tirsdag, november 15, 2005

Lugtesalt til æsteterne

"Nu ber´jeg dem fru Heilbunth" - det er sandelig ikke nemt at være en dannet kultur-sosse idag. Hvornår kommer de gode gamle dage tilbage ? Dengang S autmatisk havde magten, og en partibog var karrierefremmende?
Klogskabens hær i strækmarch
Én af dansk litteraturs pæneste mænd, professor Hans Hertel, gik forleden amok i Ekstra Bladet i årets vel nok særeste interview.Det kan hænge sammen med, at avisen ikke udbad sig professorens mening om litteratur, men tværtom lod ham danse en politisk linedans uden mindste antydning af sikkerhedsnet.
- Og den erklærede socialdemokrat er rystet i sin politiske grundvold. Fascismen og racismen lurer ikke blot ved havelågen. Den er en realitet i dagens Danmark, hvor »den uærlighed, der er kommet op på højeste niveau, al det løgn og spin, der breder sig over hele verden, giver de unge kvalme. De er ved at brække sig over det politiske liv,« analyserer professoren, der heller ikke selv ser skyggen af universitært talent i det politiske liv:
»Det har udviklet sig, så det kun appellerer til tredje- og fjerderangstalenter. Selv regeringen har svært ved at finde kompetente folk til ministerposterne. Der er lige mange dilettanter og kynikere i regeringen.«Kort sagt er der lidet at råbe hurra for i kongeriget, og da Ekstra Bladet – meget naturligt – spørger professoren, »hvorfor er du og dine ligesindede i samfundets top så bovlamme,« slår Hertel korserts tegn for sig og anviser Socialdemokraternes nye vej i politik:
»Jeg forstår det ikke, for det er hele vort værdigrundlag, der er i skred. Vores gamle ry som landet, hvor politiske flygtninge og forfulgte kunne få asyl!«.
Det er simpelthen blæst op til fornyet kulturkamp, og alle dilettanterne på Christiansborg bør vare sig for den akademiske hær, der hermed er sat i bevægelse.
Egon Balsby (Groft sagt)

Hertels jeremiader in toto
sjovt nok er intervieweren Karen Thisted fuldkommen enig at dømme ud fra 1 1/2 time på P 1 for et par uger siden (Gaardbo). Det ville være synd at sige at Thisted ligefrem har forlæst sig på indvandringens konsekvenser. Hun mere "føler sig lissom frem" til sine standpunkter. "Godtkøbshumanisme" er nok et nogenlunde dækkende og venligt udtryk..............
http://files.upl.silentwhisper.net/upload6/Vi_styres_af_l-gn.doc

Store snyftedag på SR
det virker mest som om rådvilde og impotente politikere træder vande. 14.000 kan meget vel være 20.000. Kommunernes økonomi allerede overanstrengt:
Nya asyllagen träder i kraft
Idag, tisdag, träder den nya tillfälliga asyllagen i kraft. Ungefär 14 000 personer i Migrationsverkets mottagningssystem som har fått avslag samt ett okänt antal gömda flyktingar kommer att få en ny prövning.
”Det är min sista chans här i Sverige”
En stor grupp som inte har fått uppehållstillstånd är irakier, men de tvångsavisas inte heller på grund av läget i Irak.
Irakierna får heller inte arbeta i Sverige efter avslagsbeslut. 21-årige Visam är en av dem som hoppas på en ny prövning.
– Jag är rädd och orolig. Det här är min sista chans här i Sverige, säger han.
http://www.sr.se/cgi-bin/ekot/artikel.asp?artikel=733820
View Guestbook Sign Guestbook
Powered by iguest.net