lørdag, juni 18, 2005

Feg svensk borgerlighet

selvom svenske borgerlige ikke vover at tage et opgør med "mångkulturalismen" (som tx.ex. nationalkonservative www.nomos.dk.dk. ) præsterer de alligevel den eneste opinion som er værd at læse. Problemet er bare - det er for lidt og for sent.
En ny regering i 2006 kan - og vil - næppe oprette den skade der er sket. Overordnet diagnose: Svenskerne har sovet demokratisk tornerosesøvn siden 1932 ,i den bevidsthed at alt lå trygt i Socialdemokraternes hænder. Siden da blev alle andre partier også en slags socialdemokrater, uden et eget sprog (Roland Huntford).
Og nu har man et ikke fungerende demokrati som skal tackle et fait accompli: 20 % indvandrere / 2 millioner.En situation som er meget lig Hollands, men med én væsentlig forskel: Sverige er 10 gange så stort. (450.000 kvm). Med andre ord: Man kan segregere i 100 år inden nogen behøver flygte fra landet.Og om 20 år - og 2 lavkonjunkturer -er Per Albin Hanssons (Malmöboe- Fosie) Folkhem en saga blot
Omöjlig strukturell diskriminering
av Patrik Strömer, chefredaktör för Svenska Nyhetsbyrån.
Masoud Kamali har en teori. Med hjälp av den teorin har han gjort akademisk karriär och dessutom blivit utnämnd till regeringens utredare. Teorin är att det finns strukturell diskriminering i det svenska samhället. Tja, teori och teori. Egentligen är det ett axiom, något som inte behöver bevisas. Något som är självklart och omedelbart inses av alla.
----------------
Vad är problemet? Kamalis strukturella diskriminering är ett tankekomplex som är oåtkomligt för argumentation, något som liknar marxism, psykoanalys eller feminism. Den som inte omedelbart inser att diskriminering förekommer är en del av den diskriminerande strukturen. Och det spelar ingen roll om du är infödd svensk eller andra generationens svensk, ser du inte de dolda strukturerna är du en del av problemet.

http://www.smedjan.com/etta.asp?sida=display&nr=1287
Muhammeds psykos* til Nordpolen
Världens nordligaste moské planeras i Umeå
Vid Ålidhemskyrkan i Umeå har kommunen reserverat en tomt för att bygga den moské som kommer att bli världens nordligaste, skriver Västerbottens-Kuriren, VK, den 15 juni. Kommunstyrelsens planeringsutskott beslöt den 14 juni enhälligt att reservera marken för moskébygget, en tomt som idag är en skogsdunge och ligger mellan Ålidhemskyrkan och förskolan Hoppet. När väl bygglovet är klart och övriga detaljfrågor är lösta, säljer kommunen tomten till Islamska församlingen och stiftelsen Umeå Moské för 600 000 kronor. Arkitekten Djamel Ouahrani har anlitats för att ta fram ett förslag på hur moskén ska se ut. http://www.sdkuriren.se/nyheter.php?action=fullnews&id=616
*danska diktaren Henrik Nordbrandt (20 år i Tykiet) kaldte koranen för "Muhammeds psykos". Han mottog Nordisk Råds stora litteraturpris i år 2000.
Eller läs fegissan Mikael Bergstrand
- Krönika: Dags att återupprätta civilkurage
Fredrik Troedsson fyller snart arton år. Han har alltid betraktat sig själv som en trygg och positiv kille, van vid att röra sig fritt och utan rädsla varhelst i stan. I fredags sällade han sig till den stora skara av ungdomar i Malmö som förlorat denna oskuldsfulla inställning till livet.
http://sydsvenskan.se/malmo/bergstrandkronika/article107786.ece
som har formuleringsmonopolet, men int vågar at utnjuttja det
View Guestbook Sign Guestbook
Powered by iguest.net