fredag, juni 02, 2006

Valkampanjen siktar på att vinna främlingsfientliga väljare

jeg tror ikke faren er overhængende. Om Trolins valgslægtsskab bemærkes:

"Han har vuxit upp i Sverige medsvensk mamma, svenska som modersmål, svensk släkt, bott i ett svenskt botadsområde, gått i svensk skola etc.Han fick först veta vem som var hans pappa när han var i 20-årsåldern och åkte till pappans hemland och träffade honom där.På vilket sätt har han mer invandrarskap än en vanlig svensk pojke som växer upp med en ensam svensk mamma?Om pappan hade varit en vit sydafrikan på tillfälligt besök i Storbritannien, hade Trolin kunnat hävda att han var andragenerationsinvandrare och uppvuxen i utsatthet och utanförskap då?Nej, det enda han grundar sin position på är att hälften av hans hudfärg är ärvd från fadern. Ett solklart fall av rastänkande."
Räknenissen

- "Jag såg SVT:s dokumentär ”Snällfällan” om folkpartiet söndagen den 7 maj. - Det var som i en mardröm där man tror sig ha vaknat, bara för att upptäcka att odjuret ändå kommer ut ur garderoben.
Mina värsta farhågor besannades när Lars Leijonborg, Jan Björklund och partisekreterare Johan Jakobson, avslöjades i sina planer på att göra folkpartiet till en svensk variant av det främlingsfientliga danska venstre. Populismen i Sverige hade fått ett nytt ansikte. Redan den 18 mars 2005 tryckte jag, som nationell integrationssamordare i fp:s partiorganisation, på alarmknappen och beskrev i riksmedia att jag kände att ”partiet kidnappats av högerpopulister”. Ett uttalande som jag fick stark kritik för av partiledningen och riksdagsgruppen."

FP vil være et nyt Venstre

Ett visst mått av hyckleri är bra
med tak til venlig læser for det ubetalelige citat. Selvom vi mildt sagt godt ved det, er det nu rart at få sagt ligeud. Hvad Demker mener er: Folk der har mine meninger, og kan udtrykke sig som jeg, kan ytre sig. De andre skal holde kæft. En beskrivelse af svensk folkestyre ? Yes,sir!
- "Maria Demker tycker att det finns ett stort värde i att den allmänna samhällsdebatten inte tillåter vissa yttranden.
- Det är bra att folk vet att det man säger vid köksborden säger man inte i tv, radio eller i tidningen. Det ingår i civilisationsprocessen. Det man får säga offentligt blir också legitimt, och det väsentliga för hur ett samhälle fungerar är vad som är legitimt och vad som inte är det. Ett visst mått av hyckleri är bra.

Sydsvenskan feb. 2004

Christel Tarber
er med skam at melde undsluppet vores op mærksomhed, men ikke Lars Hedegaards:
Tjekkernes overmænd
Normalt er kultureksport noget vi forbinder med store lande, men Danmark kan sandelig også være med, idet Videnskabsministeriet udsender danske akademikere, der bliver tilknyttet udenlandske universiteter med det formål at fremme interessen for Danmark. Blandt de udsendte er odenseaneren Christel Tarber, der siden 2002 har undervist i dansk sprog og kultur ved Karls Universitetet i Prag, og som i et interview til Jyllands-Posten får lejlighed til at fremlægge sin mening om Danmark. Og da det utvivlsomt er den samme mening, hun eksporterer til sine tjekkiske studerende, kan det være af interesse at gentage den her.
Det vigtigste er, at Anders Fogh stopper samarbejdet med Dansk Folkeparti.
»Når man bor i udlandet, kan man se, hvor meget det skader Danmarks ry. Vi får mange kommentarer og spørgsmål om det fremmedfjendske Danmark«, fortæller hun.
Det fremgår dog ikke, om de mange spørgsmål og kommentarer kommer før eller efter, at tjekkerne har hørt Christel Tarber fortælle. Men der er næppe tvivl om, at diverse kultureksportører har haft betydeligt held med at fremstille Danmark som en i særklasse fremmedfjendsk nation, når det kan gøre et så stort indtryk i et land som Tjekkiet. Her har man nemlig også visse fremmedfjender at trækkes med. Således kunne Politiken onsdag berette, at Tjekkiet stadig praktiserer tvangssterilisering af romakvinder, uden at ofrene får noget at vide. Landets ombudsmand for folkerettigheder har i en nylig rapport omtalt 87 sådanne eksempler, men han mener kun, at det er toppen af isbjerget. Men det er altså alligevel vand ved siden af, hvad der går i svang i Danmark, og som udsendte danskere heldigvis er i stand til at viderebringe.
Lars Hedegaard, Groft Sagt, Berlingske

Libanesiske romaner
får man rigtignok læst for få af, skønt der er meget godt at sige om Mellømøstens Paris. Desværre var der borgerkrig de to gange jeg var der:
DER SKAL snart være kulturfestivalcirkus, der skal vise de uvidende danskere Images of the Middle East. Man har inviteret 500 kunstnere, der skal skabe dialog ved at spille, synge og danse. Der er ingen tvivl om, at de 500 kunstnere får en masse sjov ud af festivalen, og det samme vil de danske arabister, der har arrangeret det hele. Der vil sikkert være et publikum på 400 til at se de 500. De allerfleste danskere er næppe særligt interesserede i libanesiske romaner. Men når jeg ser det israelske flag smælde ved siden af det saudiske, vil jeg glæde mig.
Dialog i cirkus

Mardröm
The waves of immigrants that arrived to Sweden particularly during the 1980s and the 1990 systematically became dependent on various forms of government subsidies, rather than work, as a means of income. The role of families and civil society diminished and crime rates rose to high levels. As the entry into the labor market was difficult, many immigrants never got the chance of establishing themselves in the Swedish labor market. Groups that flourished in the UK or in the US due to a combination of good education and entrepreneurship, such as immigrants from Iran or Lebanon, remained dependent in the state in Sweden. In 2001 persons born outside of Sweden on average received seven times more social security than those born in Sweden.
Sweden's Immigration Nightmare

Politisk apati
DN Stockholm följde den 23/6 upp sin artikelserie om Haninge och "främlingsfientlighet". Man redovisade en undersökning som visade att många svenskar anser att "utomnordiska invandrare bör uppmuntras att återvända till sina ursprungsländer".
Demker, statsvetare

Mullahløfteren er i Danmark
foto © webmaster (klik fotos)
(video kommer senere)
Shabana går banana
I Norge har hun vist sin brune numse, smaskkysset kulturministeren og løftet Mullah Krekar. Den norsk-pakistanske komiker Shabana Rehman er i København. Stand-up. I Norge har hun vist sin brune numse, smaskkysset kulturministeren og løftet Mullah Krekar. Den norsk-pakistanske komiker Shabana Rehman er i København.

– Nå. Trist, at vi ikke får den at se. Men du har jo også løftet en mullah, hr. Krekar, der, så vidt jeg forstår, er kendt for sine yderligtgående islamistiske synspunkter. Er der nogen, der skal løftes i København?
»Nu må vi se. Jeg er en komiker, der løfter folk. Jeg har tit løftet mænd i mine shows, og det var også derfor, jeg løftede mullahen. Men det var nu ikke en del af et show. Det skete under en debat, hvor jeg også var til stede, og hvor Krekar blev foreholdt, at de norske sikkerhedstjenester mente, at han var fundamentalist. Så tilbød jeg at rense ham for anklagerne med en ’fundamentalist-test’. Han indvilligede, og så gik jeg hen og løftede ham, for en mand, der kan acceptere at blive løftet af en kvinde, er ikke en fundamentalist. Men desværre blev han ret så vred og meldte mig til politiet. Han freakede helt ud. Og det havde altså også den konsekvens, at andre mænd blev bange for, at jeg ville løfte dem, så jeg blev udelukket fra en debat om ytringsfrihed i en norsk moske. Men jeg fik ret god feedback fra dele af det muslimske miljø, som anser ham for at være ekstremist med tilknytning til terrororganisationer.«
Weekendavisen
og Jens Rohde, MF - faktisk en imponerende venstre-løve gæst hos Kvinder for Frihed. Flot!


Det europæiske syndrom
Charles Murray om europæernes selvhad
Flemming Roses interviewserie Amerikanske stemmer, kastede mange interessante artikler af sig. Her lidt fra interviewet med Charles Murray i Jyllandsposten (5/5-06) - Det europæiske syndrom.

se Uriasposten

Sorte bliver hvide
i svensk kriminalreportage. Og hvide bliver sorte. Er gerningsmanden svensk - som Hagamannen for nylig - bliver han hængt ud med foto, navn og adresse længe inden dom, og får hele sit liv raseret: kone, arbejde, børn, hus, venner - vupti, borte.
- Er han derimod en del af den ideologiske import - undskyld, globaliseringen - gør bladsmørerne alverdens krumspring. Hvem skal de beskytte hvis ikke magten - og hvorfor ? For den halve milliards pressestøtte ? Altså sig selv i sidste ende. Der er ikke meget at sige til at svenske journalister er dybt foragtede som de højtlønnede pjalte de er. I dette tilfælde ingemar.nilsson@gt.se
Sandheden kunne jo lede "till rasism och främlingsfientlighet", skønt man skulle tro at folk godt selv kunne bedømme fakta. Men det tillader ikke formynderne - icke.
Der er en hel del af dem - advokater,dommere, læger, socialrådgivere, poliser - prostituerede i statens sold, der kunne fortælle sandheden om hvad der er sket med Sverige. Men de tør ikke. Ikke engang efter pensionen. Udeladelsessynderne er de største, det må de leve med. Fejgheden som princip. Efter dem - syndfloden.

Tv-stjärnan sköt genom brevinkastet hos svärmor
När den 23-årige tv-stjärnan inte fick träffa sin exflickvän blev han rasande.Mannen stack in en pistol genom brevinkastet hemma hos sin svärmor och svärfar och sköt flera skott in i lägenheten.Efter två dagars polisjakt greps han. Nu döms han till fängelse.
Expressen

Dialogens væsen

»Betingelser for dialog: Civilisationskonflikt eller anerkendelse«.
Sådan lyder den lærde titel på en lige så lærd rapport udarbejdet på anmodning af Udenrigsministeriet som led i det såkaldte arabiske initiativ. Rapporten fik en del omtale i pressen, og bl.a. det normalt seriøse organ Weekendavisen hævdede, at den »giver uden omsvøb regeringens manglende vilje til dialog hovedansvaret« for krisen omkring Muhammed-tegningerne. Rapporten kan læses på Udenrigsministeriets hjemmeside.
- Det er en i bedste forstand lærd rapport med omtale af tidens koryfæer som Huntington, Fukuyama og Clinton tilsat Gadamer og andre teoretikere som Gilles Kepler, alt sammen velovervejet med plads til omtale af Mellemøstens reaktion med begreber som »social patologi«, der er lanceret af endnu en aktuel forsker, Honneth.
- Der er ikke skygge af kritik af regeringen, men alene en analyse af dialogens væsen og forudsætninger. Og det er jo fuldstændig rigtigt, som de tre forskere bag rapporten konkluderer, at »Tegningsagen har endvidere været et eksempel på, at Danmark i praksis ikke ville dialogen, fordi modpartens synspunkter ikke blev anerkendt, og fordi indgåelse af dialog blev opfattet som at give køb på egne værdier«. Regeringen har nemlig slet ikke, som Socialdemokraternes udenrigspolitiske automatsvarer Jeppe Kofod siger, »et kæmpe forklaringsproblem«, hvilket formentlig er den dummeste konklusion, der kunne drages. Rapporten analyserer lige præcis det, som sagen drejer sig om. At dialogen holder op, når nogen krænker andres værdier. De, der ikke har forstået det, kan skræppe op sammen med Jeppe Kofod, der heller ikke vil i dialog. Så må man nemlig læse, hvad der står i teksten og lige præcis forstå og anerkende, at der en grænse for, hvad andre vil give køb på. Dialog kræver en indsats fra begge sider. Så i virkeligheden er det Jeppe Kofod, der har et forklaringsproblem. Problemet er, at forklaringen i det tilfælde ikke er værd at høre på. Sådan er nu engang dialogens betingelser.
Ditlev Tamm
View Guestbook Sign Guestbook
Powered by iguest.net