torsdag, april 19, 2007

"Kastanjen springer ud i maj"

Foto© Snaphanen, 17 april. (klik!)
Afetnificeret Peter Mygind
i P 1 Morgen. Hvad er egentlig grunden til at voldmænd skal undskyldes og beskyttes af DR og Peter Mygind ? Det skulle vel aldrig være fordi de skammer sig over politisk at have medvirket til overfaldet på dem selv og deres egne?
"Det må halte et sted at de her stakkels drenge kan blive ved......". Velkommen til jeres selvskabte virkelighed. Findes der nogle naivere end lyserøde kunstnere? Det skulle da lige være de kristelige , man kunne kalde Lissie Rasmussen-segmentet.
P1 Morgen, min 43:30 se også Skuespilleren Peter Mygind må være radikal

Rosengård
Expressen har en særdeles fantasifuld teori:
Expressen: "Men det finns också teorier om att bråken är kopplade till vrede över att den rasistiska polis som mejlbombade Ilmar Reepalu har fått tillbaka sitt jobb."

- "Eftersom jag alltid tänker på att skriva mig en samtidsroman har jag filat lite på en inledning: den börjar i ett brinnande Rosengård vars flammor sprider sig över landet för att till sist samlas i en enda stor flamma: Inbördeskriget, la guerre civil - jag tror det är en realitet om fem, kanske tio år, i varje fall kommer vi då att ha autonoma områden, domäner, med eget språk, egna sedvänjor och regler dit varken polis eller brandkår har tillträde.Vår invandrarminister, Nyamko Sabuni, är ju en tuff tjej, och hon skall nu till Rosengård. Jag hoppas att hon tar sig ur regeringsbilen och att hon går genom området, knackar på i lägenheterna och talar med folk.Var är de evigt babblande socialdemokraterna Ilma Reepalu och Mona Sahlin, som åstadkommit det här? De tiger."
Kurt Lundgren

Afetnificeret DN
Någon känner sig kränkt. Hämnd utkrävs. I Fittja dör en man, i Sollentuna blir en person skadad för livet. I båda fallen har många sett vad som hände, men få av de unga vittnena vill berätta. Hotade? Rädda? Inget förtroende för rättsväsendet? Och i så fall: Vart är vi då på väg?
Unga vittnen skräms till tystnad

Trejde angrebsbølge mod Europa ruller
EssayAF: Bernard Lewis
I fanatiske muslimers øjne er krigen mod kristendom og Europa trådt ind i en ny fase. Det afgørende spørgsmål lyder: Vil Islam erobre verden, eller vil friheden i sidste ende være det mest tillokkende?

Information dk

" Vi ser det som ett politiskt renhållningsarbete"
En ordentlig gang varm moral-luft fra Sahlin og Ulvskog, der møder Sverigedemokraterne i TV 4 torsdag. Hvad Sahlin ikke kan bortforklare med vammel moral, er at den fællesforsikring som velfærdsstaten er, er udhulet af indvandringen i en sådan grad, at Sverige nu er Nordens fattige kusine. I "sakfrågan" har hun tabt på forhånd, jvf. Exit Folkhemssverige. Den virkelighed hun har skabt, er hendes modstander. Alt hun kan gøre er at "holde Sverige rent for Sverigedemokrater" - hvis det altså lykkes. Svensk TV 4 kl. 22.35 i aften.

För att inte erbjuda sverigedemokraterna den martyrroll de tycks så intresserade av att ikläda sig, har socialdemokraterna tackat ja till en debatt i TV4 med Sverigedemokraternas ledare Jimmie Åkesson och socialdemokraternas partiordförande senare denna vecka. Vi tänker aldrig medverka till att förflytta vårt partis position bort från försvaret av människovärdet och kampen mot diskriminering. Det skriver i dag MONA SAHLIN och MARITA ULVSKOG, partiledare och partisekreterare för socialdemokraterna.
Därför tar vi debatten med sverigedemokraterna

At Sahlin og Ulvskog skal undskylde sig på forhånd for at tage en demokratisk debat, var at forvente. Mere usædvanligt er det at SD overhovedet får lov at replicere:

-"I en debattartikel den 17 april skriver Mona Sahlin och Marita Ulvskog, partiledare respektive partisekreterare för socialdemokraterna, att de nu ämnar ta debatten med oss i sverigedemokraterna. Huvudskälet till att de nu, efter många års debattvägran, ändrat sig sägs vara att de inte vill erbjuda sverigedemokraterna någon martyrroll. Däremot nämns inte ett ord om dialog och debatt som ett viktigt verktyg för en vitaliserad demokrati, vilket tydligt visar den demokratisyn som präglar dagens socialdemokrati.[..]
- I dagarna har vi alla kunnat följa händelseutvecklingen i det invandrartäta Rosengård utanför Malmö, med bränder, sönderslagna polisbilar, stenkastning mot brandkåren och människor till sjukhus. Detta är inget unikt utan tvärtom något vi sett många gånger tidigare, såväl i Sverige som i andra länder i vårt närområde. Vår uppfattning är att detta på ett mycket tydligt sätt illustrerar det totala misslyckande som den förda invandrings- och integrationspolitiken kommit att utvecklas till. I stället för att ta varningssignalerna på allvar har man, inte minst från socialdemokraternas sida, konsekvent avfärdat all kritik mot denna utveckling som uttryck för ”rasism” eller ”främlingsfientlighet”, vilket inte minst ovan nämnda debattartikel är ännu ett exempel på. Enligt vår mening är det dags att Mona Sahlin och socialdemokraterna, i likhet med flera av sina kollegor i till exempel Storbritannien och Danmark, i stället erkänner sina misstag och tar ansvar för den situation de skapat.

Därför tar vi debatten med socialdemokraterna

læs - Fjordman: Jihad and the Collapse of the Swedish Model & Paul Weston:

Is European Civil War Inevitable By 2025? - Part II

Lykke er tillid

Ny britisk undersøgelse udråber danskerne til at være det lykkeligste folk i Europa. En dansk lykkeforsker peger på både vikingerne og kongehuset som nogle af grundene.
Dansk lykke er 1.000 år gammel

Cambridge University: Happy Danes are here again
View Guestbook Sign Guestbook
Powered by iguest.net