lørdag, juni 18, 2005

Hotet mot välfärdssamhället

Kronik: Det opdelte Danmark truer velfærdssamfundet
Af Jesper Pedersen, formand for Brabrand Boligforening , og 13 andre århusianske boligforeningsfolk
Der er en meget alvorlig social og etnisk opdeling på boligmarkedet i Danmark. Dette opdelte Danmark er ikke kun en trussel for de almene boligselskaber. Sammenhængskraften i velfærdssamfundet er simpelthen truet, og nogle steder er den allerede gået helt i stykker. Men vi har pengene og planen til at bekæmpe problemet. Giv os lov til at bruge midlerne, skriver 14 århusianske boligforeningsrepræsentanter i denne kronik...............länk, bara idag

http://www.jp.dk/meninger/ncartikel:aid=3112648
Enighed om damage control
Bredt forlig om integrationspakke
Regeringen, Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti indgår forlig om integration for 580 mio. kr. De radikale afviser af utilfredshed med social profil. Fredag aften indgik regeringen, Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti en politisk aftale om integration af udlændinge, der skal skaffe op til 25.000 flere indvandrere på arbejdsmarkedet.
Alle udlændinge, som får ophold i Danmark, skal frem over skrive under på en kontrakt om, at de vil lære dansk, gøre en indsats for at komme i beskæftigelse og overholde samfundet grundværdier - herunder straffeloven.
Lever udlændingen ikke op til kontrakten vil det kunne få konsekvenser for, om man kan få varig opholdstilladelse.
Med i integrationspakken, der koster i størrelsesordenen 580 mio. kr. årligt, medfører tillige, at det såkaldte forklædetillæg bortfalder. Det betyder, at reelt hjemmegående ikke længere vil være berettiget til offentlig forsørgelse - personen skal således have arbejde minimum 300 timer på to år for ikke at blive betragtet som hjemmegående.
Det radikale venstre var længe med i forhandlingerne, som partiet først endeligt forlod fredag aften. Partiet begrunder med, at den sociale profil er utilfredsstillende.

http://www.jp.dk/indland/artikel:aid=3113498
Ledare: Nationalt kompromis
Mens statsminister Fogh Rasmussen trak i løbesko og forfriskede krop og sjæl gennem en lang pause i det triste topmøde i Bruxelles, forhandlede regeringen, Socialdemokraterne og Dansk Folkeparti om et samlet integrationsudspil, som formand Helle Thorning-Schmidt på forhånd har kaldt »et nationalt kompromis«.
http://www.bt.dk/leder:aid=369566/
View Guestbook Sign Guestbook
Powered by iguest.net