tirsdag, november 22, 2005

Seidenfaden og den politiske ligeværdighed

overset af mig i september, men man kan ikke være overalt:
Kristeligt Dagblad september 2005
foto © webmaster
RELIGION OG SAMFUND Tøger Seidenfaden gør ligeværdighedsnormen til en irrationel norm, fordi han ikke vil anerkende kristendommens rolle i sekulariseringen af det politiske rum i Europa

Af Kai Sørlander
Kristeligt Dagblad bragte den 16. september et interview med Politikens chefredaktør, Tøger Seidenfaden, hvori han redegør for grundlaget for sin politiske holdning.
***************
-"Det fører videre til næste punkt. Når vi rationelt skal forsvare den politiske ligeværdighed i demokratiet, er det vigtigt, at vi gør os klart, hvorfor netop et land som Danmark er blevet demokratisk. Der er næppe grund til at tro, at det er, fordi danskerne skulle være specielt rationelle. Der er langt mere grund til at tro, at det skyldes, at danskerne - som andre vestlige folk - har haft en religion, som har hjulpet dem.
Kristendommen lægger grunden for en demokratisk udvikling, i og med at den selv sekulariserer det politiske - konkret udtrykt i Luthers opgør med pavemagten - og selv hævder ligeværdigheden som en elementær realitet. Dette bestyrkes, når man som kontrast ser på demokratiets skæbne i den muslimske verden. Der hersker en religion, som modsætter sig en sekularisering af det politiske, fordi den selv indeholder et konkret lovsystem for samfundet. Det har kvalt enhver spire til intern demokratisk udvikling.
Seidenfaden viger tilbage for at diskutere disse spørgsmål, fordi han hævder ligeværdighed som en irrationel norm. Og han forudsætter ganske irrationelt, at de store religioner ikke kan være forskellige med hensyn til deres potentiale for at kunne forenes med en sekulær demokratisk orden. Derfor ender Seidenfadens forsvar for ligeværdighedsnormen som det modsatte - et dødbringende angreb." word dok.:
http://files.upl.silentwhisper.net/upload2/den_politiske_ligevaerdighed.doc

http://bartijolomsky.blogspot.com/

Verdens dyreste analfabeter
synes at være en særlig socialdemokratisk specialitet. Midelmådighedens trofaste støtter. En svensk professor skrev tilbage til mig for et års tid siden. "Det glæder mig der stadig er nogle der kan læse lange sætninger" (!)
En skandal
90-talskrisens fel? Pyttsan. Det är den socialdemokratiska skolpolitikens fel.
En stor del svenska skolelever är på väg att bli salongsanalfabeter. Antingen kan de inte läsa flytande eller så flyter de igenom texterna utan att fatta vad de handlar om.
"Sveket mot skolbarnen" heter Expressens serie om skolbarnen och bokstäverna. Våra läsare kan bereda sig på upprörande läsning.Forskaren Per Fröjd studerade niondeklassares läsförståelse under tre år och upptäckte att var tionde elev läste på en lågstadieelevs nivå. Det hindrade dock inte att många av dem hade godkänt eller väl godkänt i svenska. Åtta procent hade till och med MVG, mycket väl godkänt!
I gårdagens Expressen berättade vi om tonåringarna Rebecka, Tajinder och Kim. Alla tre hade godkänt i svenska när de gick ut grundskolan. Nu går de på gymnasiet - och får specialundervisning på grund av sina lässvårigheter.Hur kunde det gå så illa i världens bästa folkhemsskola?
http://expressen.se/index.jsp?a=473668

Militante forsøger at kuppe gymnasium
fire årig tålmodighed ved at være slut. Villy Sørensen og Klaus Rifbjergs gamle skole. Ville de bifalde Hitzb -ut-Tahrir agitation i skoletiden?
Muslimske elever gik i protest
Da rektor på Vestre Borgerdyd Gymnasium i går forklarede skolens elever, hvorfor de ikke længere må bede fredagsbøn, kvitterede ca. 100 muslimske elever med at udvandre på opfordring fra imam Abu-Labans søn. Omkring 100 muslimske elever på Vestre Borgerdyd Gymnasium valgte i går at udvandre i protest fra et fælles orienteringsmøde, hvor rektor Anne-Birgitte Rasmussen forklarede, hvorfor det ikke længere er tilladt de muslimske elever at holde fælles fredagsbøn på skolen.
Ifølge den muslimske netavis sahafa.dk skete udvandringen på opfordring fra en 17-årig elev på gymnasiet, der er søn af den københavnske imam Ahmed Abu-Laban. Samme elev har ledet de nu aflyste fredagsbønner, og har under disse sceancer fremsat holdninger, der var så rabiate, at lærere så sig nødsaget til at gribe ind.
Som beskrevet i Berlingske Søndag fik begivenheden i sidste uge rektor Anne-Birgitte Rasmussen til at forbyde al fredagsbøn på gymnasiet fremover, hvilket hun i går begrundede over for skolens elever på et fællesmøde...................

Fredagsbøn på Borgerdyd
De havde fået lov til at bede i kælderen. En stilfærdig bøn i spisepausen. Men på Vestre Borgerdyd Gymnasium er en tilladelse til fredagsbøn blandt en gruppe muslimske elever - heriblandt en nu terrorsigtet elev - løbet løbsk. Bønnen er netop blevet stoppet efter en prædiken af imam Abu Labans 17-årige søn.Af Kasper Krogh og Lea Korsgaard

På kælderrummets flisegulv mellem garderobeskabene ligger pigerne bagerst på deres tæpper. Drengene forrest. De 30-40 ansigter er vendt mod Mekka og mod en ung mand, som står for enden af rummet og leder bønnen. Han taler til dem. Fortæller om, hvordan man er en rettroende muslim. Om ikke at tro på den danske regering og lærerne på deres gymnasium. Om at det vil være en god idé at dukke op til den yderligtgående muslimske bevægelse Hizb ut-Tahrirs årsmøde to dage efter i Nørrebrohallen.
Sådan forløb seancen i spisefrikvarteret, ifølge Berlingske Tidendes oplysninger, på Vestre Borgerdyd Gymnasium fredag i sidste uge. Eleven, der førte an i den fælles bøn, er 17 år og søn af den indflydelsesrige københavnske imam Ahmed Abu Laban. Hvad der begyndte som en stille bøn i kælderen, har med Abu Labans søn i spidsen gennem det seneste år udviklet sig til en fælles fredagsbøn krydret med rabiate synspunkter, som de moderate muslimer på skolen føler sig stødte over.
»Efter min opfattelse er de meget ekstreme, de behandler ikke andre muslimer pænt,« som en pige fra skolen formulerer det. word dok. :
http://files.upl.silentwhisper.net/upload3/vestreborgerdyd.doc

Safia Aoudes version:
Civil ulydighed på Vestre Borgerdyd Gymnasium
Omkring 150 elever udvandrede i dag fra et informationsmøde på Vestre Borgerdyd gymnasium. Elevernes handling var en protest imod rektors beslutning om at forbyde fredagsprædiken på gymnasiet fremover.
http://www.sahafa.dk/default.asp?side=id&id=147

View Guestbook Sign Guestbook
Powered by iguest.net