tirsdag, juli 12, 2005

Baby-boom i Malmö

er det nu man skal være glad ? Eftersom indvandrene allerede er i flertal i alderen 0-18, må man gå ud fra at det er de små Muhammedér - det mest almindelige navn på nyfødte i byen - som ankommer i kaskader. Det fortier artiklen diskret. Det blir en skjøn Øresundsintegration vi får.
Babyboom skapar långa köer
Det råder babyboom i Malmö. Bara i juni månad föddes närmare 30 fler barn än förra året. Inte minst märks det av på barnavårdscentralerna i stan. - Jag har aldrig varit med om så många nyfödda barn som det var i juni. Och då har jag ändå jobbat i 15 år, säger Ingalill Thege, BVC-sköterska på Sorgenfris barnavårdscentral.
http://sydsvenskan.se/malmo/article112009.ece
De mørke ?
ny lyrik for "indvandringskritikere". Svenske journalister er nogle bedårende, dydsirede englebasser. Desværre tangerer de fiktion af og til. En væsentlig ulempe ved journalistik.
De mörka får draghjälp
DET BLEV INTE någon debatt mellan centerns ungdomsförbunds ordförande Fredrick Federley och sverigedemokraternas ordförande Jimmie Åkessson som planerats under Almedalsveckan.
http://www.smp.se/article.php?args=551922,110;0;0;0
irrevesibelt tab af social kapital. Hvad er kuren? Mer "statsfeminisme"?Svenskerne flytter på landet i disse år. det ville de ikke tidligere.
Kvinnor vågar inte gå ut på kvällar
Varannan kvinna undviker att gå ut efter mörkrets inbrott, av rädsla för våld och överfall. Det visar en ny undersökning där 7 800 kvinnor och män i åldrarna 16-69 år ingår. Enligt en undersökning som Länsförsäkringar låtit göra undviker mer än varannan, eller 53 procent av kvinnorna i Sverige, att gå ut ensamma på kvällar och nätter. Motsvarande siffra för männen är 16 procent.
http://www.aftonbladet.se/vss/telegram/0,1082,65432200_852__,00.html

Kameraovervågning i biffen ?
man afkoder SvD´s kodesprog, og forstår hvad der der foregår
– Det här är inget generellt behov på svenska biografer, men i just Malmö har vi eskalerande problem med bråk, rån och hot. Bland annat har gäng gått in i salongerna och satt sig felvända för att störa och kasta saker på övrig publik, säger Steve Södergren som är chef för SF-biograferna.I dag hävdar dock SF Bio att Malmö står i en klass för sig vad gäller bråk och våldsamhet. Ansvarig för SF Bio region syd är Måns Enqvist som hävdar att stämningen är ansträngd i staden och att såväl biobesökare som personal det senaste året känt sig utsatta. – Det har varit problem även under matinéföreställningarna för barn, där medföljande föräldrar vittnat om hot.Sedan i våras anlitar SF-biograferna i Malmö ett vaktbolag. Ordningen har blivit bättre, men besökssiffrorna har minskat med över 10 procent jämfört med i fjol. Malmös kommunalråd Ilmar Reepalu – vars hem besköts i maj – vill ha kameraövervakning i stora delar av innerstaden, särskilt längs de brottsbelastade flanörstråken mellan Centralstationen och Möllevångstorget.
http://www.svd.se/dynamiskt/kultur/did_10109244.asp
Timbro rapporten P1 granskat.
Under fem veckor utspridda över hösten 2004 har Erik Zsiga lyssnat till samtliga sändningar av fyra samhällsprogram i P1 - Gender, OBS, Pengar och P1 Konsument. Någon kan invända att detta är ett litet urval. Desto värre då att en så kort tidsperiod räckte för att hitta flera tecken på att Sveriges Radio inte lever upp till kraven på opartiskhet och saklighet.
Nästa år löper Sveriges Radios sändningstillstånd ut. Ingenting i Radio- och TV-lagen motsäger att regeringen skulle kunna ge nästa tillstånd till någon annan aktör.

Självklart kommer ändå Sveriges Radio att få förnyat förtroende av regeringen Persson. För även om bolaget inte ens nämns i lagtexten, så sitter Sveriges Radio i praktiken lika säkert på sin tron som klanen Bernadotte.
En sådan särställning kräver granskning. Den kommer Timbro att bidra till.
Med vänliga hälsningar
Martin Borgs

http://www.timbro.se/bokhandel/rapport/pdf/9175665859.pdf 55 sider
View Guestbook Sign Guestbook
Powered by iguest.net