fredag, oktober 28, 2005

Islamofobi ?

trick- udtrykket er ikke langtidsholdbart, med mindre nogen da vil påstå at Glostrup Politi er fobikere og trænger til en gang lykkepiller. Mon sammepoliti nu husker at sende partierne S & R et takketelegram for at have sikret rigeligt med arbejde langt ind i en uvis fremtid ?
Engelsk version (http://viking-observer.blogspot.com/
Thursday, October 27, 2005
Four suspected suicide bombers arrested in Copenhagen
From Jyllandsposten)


Fire fængslet for terrorvirksomhed
Politiet slog til kort før formodet terroraktion. Flere anholdelser kan være på vej i Danmark. Fire unge mænd mellem 16 og 20 år blev i går varetægtsfængslet i Brøndby sigtet for planlægning af terrrorisme. Grundlovsforhøret blev holdt bag dobbelt lukkede døre, men politimester Jørn Bro, Glostrup Politi, sagde på en pressebriefing kort før midnat, at politiet valgte at slå til i går, da man ikke ville risikere, at de unge mennesker førte deres planer ud i livet.
Glostrup Politi og Politiets Efterretningstjeneste har efter et stort våbenfund på Balkan den 19. oktober, hvor de anholdte dernede har forbindelser til Danmark, arbejdet målrettet på sagen. I går morges blev der slået til mod adresser i Brøndby, København og på Frederiksberg, hvor 25 personer blev anholdt. Politiet gik dog målrettet efter de fire unge mænd, så de øvrige 21 blev løsladt i løbet af dagen.
»De fire unge er sigtet for forberedelse til en terroraktion et sted i Europa. På Balkan er der fundet sprængstoffer, våben og snigskyttevåben, som skulle til at flyttes. Det har ført os til de fire unge mænd, der nu er anholdt,« sagde Jørn Bro.
Privatadresser ransaget
Han ville i aftes ikke præcisere, hvor i Europa terroren skulle finde sted, men han ville ikke afvise, at det skulle være et sted i Danmark. I forbindelse med ransagningerne på adresser i Storkøbenhavn blev der fundet materiale, der hænger de fire unge op på forberedelsen til terrorhandlingen, og der blev ligeledes fundet et stort kontantbeløb i omegnen af 200.000 kr., tekniske hjælpemidler samt omfattende ekstremistisk islamisk materiale. Det er bl.a. teledata, adressebøger og andre ting.
På pressemødet antydede Jørn Bro, at der er mistanke om, at de fire unge skulle fungere som selvmordsbombemænd, men han henviste til, at det skal den nu omfattende efterforskning klarlægge.
De fire unge mænd er alle af mellemøstlig herkomst, men de er opvokset i Danmark. Tre af dem bor hjemme hos forældrene, mens den fjerde for nylig var flyttet for sig selv. Kun en enkelt er dansk statsborger.
***********
Er blevet ekstremt religiøse
»Det er ikke de sædvanlige typer, der påkalder sig politiets opmærksomhed. Der er tale om fire unge, indadvendte mænd, der er meget bundet op af deres religiøse liv. Det kan man se på deres livsstil, deres beklædning og deres færden i de københavnske moskéer,« sagde Jørn Bro.
Mindst to af de unge er inden for det seneste år - til familiernes store undren - blevet ekstremt religiøse. De kommer fra, hvad politiet betegner som mere verdslige familier, og derfor har det også vakt bekymring hos familierne, at de unge har bekendt sig så voldsomt til islam.
Opfattelsen hos politiet er, at terroraktionen skulle finde sted inden for ganske kort tid. Det bygger politiet bl.a. på, at der var forberedelser i gang til at flytte våbnene fra Balkan til et foreløbigt ukendt sted i Europa.
De anholdte på Balkan har forbindelser både til de anholdte, til Danmark og til det øvrige Skandinavien. Hvor på Balkan fundet er sket, ønsker politiet ikke at oplyse af hensyn til det pågældende lands efterretningstjeneste.
Massivt dækket op af politiet
Jørn Bro, der har en fortid som leder af PET (danske SÄPO), kaldte politiets materiale for omfattende, og af en karaktér, der gør, at der er en bestyrket mistanke mod de anholdte.
»Som sagen står nu, kan vi samtidig ikke udelukke, at der vil ske flere anholdelser,« siger Jørn Bro. Retten i Brøndby var under det seks timer lange grundlovsforhør massivt dækket op af politiet, og da de terrormistænkte blev kørt væk i civile patruljevogne, dækkede de deres ansigter med jakken op over hovedet.
De kærede alle varetægtsfængslingen til Østre Landsret, der skal tage stilling til kæremålet en af de kommene dage. Politiet oplyste samtidig, at der foregår efterforskning i flere europæiske lande, og at de fire anholdte flere gange har rejst i udlandet, uden at han dog ville præcisere hvor rejserne er gået til.
http://www.jp.dk/indland/artikel:aid=3349818/
View Guestbook Sign Guestbook
Powered by iguest.net