torsdag, juni 08, 2006

Frederiksson og Josefsson

Jimmy Fredriksson: Hör på dem!
Det politiska etablissemanget förfasar sig över resultatet av Ungt val som genomfördes i ett samarbete mellan Aftonbladet och internetsajten Lunarstorm i maj.
Förr eller senare exploderar den.

Josefsson - I världens bästa land
meget seværdigt, ikke mindst de sidste 10 minutter. Josefsson er i en klasse for sig. Men ikke godt for humøret:
Det går framåt för Sverige. Men vilka lämnas efter? I tjugo år har Janne Josefsson skildrat samhället i SVT. Vilken bild är det som vuxit fram? Sista avsnittet innehåller korta utdrag ur ett tjugotal reportage gjorda under perioden 1986-2006.
SVT 1 time video

SD i TV morgen Halland
video 14 minutter

Hellere fængsel end død
fra den kun delvis succerige klanificering af Danmark, skriver Meir Carlsen en leder idag om den blodhævn, der truer i Århus.
"Vi får ram på ham, i fængslet eller andre steder. Han er en død mand" siger forurettedes pårørende. Velbekomme siger jeg.
Iøvrigt har jeg de sidste dage nærmest "lost track" med voldelige hændelseri et Danmark jeg efterhånden dårligt kan genkende fra for bare 20 år siden. Det er næsten som at læse svenske aviser: dybt forstemmende og kvalmende.
- "I et kompliceret og ikke-voldeligt samfund som det danske er tendenser til at falde tilbage til ære og hævn en alvorlig trussel
- Umiddelbart må man næsten glæde sig over, at den formodede gerningsmand til det brutale knivdrab i Århus natten til onsdag allerede i går eftermiddags kunne anholdes.Men baggrunden for den hurtige anholdelse er foruroligende.Tilsyneladende følte den 20-årige mistænkte sig under så hårdt et pres, at han selv kontaktede politiet og lod sig overtale til et overgive sig til politivagten på Københavns Hovedbanegård.Den 20-årige unge mand af palæstinensisk herkomst flygtede til København, skræmt af truslen om hævn for drabet på den 21-årige Murat Karabulut – af tyrkisk herkomst.Bag forbrydelsen – og den efterfølgende hævngerrige forfølgelse – anes et billede af æresbegreber, bandevæsen og selvtægt, der er blevet en del af indvandrermiljøet i Danmark."


- "En anden dybt bekymrende omstændighed er den nærliggende risiko for, at blodhævn fører til blodhævn i en uendelig kæde af vold og mord.Danmark som samfund oplevede i foråret at blive genstand for voldelig hævn – som følge af krænkede æresbegreber i den dramatiske Muhammed-krise. Det var sørgeligt, at nationen ikke mere samlet kunne stå sammen om at afvise den tænkning, der bygger på ærekrænkelse og hævn.I et kompliceret og ikke-voldeligt samfund som det danske er tendenser til at falde tilbage til ære og hævn en alvorlig trussel.Naturligvis skal en gerningsmand til en grov og umenneskelig forbrydelse som knivdrabet straffes strengt. Men alle tendenser til selvtægt og hævn må bremses."
BT leder, endnu ikke online

Tumult ved grundlovsforhør om drab
Der opstod tumulter uden for retsloka­let efter starten af grundlovsforhøret af de to 20-årige libanesiske mænd, der er sigtet for knivdrabet på en 21-årig tyrkisk mand i Århus.
tv2.dk

Macca fra Birmingham
nu en skygge på fortovet, resten er hensynsfuldt spulet væk. Halshugget i København. De overvejende ansvarlige for at dette kan lade sig gøre, har lov at træde et skridt frem. Vi ved vist alle hvem det drejer sig om alligevel:
foto © webmaster

Brudflader.
Den nationale kulturkanon er helt korrekt blevet opfattet som et led i en konservativ kulturkamp, men kulturkanonen åbenbarer også skillelinjen mellem liberale og konservative
Af Kasper Støvring, Ph.d.-stipendiat og forfatter i Berlingske blæandt andet:
- "Den konservative bestræbelse på at bevare den sociale samhørighed og understøtte det nationale fællesskab indebærer flere politiske tiltag. Har skal jeg blot nævne et andet aktuelt kanontiltag ved siden af den nationale kulturkanon.
Undervisningsminister Bertel Haarder udtrykker nemlig et eksemplarisk konservativt sindelag, når han – skønt erklæret liberal – argumenterer for, at folkeskolens fag som dansk, historie og kristendomskundskab ikke er orienteringsfag.
Disse fag rummer ikke blot en neutral orientering om, hvordan historiske perioder afløser hinanden i et brudfyldt udviklingsforløb. Og fagene lærer heller ikke, at dansk kultur blot er én blandt flere ligeværdige kulturer i landet. Nej, disse fag er tværtimod, med ministerens ord »kulturbærende fag«.
En kanon i form af bindende læseplaner skal derfor sikre, at eleverne forlader folkeskolen med en fælles referenceramme til dansk kultur. Det hørte man ikke fra den liberale Ulla Tørnæs, da hun var undervisningsminister. Aktuelt har Bertel Haarder endda også arbejdet for at styrke Bibelens fortællinger i skolen.
Modsætningen mellem det konservative og det liberale syn på religion som kulturfaktor kom også frem i mandagens grundlovstaler. Hvor Bendt Bendtsen giver kristendommen fortrinsstilling i det danske samfund, gør Anders Fogh Rasmussen religion til en privatsag.
Kulturministerens kulturkanon tjener i princippet samme formål som en kanon i folkeskolen. Den styrker bevidstheden om den nationale identitet. Dette konservative formål kan altså forene politikere fra både Konservative og Venstre – og skille dem fra liberale på den samme borgerlige fløj."


View Guestbook Sign Guestbook
Powered by iguest.net