søndag, april 24, 2005

En diskret revolution


Imponerende diskret har Sverige omlagt sin asylpolitik, fra de år man modtog op til 92.000 årligt, til nu kun at give små 2000 permanente opholdtilladelser. Plus, vel at mærke 22.214 "familiesammenførte". Hvis Riksdagen også kan minimere det tal lige så diskret, må det være verdensrekord i fremmedpolitik uden folkelig indblanding. Der er altså sådan regeringen vil tage luften ud af "de främmedfientlige" Sverigedemokrater nu, i stedet for tidligere tiders shaming, nedtystning, berufsverbot, vold og direkte censur. En styreform som, set over tid, minder mest om oplyst enevælde og en kamp for at bevare velerhvervede pamper rettigheder. I ethvert normalt demokrati, havde denne udvikling været forårsaget af en udluftning i parlamentet.
- Jeg gad nok se det interne cirkulære der er gået ud til sagsbehandlerne.....................................
1999 var andelen som fick bifall på sin ansökan om uppehållstillstånd hos Migrationsverket 45 procent. År 2000 var siffran 41 procent. År 2001 var den 28 procent. År 2002 var den 20 procent. År 2003 var den 15 procent. Förra året, 2004, var siffran 9 procent. Om den takten fortsätter har vi vid nästa årsskifte stängt gränserna för flyktingar och asylsökande till Sverige.
http://www.migrationsverket.se/swedish/statistik/siffror.html

Verksamheten i siffror - In- och utvandring under 2004
Under 2004 invandrade cirka 46 800 personer till Sverige.....
Asyl: Under 2004 kom 23 161 asylsökande till Sverige. Uppehållstillstånd
Under 2004 fick 59 144 personer uppehållstillstånd, en liten ökning jämfört med 2003, då motsvarande siffra var 57 616.6 140
22 214 personer fick uppehållstillstånd på grund av familjeanknytning.
Det er iøvrigt interessant at journalisten Thomas Gür allerede for 3 år siden bemærkede denne måde at føre politik på i et interview med Jyllandsposten. Med 22.000 familiesammenførte kan man nu godt argumentere imod det, men hvor mange kunne Sverige ikke have med små 2 mio. indvandrere ? Hvis reglerne var uændrede, ville tallet jo stige nærmest eksponentielt, men i år er det faldet fra 24.553 i 2003. I Realiteten har Sverige allerede "dansk" asylpolitik.
30 års hærværk, synes at være ved vejs ende, og landet ligger tilbage i en sørgelig, antagelig irreperabel, forfatning.* Dette betyder samtidigt at Sverigedemokraterna, som under normale vilkår ville have haft en støtte på 15-20 %, næppe får en fod indenfor i Riksdagen. Taberne er ikke bare alle de der har mistet liv og velfærd, men også tilliden til svensk demokrati.
Hele interviewet er meget læsværdigt også i dag:
»Hvis man ser på, hvad den svenske socialdemokratiske regering har gennemført de sidste år, ligner det til forveksling Nya Demokraternes (det nu hedengangne protestparti, red.) program. Man taler bare ikke om det som i Danmark. Danske politikere må enten være mere ærlige - eller måske bare politisk set dummere, siden de taler højt om det. De regler om familiesammenføring, som den danske regering vil gennemføre, eksisterer allerede i Sverige. Ikke vedtaget med lov, blot som en bureaukratisk realitet.«
http://dansk-svensk.blogspot.com/2002_05_01_dansk-svensk_archive.html
*Interesserede bør studere begrebet "social kapital" på http://www.nomos-dk.dk/ eller købe det seneste nummer af tidsskriftet og læse artiklen "Når Kultur betyder Noget".
View Guestbook Sign Guestbook
Powered by iguest.net