torsdag, september 01, 2005

"Det känns som samhället har gett upp"

"Johannes Nebel beskriver Universitetssjukhuset Mas akutintag som ett besök i en krigszon. – Där fanns bland annat en tant som blivit rånad och nedslagen, en kille som knivskurits och en tjej som misshandlats med en tegelsten. Det hördes skrik och jämmer överallt och personalen sa att man hade haft ett tiotal misshandelsoffer den natten."
Av Mikael Bergstrand
När 32-årige Johannes Nebel gick ensam hem genom Malmö i lördags natt blev han jagad och brutalt nedslagen. Tre unga män överöste honom med en skur av sparkar, samtliga riktade mot huvudet.

– Jag kunde lika gärna ha dött. Nu är min trygghet fullkomligt raserad samtidigt som förövarna kan känna sig säkra. Det tycks vara närmast riskfritt att misshandla folk ute på stan. Med två decimeterlånga, djupa jack i pannan, ett stort sår i bakhuvudet, yrsel och svåra smärtor i nacken är Johannes Nebels fysiska sviter fortfarande omfattande när Sydsvenskan träffar honom i hans lägenhet vid Möllevången, fyra dagar efter den brutala misshandeln.
Men det som plågar Johannes mest är känslan av kränkning, rädslan vid tankarna på vad som skulle kunna ha hänt och upplevelsen av att gärningsmännen med största sannolikhet kommer att gå fria, trots att han har lämnat ett ganska utförligt signalement på två av dem; en kortare, något satt kille med mörkt, lockigt hår och en längre, med långt, ljust hår och atletisk kroppsbyggnad. Båda var i 17–20 årsåldern.
– Jag har fått reda på att fallet redan är bordlagt, eftersom jag inte har kunnat namnge någon eller ge mer precisa uppgifter. Det minsta som polisen kunnat låta mig göra är väl ändå att få titta på foton över tänkbara förövare, men det är tydligen integritetskränkande. Varför förstår jag inte. Det finns ju en anledning till att de har hamnat i registren över misstänkta våldsverkare, säger Johannes.
Johannes Nebel beskriver Universitetssjukhuset Mas akutintag som ett besök i en krigszon. – Där fanns bland annat en tant som blivit rånad och nedslagen, en kille som knivskurits och en tjej som misshandlats med en tegelsten. Det hördes skrik och jämmer överallt och personalen sa att man hade haft ett tiotal misshandelsoffer den natten.
Trots den fruktansvärda upplevelsen är Johannes Nebel nästan lika skrämd av efterspelet. – Polisen har bordlagt ärendet och när jag ringde till försäkringsbolaget för att diskutera skadeersättning utgick de från att gärningsmännen aldrig skulle gripas. Det känns som om hela samhället har gett upp för våldsverkarna
http://sydsvenskan.se/malmo/article117612.ece
Man spørger sig selv hvilken verden "Integrationsverket" lever i. Da de mildt sagt er en ikke uvildig part i sagen, kan man her på deres side studere hvordan de kommer til den eksotiske konklusion:

Integrationsbarometer 2004- allmänhetens inställning till integration, mångfald och diskriminering
Det finns ett starkt stöd för mångfaldens samhälle och för att alla som bor i landet ska ha lika rättigheter. Attityden är mer negativ till islam i Sverige. Det visar Integrationsbarometer 2004 - Integrationsverkets återkommande undersökning om allmänhetens inställning till integration, mångfald och diskriminering.
I Integrationsbarometern följs och analyseras hur allmänhetens attityder, erfarenheter och inställning till eget engagemang ser ut. Är mångfalden bra för Sverige? Ska invandrade och Sverigefödda ha lika rättigheter? Bör ”infödda svenskar” ges företräde till arbete, bostäder och bidrag? Nytt för årets Integrationsbarometer är avsnittet som behandlar allmänhetens inställning till islam i Sverige.
Läs mer om Integrationsbarometer 2004

http://www.integrationsverket.se/templates/ivStartPage____30.aspx

Der røg den karriere
som offer på moralismens alter. Sidste tilfælde jeg hukser , var en vemeriterede midaldrende officer, der havde "købt sex" på Balkan. Har Sverige råd til at kaste al den uddannelse og erfaring på møddingen ?

Sexköpande domaren får sparken

Den skånske domaren som erkänt att han köpt sex på en
bordell i Malmö får sparken. Enligt Statens ansvarsnämnd har brottet skadat allmänhetens förtroende för domstolarna. Därmed gör nämnden en annan bedömning än JK som i maj beslöt att en domare vid HD som köpt sex skulle få behålla
jobbet.

http://sydsvenskan.se/skane/article117674.ece

View Guestbook Sign Guestbook
Powered by iguest.net