tirsdag, maj 23, 2006

Samfundsengagement

på den svenske venstrefløj er volden institutionaliseret. Her forretter et byrådsmedlem fra Stockholm sin demokratiske borgerpligt med denne begrundelse:
- "De glasrutor som krossades under Reclaim är bara en skärva av den värld som håller på att förstöras. Somliga saker måste raseras innan de kan byggas upp på nytt."
Vänsterpartisten Lilly Näslund, 23, kastade stolar på polisen - trots att hon sitter som nämndeman i Stockholms tingsrätt.Nu är hon misstänkt för våldsamt upplopp.I går kväll kom beskedet att hon hoppar av som nämndeman.

Nämndeman kastade stolar på polisen

Ungdomspolitikere

er i det hele taget ofte en tvivlsom fornøjelse. DF´s Martin Henriksen kan have kvaliteter, men politisk tæft er ikke én af dem. Hvornår får DF´s klarttænkende top lukket de huller i bunden ? DR, Information, Politiken og BT´s bløde mand Ullum , kaster sig over historien som aber over bananer. Seidenfaden, Metz og Tjørnehøj noterer, så den historie er sikker på at komme med om 5 år også. Ikke at jeg tror befolkningen bekymrer sig, men hvorfor lige forære points væk?

Sæt en børnesikring på den mands computer!

Folkepartiets sande ansigt

"Stalin er død, Gud er ikke"

Herta Müller med personlige erfaringer af to diktaturer, taler med en vis vægt i Niels Barfoed interviewet i Weekendavisen:
Med den tysk-rumænske forfatter Herta Müller, som giver Rushdie ret i, at islamismen er den ny totalitarisme.
Af NIELS BARFOED
»HER kommer vi til Danmark, os tyske intellektuelle, og diskuterer op ad stolper og ned ad vægge den store retskrivningsreform, om der skal komma foran dit eller bagved dat eller slet ingen – men ikke et ord om Muhammed...! Og vi er dog i et naboland med store problemer. Det er ikke alene uhøfligt, det er dumt.«
- Hun er sikker på, at engang vil det – til standens beskæmmelse – fremgå af akademiets annaler, at man under besøget i København i 2006 undgik følsomme emner. Hvad der ikke er noget nyt i, ifølge Herta Müller. Akademier har altid undgået følsomme emner. Og jo mere brandfarlige de er, jo mere ser man den anden vej. Sådan var det også i trediverne. Og sådan var det i Det Svenske Akademi, da Rushdie i sin tid var i skudlinjen, »nicht wahr?«
– Har Rushdie ret? Er islamismen den ny totalitarisme?
»Selvfølgelig har han ret«.
– Kan vi så ikke berolige os med, at der i det mindste ikke er noget Kreml nu, ikke noget hovedkvarter? Er det ikke en fordel?
»Stalin er død, ja. Gud er ikke død. Partiet er skiftet ud med gud og Politbureauet med mullaherne«.
- OGSÅ Herta Müller må undre sig over, at der efter nazismen, som hendes far betjente i SS, og kommunismen, der var den luft, hun åndede i Rumænien, skulle komme endnu en totalitaristisk trussel. Hun og hendes familie tilhørte det tyske mindretal i Rumænien, og sin barndom og ungdom tilbragte hun i Ceausescus diktatur, indtil hun slap til Vesttyskland. Det er snart 20 år siden. Alt sammen spøger det i hendes seneste essaybog på dansk: Kongen bukker og dræber.
- Derfor ved hun, hvad der rører sig i de europæiske islamister. Hun har selv oplevet en parallel.
»De skal profilere sig i hovedkvarteret, vise hvor dygtige de er. De tyskere, der var et mindretal i Rumænien, var også mere tyske end de rigtige tyskere. De var nærmest anakronistisk tyske. De danske muslimer, der har anstiftet hele Muhammed-affæren, har haft et lidenskabeligt profileringsbehov – som de oven i købet tilfredsstillede med dybt tvivlsomme midler. Uanset om den franske ’Svinehoved’-tegning blev præsenteret på den ene eller den anden måde, så er det forhold, at den overhovedet skulle med i mappen, bevis nok på niveauet, der er tale om – og på at der skulle hetzes.«
– Religiøst legitimeret hetz ...
»De har deres gud, som sagt. Ja. Men hvis deres gud velsigner den slags metoder, så man spørge: Hvad for en instans er Gud for disse mennesker? Jeg har ingen gud, men jeg har noget andet: nogle sammenhængende værdier.

Om Herta Müller (på tysk)

Tyrkiet som brobygger?

Ja, de har jo lige forskertset (endnu) en chance til at vise deres evne og sindelag. Ralf Pittelkow:

- "Al respekt for Binnaz Topraks behjertede bestræbelser for at få sit land ind i EU. Men hendes argumentation illustrerer, hvor vanskelig en opgave hun har. Muhammed-sagen er mildt sagt ikke egnet til at overbevise danskerne om gevinsten ved tyrkisk medlemskab, tværtimod.
Sagen drejede sig grundlæggende om spørgsmålet: Skal et ikke-muslimsk land som Danmark give køb på sin frihedstradition for at underlægge sig ortodokse islamiske normer, der vil indskrænke den frie debat i religionens navn?"
Tyrkiets rolle


"Vi kan vel snakke om det ?"

(Van Goghs famous last words) eller kan vi under alle omstændigheder det ? Hvor går grænsen for hvilken dialog man vil medvirke i? Jeg mener f.eks. - som også store dele af pressen og de fleste politikere - at den går inden dét foretagende, som Gadegaard, Seidenfaden og Bæk Simonsen medvirkede i forleden.
- Fremragende kronik af Søren Espersen:
foto © webmaster
Dialog med hvem ?
Vi må holde op med at være naive i Det Arabiske Initiativ. Vi må hellere bruge vores kræfter, penge og energi på at støtte arabiske kræfter, som har en anden agenda end islamisk diktatur.

[..]Men hvad nu, hvis modparten bestemt meget gerne vil føre dialog og meget gerne vil snakke alt, hvad det skal være, men kun, såfremt dialogen foregår på egne, fastlåste præmisser? Hvad nu, hvis modpartens absolut eneste formål med dialogen er missionerende prædiken? Og hvad nu, hvis modparten afskyr folkestyre, ikke på nogen måde vil forstå hverken folkestyre eller folkestyrets sjæl, men derimod bekender sig til - og er en del af - et fascistisk diktatur. Skal der så fortsat føres dialog?
- Hvad nu, hvis din dialogpartner siger: »Hvis du ikke ender med at gøre det, jeg forlanger, så er du selv ude om alle de ulykker, der herefter kommer til at ramle ned over ikke alene dig og din familie, men også dine landsmænd. Intet sted vil I herefter kunne færdes i fred. Vi boykotter jer, vi skræmmer jer, vi myrder jer«. Skal der så fortsat føres dialog?
Politiken

Yvonne Ridley interview
der giver et ganske godt billede af hendes tankeverden
video streaming 56 minutter
Ganske smart af Region Skåne
at beskytte sig mod konkurrenter på den måde. Det er muligvis ikke ulovligt, men kønt er det ikke. Klik på billede og læs:


Sverigedemokraterna
synes i sagens natur det er en interessant nyhed
Av rädsla för fortsatta framgångar för Sverigedemokraterna i höstens val, väljer Region Skåne att utestänga de partier som inte sitter i regionfullmäktige, rapporterar Sydsvenska Dagbladet den 23 maj.
-I den policy som antas i regionstyrelsen i dag, tisdag, står följande att läsa: ”Där Region Skåne bedriver verksamhet får politisk information spridas endast av förtroendevalda från politiskt parti som är representerat i regionfullmäktige.”

Detta innebär alla sjukhus, arbetsplatser i regionens regi och bolag där regionen har ett dominerande inflytande, är stängda för Sverigedemokraterna.
Region Skåne stänger ute Sverigedemokraterna
Stueren GoogleGoogle dumps news sites that criticize radical Islam Search giant axes another news page, calls terrorism discussion 'hate content'

View Guestbook Sign Guestbook
Powered by iguest.net