torsdag, september 29, 2005

Kejserens nye integration


"Integration" er et mantra. Hvad den dag de sidste politikere opdager, at mantra´er er virkningsløse, og i virkeligheden er Christiansbogs sidste tynde halmstrå, der kun " kun omfatter et mindretal. Hvad så ?

Af LARS HEDEGAARD, historiker og forfatter, Pelargonievej 7,
NÅR JEG foretager mine daglige indkøb i supermarkedet i den københavnske bydel Valby, som i stigende grad frekventeres af tilhyllede muslimske kvinder med to, tre eller flere børn, er der noget, der undrer mig: Jeg har endnu aldrig hørt en eneste af disse mødre tale dansk med deres børn, selv om det viser sig, at mange af dem godt kan.
Endnu mere undrer det mig imidlertid, at danskerne år ud og år ind skal skældes ud for ikke at ville åbne deres land, hjerter og pengepung for fremmede, der tydeligvis ikke vil have noget med os at gøre. Hvor meget skal vi egentlig betale til integrationen af mennesker, der ikke vil integreres? Og med hvilket formål?Vi kan ikke integrere mennesker, der ikke vil integreres, om man så gav dem en million kr. hver.
Nu hører vi tilmed fra nogle af de partier, der op gennem 1990'erne forlangte masseindvandring og massetildeling af dansk statsborgerskab, fordi integrationen jo ikke kunne være noget problem, at det er alt for galt, at vi ikke for længst har afsat en masse nye milliarder til integrationen.
-----------
En politisk uniform
Som bekendt var tidligere integrationsminister Bertel Haarder ikke minister for tørklæder, badeforhæng og leverpostej. Men hvis han havde ment noget med sin snak om integration, så skulle han have startet med tørklæderne. De er nemlig udtryk for, at kvinden enten frivilligt bøjer sig for shariaen - den islamiske lov - eller er blevet tvunget til at gøre det.
Tørklædet er en politisk uniform, der viser, at kvinden tilhører et andet folk end det danske.Som den libanesiske - og muslimske - forfatterinde Hanan al-Shaykh 23/9 sagde til Jyllands-Posten: »Sløret siger: Jeg er ikke som dig. Jeg lever i dit land, men på samme tid vil jeg skabe mit eget land i dit land. Jeg vil ikke have noget med dig at gøre«.
http://www.jp.dk/meninger/ncartikel:aid=3290220

Kvinde - dit navn er offer
(groft sagt, Berl.)
nogen påtager sig roller med større vellyst end andre. Her den halvfinske konvertit med Danmarks lyslevende, professionelle Jesus, den såkaldte fotograf, Jakob Holdt. I bekvem nærhed af chicke spisesteder på Gråbrødretorv. Man spørger sig om det ikke er et alvorligt handicap, ja ligefrem en socail begivenhed, at være barn af en præst og et missionsk miljø. (Jvf DR´s Egon Clausen). Vi med ugudelige, hedenske fædre, sort skole og tørre tæsk, slap måske billigere når det kommer til stykket?
Khankan med sukker
I vores ellers omskiftelige tilværelse er der visse ting og begivenheder, der gentager sig med et schweizerurs præcision. En af dem er, at formand for noget, der hedder Forum for Kritiske Muslimer, Sherin Khankan, udtaler sig meget tolerant og godhjertet.
I denne uge er hun aktuel med søde ord om de unge indvandrere, der føler sig tiltrukket af terrornetværket Hizb ut-Tahrir.

Hvis bare vi spørger de unge, »hvad det er for et samfund, de egentlig drømmer om«, så skal integrationen nok komme.
For, som hun uddyber til avisen: »De mener jo, at demokratiet bliver misbrugt«.

Deres Groft sagt skal ikke kunne sige, hvad de unge virkelig mener, men det, terrornetværket skilter med, hører ikke hjemme i et civiliseret samfund. Så kan man diskutere herfra og til dommedag, om en kulturkanon er det bedste middel til at bekæmpe islamisk fundamentalisme. Formentlig ikke. Men dog et middel blandt flere. Når vi uomtvisteligt har mennesker iblandt os, som vil os det værste, så er det sund fornuft at stå fast på det bedste, herunder værdier som ytringsfrihed, ejendomsret, sekulær lov og ret og ligestilling, dvs. alt det, demokratiets modstandere altid vil til livs, ikke bare her, men alle vegne. Det hele begynder med selvrespekt. Hvis ikke borgerne i det her samfund respekterer de værdier, det bygger på, så kan vi heller ikke forvente, at de, der kommer udefra, gør det. Og så kan vi lige så godt opgive både kanon og kulturkamp og lægge os ned og bede til Vorherre. Med eller uden sukker.
Mikael Jalving

BORTOM DE MEDIALA STEREOTYPERNA? INVANDRARE OCH INTEGRATION I DANMARK OCH SVERIGE
til de mere akademisk orienterede. Lund 8. oktober.
Forskarkonferens om integration av invandrare i Danmark och Sverige
Centrum för Danmarksstudier, Lunds universitet
Frågor om invandrare och integration har på senare år dominerat debatten i såväl Danmark som Sverige. Tonläget har ofta varit högt. Centrum för Danmarksstudier inbjuder nu till en forskarkonferens som i stället för den ofta stereotypa mediala bilden av grannlandets invandrar/integrationsdebatt och politik vill sätta fokus på hur stora skillnaderna mellan de båda länderna verkligen är och hur man kan förklara dem. Här möts danska och svenska forskare i en övernationell, flervetenskaplig diskussion för att se vad en jämförelse mellan det danska och svenska kan ge av ny kunskap och nya frågor. En sådan komparation kan problematisera den nationella praxisen i mötet med invandrare och den nationella normalberättelsen om invandrarproblematiken, och förhoppningsvis öppna för ny förståelse och nya handlingsmöjligheter.

http://www.hist.lu.se/dkstud/index1.php?id=2&cid=13

Nej til halal
Nej till slakt utan bedövning
Djurskyddsrådet motsätter sig all slakt som sker utan bedövning, enligt ett yttrande på torsdagen. Det går därmed emot diskrimineringsombudsmannen (DO) som vill se en slakt som accepteras fullt ut av muslimer och judar i Sverige.
http://sydsvenskan.se/sverige/article121343.ece

Bliv frysetørret
igen grund til at ødelægge godt grundvand. Der må man jo sig at jøder og muslimer stiller de største krav til deres eventuelle efterliv- ikke miljørigtige:
Sweden's new funeral rite - bodies freeze-dried, powdered and made into tree mulch
A town in Sweden plans to become the first place in the world where corpses will be disposed of by freeze-drying, as an environmentally friendly alternative to cremation or burial. Jonkoping, in southern Sweden, is to turn its crematorium into a so-called promatorium next year.

http://www.telegraph.co.uk/news/main.jhtml?xml=/news/2005/09/28/wfreez28.xml&sSheet=/portal/2005/09/28/ixportal.html

De sex-fikserede tabloider
synes at denne historie er vigtig . Det er den måske også. En ægte samfundsproblem ? Hvad ved en mand om elektriske bananer.?
Dildos förbjuds på kvinnofängelse
Nu är det slut på alla vibrationer innanför murarna på kvinnofängelset i Oslo.Ledningen har förbjudit internerna att använda dildos vilket skapar frustration bland de intagna.
http://www.expressen.se/index.jsp?a=443795

Lesson one
nogen der ved om der er flere mandlige end kvindelige psykopater? PK-AB gør.
Så vet du att du är ihop med en psykopat
http://www.aftonbladet.se/vss/karleksex/story/0,2789,705915,00.html
View Guestbook Sign Guestbook
Powered by iguest.net