fredag, september 09, 2005

Integrationsnythttp://www.bt.dk/nyheder/artikel:aid=386376

Integrationsnyt 2
i Tyrkisk stil. Sjældent har kuffar ladet sig kolonisere mere villigt. Og det ligger i en ekspansiv kulturs psyke, at jo mere man gir den, jo værre tér den sig. Islam gik i forrådnelse da den ikke længere kunne ekspandere, men skulle finde ud af at konsolidere. (Atatürk)
Här finns plats för kvinnorna
Ett stenkast från E4:an, vid Albysjön reser sig en hägring - en moské i turkisk stil. Inne breder en stor böneläktare för kvinnor ut sig. Det kan nästan inga av dagens muslimska församlingslokaler erbjuda.

Fittjamoskén vid Albysjön ser nästan färdig ut. Tre mindre kupoler kröner entrésidan. Bakom ståtar en stor kupol. Alla med månskäran på toppen. Kupolerna glittrar i solen. Fittjamoskén är unik i Stockholm. Den är den första som är byggd till moské från grunden. Dessutom har den en riktigt rymlig kvinnoläktare.
http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=1298&a=459894&previousRenderType=2

Integrationsnyt 3
Mer än 100 våldsbrott varje dag i sommar
SOMMAREN I STOCKHOLM har varit ovanligt våldsam. Under juni, juli och augusti anmäldes närmare 10 000 våldsbrott i länet.Särskilt mycket ökar det anonyma våldet. Antalet fall av misshandel utomhus mot en obekant personsteg med 14 procent.Det visar siffror som Stockholmspolisens analys- och statistikenhet har tagit fram.
http://www.metro.se/content/acrobat/stockholm/SESTO_20050909_A_Metro.pdf

FI vil afskaffe ægteskabet
nu det desværre er umuligt af afskaffe de to køn ad "genusforskningens" vej:
Fi vill avskaffa äktenskapet
Feministiskt initiativ vill avskaffa både traditionella äktenskap och homosexuella partnerskap. I stället kräver Fi en ny "samlevnadsbalk" för relationer oavsett kön, även när fler än två personer är inblandade.
- det åbner op for en mulighed de har overset:
Men män som vill ha flera hustrur är förstås inte målgrupp för Fi:s reformplaner:- En man som lever med åtta kvinnor i en patriarkal struktur, där mannen bestämmer och kvinnorna lyder, det är ju inte det vi är ute efter, säger Tiina Rosenberg.

Kvinna, svara här: Är äktenskap en form av kvinno-förtryck?
Man, svara här: Är äktenskap en form av kvinno-förtryck?
http://www.expressen.se/expressen/road/www/article/11/jsp/vote.jsp

http://www.svd.se/dynamiskt/inrikes/did_10497599.asp
Korrupt, Persson
Sju av tio general- direktörer politiskt tillsatta - ett brott
Regeringen gav i går Göran Perssons kusin ett toppjobb i staten. Mikael Sjöberg blir chef för Arbetslivsinstitutet. Aftonbladet har granskat utnämningarna av generaldirektörer. De bryter mot FN:s korruptionsregler.

http://www.aftonbladet.se/vss/nyheter/story/0,2789,696511,00.html
View Guestbook Sign Guestbook
Powered by iguest.net