lørdag, juni 18, 2005

Vulgærfeminismen i modvind

vi græder tørre tårer , da vi ikke bekymrer os om Schymans indkomstgrundlag efter 2006 valget. Eller støtter en pseudo debat som skal afholde befolkningen fra at diskutere virkelige problemer:
371 000 svek feministerna
Fi har tappat var tredje sympatisör
Intresset för ett feministiskt parti rasar. Det visar en undersökning som Aftonbladet/Sifo genomfört. -Det är en rejäl knäck, säger Mikael Gilljam, professor i statsvetenskap.

http://www.aftonbladet.se/vss/kvinna/story/0,2789,661484,00.html
Behövs ett feministparti?
Ställningen just nu:
Ja (6.8 %)

Nej (93.2 %)
Redaktören har ordet
Ingen flyttar på Eva Lundgren
Knappt hade sociologiprofessor Eva Lundgren hunnit formulera sitt försvarstal på DN Debatt (12/6) förrän ytterligare en viktig aktör tog avstånd från henne. Den här gången var det Riksbankens jubileumsfond som inte ville kännas vid den generositet som Lundgren tillskrivit den
.http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=572&a=429556&previousRenderType=2
Svenske kvinder har et problem - men er der nogen der formulerer det uden camouflage ? Det er i al fald ikke overklassefeministen Gudrun Schyman
INRIKES Publicerad 18 juni Minskat stöd för feministiskt parti .Intresset för ett feministiskt parti har rasat, enligt en Sifo-undersökning som Aftonbladet beställt. Femton procent av 1.000 tillfrågade svarade att de kan tänka sig att rösta på ett feministiskt parti. När Sifo ställde samma fråga i december var det 22 procent som svarade ja.Statsvetarprofessorn Mikael Gilljam tror att debatten om Roks och kvinno- jourerna har bidragit till raset -Men det politiska minnet är kort och jag tror inte att nedgången har någon betydelse om ett år, säger Gilljam.
Rättvisa
det er interessant for en dansker, at begrebet retfærdighed ("rättvisa") er et gangbart argument i politisk debat i Sverige. I Danmark opfatter vi det som halv moralsk og hel abstrakt, og bruger det ikke. Det skulle da lige være i en teologisk diskussion.
Orättvisa! Orättvisa! Orättvisa!
http://www.aftonbladet.se/vss/debatt/story/0,2789,660456,00.html
Könsmaktperspektivet
jeg er faktisk aldrig stødt på ordet i en dansk avis. Muligvis er der en nørdet forsker på RUC som kender det ? Hvis det virkelig kom fra FN havde jeg vel ikke undgået det ?
Farligt styrd genusforskning
Könsmakt och kunskap En allvarlig konsekvens av fokuseringen på "könsmaktsperspektivet" är att stora forskningsmedel styrs till ett speciellt område. Genom att motarbeta forskning av biologisk natur har feministrörelsen hindrat mer balanserad kunskap, anser Kerstin Uvnäs
Moberg, läkare och professor i fysiologi.
http://www.svd.se/dynamiskt/brannpunkt/did_9960009.asp
View Guestbook Sign Guestbook
Powered by iguest.net