fredag, september 09, 2005

Det muslimske broderskab & alliancen med SAP

Gang på gang viser Expressen sig som den avis der opfylder sine demokratiske pligter, og er sværest at undvære. Det siger nu ikke så meget ..............men skal dog siges. Endnu engang bekræftes "Moskébrødrenes " snuhed og double-speak, og sossernes hjerteskærende naivitet.
Ledare för Stora moskén i Stockholm bör inte få representera svenska muslimer. Anledningen är att den styrs av Muslimska brödraskapet, en rörelse med bland annt goda relationer till terrororganisationen Hamas.Det skriver i dag journalisten SALAM KARAM efter att imamen Hassan Moussa på denna sida berättat om hur han hotats av extremister i sin egen moské.
(Billedtext: Hassan Mousa asks his congregation in the mosque on Medborgarplatsen: “How long will you endure this humiliation of Muslims without reacting?” The strong criticism of America disappears in the subsequent translation to Swedish by the interpreter)

Salam Karam är också kritisk till regeringens positiva syn på Muslimska brödraskapet.
Shejk Hassan Moussas erkännande av att det finns extremism i våra moskéer är välkommen. Men Hassan Moussa berättar inte om det stora problemet.
Sveriges moskéer tas sakta men säkert över av en politiskt orienterad grupp, Muslimska brödraskapet, där många medlemmar i Sveriges muslimska organisationer har sina sympatier. I förslaget att skapa ett råd mot extremister, är det underförstått att Muslimska brödraskapet ska representera alla muslimer och därmed ytterligare befästa sitt grepp över moskéerna.

De problem och utmaningar muslimerna står inför i dag berör oss alla och bör diskuteras offentligt. Bristen på öppenhet är det stora problemet på våra moskéer i Sverige. Jag har under mina besök i Sveriges moskéer och samtal med företrädare för muslimska organisationer märkt hur extremismen gror och växer bland en, förvisso liten men farlig, grupp av muslimer.
- Från Sveriges muslimska organisationer har man hittills förnekat detta. Nu erkänner Hassan Moussa, imam i Stora moskén i Stockholm och ordförande för Sveriges imamråd, att även han har blivit mordhotat. Shejk Hassan Moussa är modig som går ut och berättar om hoten. För det är hög tid för Sverige att ta itu med extremismen. Men frågan är hur det ska gå till.
- Ett av problemen är att det inte finns någon genuin vilja från de muslimska organisationerna i Sverige att lösa de problem som skapar extremism. Vad shejk Hassan Moussa inte berättar för oss är sanningen om hur flera av våra moskéer styrs och hur detta i sin tur skapar extremism.

I Sverige lever cirka 400 000 människor med muslimsk bakgrund. Jag är en av dem. Stora moskén på medborgarplatsen i Stockholm, där shejk Hassan Moussa predikar, och de församlingar som är anslutna till den, har under de senaste åren försökt framställa sig som representanter för alla muslimer i Sverige och en modell för pluralism. Detta är en vansklig framställning av den heterogena muslimska gruppen i Sverige. En stor del av "muslimerna" är icke-praktiserande. Många andra är shiamuslimer och har sina egna församlingar. I själva verket representerar Stora moskén inte ens alla sunnimuslimer.Det är allmänt känt bland islamforskare, muslimska debattörer och även imamer i Sverige att Stora moskén och dess församlingar styrs av en liten grupp människor, där flertalet av medlemmarna kommer från arabvärlden.
Denna grupp sympatiserar med en politisk orienterad inriktning inom islam som kallas för Muslimska brödraskapet, en organisation som bildades i Egypten i början av 1900-talet och som predikar en strikt form av islam. Muslimska brödraskapet har fördömt terrordåden den 11 september, men rättfärdigar å andra sidan självmordsattacker mot israeler.
Organisationen står också den palestinska rörelsen Hamas, som gjort sig skyldig till många brutala terrordåd mot civila israeler, och som har en ideologi som är den nazistiska mycket närstående.

För Muslimska brödraskapet är Sverige ett idealland på många sätt. Muslimska brödraskapet delar socialdemokraternas ideal om välfärdssamhället. Ledande figurer i muslimska församlingar är också aktiva i socialdemokratin, och man har mycket goda relationer till Sveriges kristna socialdemokrater, Broderskapsrörelsen.Socialdemokraterna i sin tur, och kanske som ett tack för det stöd de från moskéledningen, har visat en tendens att ignorera och blunda för det faktum att extremism finns på vissa av våra moskéer. Detta har gett Muslimska brödraskapet fritt utrymme att påtvinga sin ideologi på muslimer som besöker våra moskéer.
Sveriges moskéer håller sakta men säkert på att tas över av Muslimska brödraskapet. Denna elit tillåter inte förekomsten av annat tänkande på våra moskéer, och muslimer som inte har sympatier med Brödraskapet utesluts från moskéernas ledarskap, eller motarbetas, bland annat genom mobbning. Personer som har engagerat sig i muslimska organisationer i Sverige och som av rädsla för repressalier vill vara anonyma, har berättat för mig att de har utesluts från moskéorganisationer för sin kritik av Muslimska brödraskapet. Andra har berättat att de har blivit uppringda av moskéledningen och blivit kallade för "Judar", underförstått icke-människor................................
http://expressen.se/index.jsp?a=433592
at det ikke just er en nyhed, bekæfter denne artikel - præcis 2 år gammel:

"Massmordspredikan i svensk moské"

http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=572&a=172705

Opsnappet i Cyberspace
utroligt for os der tilhører "luftpost- og telegramgenerationen":

"Tja!Sitter nu på en Airbus 330 på väg mellan Köpenhamn och Washington. Testar internet lite och det verkar ju funka bra. Lite trångt, men
farten över nätet verkar hyfsad."
Farvelfærd

91-åring utan dusch under en månad

Av Olof Westerberg Senast uppdaterad 9 september 2005 23:50 Erna Kunz har inte varit utomhus på två år. Under augusti fick hon duscha en gång. – Jag är inte van att vara smutsig. Jag tycker inte om det, säger den 91-åriga kvinnan som blivit gisslan i sin egen lägenhet.
I söndags fyllde Erna Kunz 91 år. Då hade det gått 32 dagar sedan hon senast duschade. Hon har bott i samma tvåa på andra våningen, utan hiss, sedan mitten av 1960-talet.

http://sydsvenskan.se/malmo/article118828.ece

View Guestbook Sign Guestbook
Powered by iguest.net