tirsdag, juni 21, 2005

Radikaliserade poliser ?

big wonder-kan man nu forstå det. En politistyrke som er 15.000 mand i undertal,(EU gennemsnit) ikke har offentlighedens opbakning, at de er lede og kede af deres arbejde.
Rasistiskt innehåll på polissajt
Chefsåklagare Christer Ekelund har inlett en förundersökning om ett antal inlägg med rasistiskt innehåll på ett internetforum för poliser. Han ska utreda om inläggen innebär hets mot folkgrupp.
Hemsidan sköts av en polis i Stockholm. Han driver den på sin fritid och syftet är, enligt polisen, att "skapa band mellan allmänheten och polisen".

Det var under en diskussion om invandrarbrottslighet som ett antal främlingsfientliga inlägg skrevs. "Dessa så kallade människor beter sig som djur" stod det i ett inlägg.
Det är inte klarlagt om den som skrev själv är polis och de främlingsfientliga uppfattningarna besvarades av personer som inte delade åsikterna.Den ansvarige polismannen förklarar på hemsidan att han själv tar avstånd från inläggen och att de numera är borttagna.Christer Ekelund vill inte berätta om någon har delgetts misstanke för hets mot folkgrupp, men den polisman som är ansvarig för hemsidan berättar själv att han är kallad till förhör nästa vecka.
http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=1298&a=429918&previousRenderType=1
Hellre fler poliser än medborgarkårer
Polisbristen i Sverige
Dagligen sker överfall, som kan ge ett långt lidande. Efteråt får vi veta att vi inte kan skydda oss. Det antyds att detta är priset för vårt öppna samhälle - alternativet är någon form av polisstat. Detta är fel!
I Sverige hade vi 17 800 poliser 1994. Sedan kom nedskärningarna, nu har vi 16 000 kvar. Stängning av polisstationer i glesbygd har gett timmar i utryckningstid. Reduceringen av kontorsanställda har förvärrat situationen.Skall Sverige ha samma antal poliser som genomsnittet för EU, d v s 3,5 poliser per 1 000 invånare, behövs ytterligare 15 000 poliser.
http://www.svd.se/dynamiskt/brannpunkt/did_6505549.asp
View Guestbook Sign Guestbook
Powered by iguest.net