Held finns det flera framstående folkpartister i Malmö som vill kopiera strategin hos danska Venstre, som går ut på att bara ställa hårdare krav på invandrare – och tiga om diskrimineringsfrågor.
Därför vill Held få hjälp från den röd-gröna koalitionen i Malmö genom att ”avslöja” fp:s ”Venstreutspel”.
Kommunalrådet Ewa Bertz säger att anklagelserna i brevet är ”fullständig lögn”, ”ett sätt att ge igen” från en ”besviken medlem”. – Det som Bengt Held skriver i mejlet stämmer inte. Det finns ingen Venstrestrategi i folkpartiet, säger Ewa Bertz.
Intern attack mot fp-politik

Johannes Lundsfryd Jensen og den milde idioti
Kronik: Om Karen Jespersen og den milde fascisme
den unge socialdemokrat der er ude og blære sig i JP´s kronik med sin dugfriske bachelor i Idéhistorie og "Oplysningens Kultur", mener visnok kun at det er Dansk Folkeparti, der er fascister, men det skulle jo gerne smitte af på Karen Jespersen, som overskriften viser. Avispolemik pr. insinuation og association.
- Hvad han og hans parti åbenbart hedest ønsker, er at vi havner i samme kroniske tragedie som er ved at etablere sig i Frankrig, England, Holland, og Sverige. Så sig det dog ligeud, så vi ved hvor vi har jer. Det står jo endnu ikke ganske klart, her seks år efter november 2001.
- Kronikken er så imbecil , at den burde ignoreres, men da den kan næsten konkurrere med DN, der i 2002 lignede de danske fremmedlove med Nürnberglovene, må den dog med som kuriosum. Lundsfryd er ret forelsket i det udtryk han har fundet på - Den milde fascisme. Det ses af Uriasposten at han allerede lancerede det i P 1 i september 2005. Herefter er det vist ikke urimeligt at kalde Lundsfryd "en mild idiot." Vi må se om det slår an. Det associerer dog kun til halvstuderede idioter. En ærlig, uforskyldt og ukriminel beskæftigelse.

"Vi tror på individet. Og personligt kan vi finde en række muslimer, kinesere og afrikanere, som vi har mere politisk og kulturelt til fælles med end George W. Bush, Karen Jespersen eller den franske nationalistleder Jean-Marie le Pen. Der er derfor ikke tale om en konfrontation mellem kulturer, men mellem individer og politiske holdninger."

"Dermed placerer Dansk Folkeparti sig med en tænkning, der også var grundlaget for fascismen i Italien og andre dele af Europa i begyndelsen af det 20. århundrede.
De fascistiske træk afsløres i tre forhold:
Udlændingedebatten
Opfattelsen af at der eksisterer sande objektive nationale interesser
Tøven over for demokratiet
"

Johannes Lundsfryd Jensen, folketingskandidat for Socialdemokratiet i Middelfart

Peter Mygind er chokeret
det er jeg ikke. Det skulle da være over at vi er i det nydelige Charlottenlund. Jeg fortæller en historie nedenfor - først Mygind:

Peter Mygind fik et chok, da han fandt ud af, at hans 14-årige søn, Julius, var blevet overfaldet af en børnebande.
Overfaldet skete blot 50 meter fra hjemmet, da Julius var på vej hjem fra Charlottenlund Station. Han er pludselig omringet af en flok indvandrerdrenge, som han har snakket med kort forinden på en anden station, skriver eb.
De vil gerne låne hans mobil, og da han svarer, at der ikke er mere taletid, får han et knæ i ryggen. De sparker til ham, så han begynder at bløde, alt imens de stjæler hans ipod, tørklæde, kasket, penge og mobil.

Det er faktisk anden gang, at Julius er offer for en børnebande. I november sidste år blev Julius og nogle venner overfaldet af 15 indvandrerdrenge, der også her stjal drengenes værdier, men banden er desværre aldrig fundet.
Mygind siger: "Efter Julius er blevet overfaldet, er det gået op for mig, hvor tit det sker. Jeg har talt med mange, der har oplevet det samme".
Han tilføjer: "I et tilfælde er offeret så hårdt ramt, at han i dag, et år efter, ikke tør gå ud alene".
Peter Myginds søn overfaldet


Jeg stod i forgårs ovre i Stengade på Nørrebro og beså de sørgelige rester af de progressives hærgen aftenen før. Jeg faldt i snak med en ældre herre på knap 70, der boede i Tingbjerg, men var inde og bese sit gamle kvarter . Tingbjerg - Sten Eiler Rasmussens idealby fra den gang alle udsigter var lyse, og Socialdemokratiet var et tilregneligt arbejderparti.
- Han fortalte at han tre (!) gange var blevet slået ned på gaden derude , i det der nu er en fortabt ghetto. To gange havde han haft indbrud - mens han var hjemme. Det generede ikke de tilvandrede røvere det fjerneste. Han skulle bare sidde stille mens de tog for sig af retterne.
Politiet havde sagt "skyd dem" til ham, men med hvad? Jeg fik ondt af ham, gammel, alene, værgeløs og overladt til hyæner. Vi var rørende enige om én ting : skolelærer Jelved skulle have lov at tilbringe sine gamle dage i Tingbjerg . På start hjælp. Vi kunne kalde det : løn som forskyldt! Som det er nu, er det de svageste der tager skraldet for fru Jelved i Store Kongensgade. Og det finder hun antagelig i sin skønneste orden.

"The enlightenment driven away … "

Exiled Thucydides knew
All that a speech can say
About Democracy,
And what dictators do,
The elderly rubbish they talk
To an apathetic grave;
Analyzed all in his book,
The enlightenment driven away,
The habit-forming pain,
Mismanagement and grief:
We must suffer them all again.
W.H. Auden
Christopher Hitchens: She's No Fundamentalist - Slate.com
View Guestbook Sign Guestbook
Powered by iguest.net