torsdag, oktober 27, 2005

Fornemt program i Trykkefrihedsselskabet 19 nov.

i Landstingssalen på Christiansborg:

Konferencesproget er engelsk. Deltagerafgiften dækker entré og fortæring.Program
10.15-10.30: Morgenkaffe (eller te)
10.30-10.35: Velkomst
10.35-11.05: Bat Ye`or: På vej mod en euro-arabisk enhedskultur med forbud mod islamkritik?
11.05-11.35: Elisabeth Schemla: De europæiske mediers besættelse af den palæstinensiske konflikt og antisemitismen i Frankrig
11.35-12.00: Diskussion
12.00-13.00: Lunch (sandwiches, øl og vand)
13.00-13.30: Samia Labidi: Intimidering af islamismens kritikere i Frankrig
13.30-14.00: David Littman: Ytringsfrihed og islamisme i FN
14.00-14.30: Gáspár Biró: Ytringsfrihed og globalisering
15.00-16.30: Diskussion med deltagelse af foredragsholderne, Naser Khader(R), Henrik Sass Larsen (S) og Søren Krarup (DF) samt formand for Trykkefrihedsselskabet, Lars Hedegaard. 16.30: Afslutning

http://www.trykkefrihed.dk/nyheder/index.php?nyhed=7

Op som en løve, ned som et lam
der må have været ambassadeansatte med tænkeevnen i behold. Chaufførerne?
Muslimske ambassadører vil ikke anlægge sag
De 11 muslimske ambassadører, der bad Anders Fogh Rasmussen gribe ind mod pressen og kulturministeren, vil ikke anlægge sag, men overlader det videre forløb til deres regeringer.
Statsminister Anders Fogh Rasmussens nej til at møde de 11 ambassadører, som for et par uger siden bad ham gribe ind mod mediers og kulturminister Brian Mikkelsens (K) »smædekampagne« mod Islam og muslimer, har vakt stærk vrede. Men de 11 ambassadører vil ikke følge statsministerens opfordring til at anlægge sag ved domstolene, hvis de mener, at dansk lovs forbud mod blasfemiske eller diskriminerende ytringer er overtrådt. Det må være op til muslimer her i landet at overveje den mulighed.
Det oplyser Egyptens ambassadør, Mona Omar.
»Vi fortsætter vores indbyrdes konsultationer og afventer reaktioner fra vore regeringer. Denne sag er på internationalt niveau nu. En retssag kan være en mulighed for muslimer her i landet. Som nationer har vi andre muligheder. Men jeg forstår ikke, at dette skulle være i Danmarks interesse«, siger Mona Omar.
»Vi forstår heller ikke, at statsministeren afviser dialog med repræsentanter for 11 lande. Vi mener, vi har fortjent at få lov til at fortælle om vores synspunkter«, siger Mona Omar.
»Ytringsfriheden er begrænset af hensynet til andre. Det, vi har bedt om, svarer til, at statsministeren beder imamer om at afholde sig fra hadefuld tale i moskeerne«, fortsætter hun.
Jylland-Posten, der bragte tegningerne af profeten Muhammed, repræsenterer ikke Danmark, kun sig selv. Hvorfor angriber De hele Danmark?
»Danmark har en regering, som er valgt af hele folket ved frie valg. Vi beder ikke om at regeringen forbyder avisen, men om at regeringen siger højt, at disse gerninger er imod den respekt for andre, som regeringen ønsker at udvise og udbrede«.
Venstres udenrigsordfører, Troels Lund Poulsen, opfordrer de 11 ambassadører til at tage statsminister Anders Fogh Rasmussens svar til efterretning eller til at anlægge sag.
http://www.berlingske.dk/grid/indland/artikel:aid=647426

Troskabsed til Danmark
Erklæring om integration og aktivt medborgerskab
Læs erklæringens ordlyd her
Dokumentet er kopieret fra Folketingets hjemmeside, adressen fremgår af dokumentet
Udlændinge, der kommer til Danmark for at bo, vil fremover blive mødt med et krav om at de skal underskrive den såkaldte "troskabsed" overfor det danske samfund og samfundets værdier. Ordlyden af trosskabseden - som er en del af integrationsforliget mellem Regeringen og Dansk Folkeparti - er nu sendt i høring.
Skriv under - eller smut
Udlændinge, der vil bo i Danmark, skal blandt andet love at overholde danske love og værne om de danske demokratiske principper, anerkende at det danske sprog er nøglen til en god tilværelse i Danmark og anerkende, at mænd og kvinder har lige rettigheder og pligter i samfundet.
For at understrege vigtigheden af erklæringen om aktivt medborgerskab har partierne bag integrationsforliget besluttet, at man ikke kan få varig opholdstilladelse i Danmark medmindre erklæringen har været underskrevet i syv år.
http://www.dr.dk/Nyheder/Politik/2005/10/27/144519.htm
View Guestbook Sign Guestbook
Powered by iguest.net