onsdag, maj 04, 2005

Angsten for folket - Pressefrihedens dag

fejredes med at censurere og siden lukke deres internet debat. Og det skulle tages meget bogstaveligt: Pressens ytringsfrihed i andre lande, ikke svenske borgeres ret til at ytre sig på Svenska Dagbladet net debat. Man må forstå at svenske aviser driver en forretning og et pædagogisk projekt, ikke et demokratisk, og man må konstatere at der i Sverige de facto udøves censur af uønskede, fuldt lovlige ytringer. Der findes intet andet ord for det. Jeg beklager, jeg ville bruge et pænere hvis det fandtes.
Lad så gå at det er "censur-light", der iblandt camoufleres ret nydeligt. Men det er censur, og det er pågået konsekvent og i årevis, en knægtelse af den mest fundamentale, demokratiske rettighed: frihed til at ytre sig.Her er ikke tale om det nogen sminker som "vi har en anden debat-kultur". At censurere lovlige ytringer, har intet med debat-kultur at gøre. Tværtimod. Det er det modsatte af kultur.
Svenska Dagbladet vil forsvare sig med, at de ikke som side ansvarlige, vil rammes af HMF loven. Men de censurerede lige så nidkært for 5 år siden inden loven blev strammet. Det er deres og deres vilje og ønske, at det skal være sådan.
Jeg er efterhånden af den mening, at Danmark bør trække sig fra ethvert nordisk samarbejde der involverer Sverige, indtil svenske borgere nyder de samme demokratiske rettigheder som danske. Og jeg vil opfordre Venstre og Konservative til, ligesom Dansk Folkeparti, at overveje det samme.
Öppenheten är hotad
Pressens frihet, som högtidlighålls idag, hotas ständigt i många av världens länder. Här hemma är situationen förstås en annan, men är ordet ­verkligen så fritt som vi vill tro?
Kommenteringen på denna artikel har stängts av.

http://www.svd.se/dynamiskt/brannpunkt/did_9658231.asp#kommentera
"Pressfrihetens Dag varade inte till midnatt. Kommentarer till sidan är stängd.
Åtminstone på Pressfrihetens dag borde man väl få debattera ett fullt dygn. Det var för bra för att vara sant. SUCK!Ändå stod det att man kunde kommentera i 3 dagar. Censuren slog igen käftarna på nytt och mina inlägg raderades där jag hänvisade till Ytttrandefrihetskonferensen i Köpenhamn där Jan Milld och John Järvenpää var inbjudna som talare."

"
Så mycket för den yttrandefriheten"

"Censur tämligen omgående, dvs inlägg som raderats.Hurra för den svenska yttrandefriheten som inte längre existerar mer än på papperet.Norge är inte den sista Sovjetstaten, det är Sverige."


"Mitt första inlägg handlade om att SvD inte kommenterat Bunkeflostrand-fallet. Det reodovisade också fallet i korthet. Det inlägget togs av obegriplig anledning bort. För den som inte är insatt i ärendet blir därmed de följande inlägget svårbegripliga."

View Guestbook Sign Guestbook
Powered by iguest.net