mandag, september 19, 2005

Man må lade norske aviser :

de er mindre diskrete end de svenske .....................

I april kåret magasinet Time henne til en av de 100 mest innflytelsesrike personene i verden.
ET SPØRSMÅL OM ÆRE. Det er undertrykking av kvinner i islams navn Aayan Hirsi Ali kjemper imot. Det er her hun ser et av det største paradoksene i den tradisjonelle kvinnebevegelsen og venstresiden. Hun mener de ikke vil ta i vanskelige spørsmål som æresdrap, kjønnslemlestelse og andre mekanismer for at kvinner skal underkaste seg. - Kvinner er ikke fri i det hele tatt. Religiøse mennesker og spesielt muslimer tenker ikke uavhengig. De skaper ikke sin egen framtid. De er alltid avhengig av Allah og profeten.
http://www.dagbladet.no/magasinet/2005/09/15/443472.html

Konstatering


Snyd ikke jer selv

for Polemikens postering om armenernes danske velgørere:

http://www.polemiken.net

To danske kvinder, som ikke sad med hænderne i skødet
Nu vi taler om tyrkernes folkedrab på blandt andre de kristne armeniere, så er der især to danske navne involveret i sagen, som vi sjovt nok aldrig lærte noget om i historietimerne, dengang jeg gik i skole. Jeg tror heller ikke, de er blevet nævnt i pensumet siden.
Det drejer sig dels om
Karen Jeppe - også kaldt “Armeniernes Moder” - som selv blev født i Gylling, Danmark, i juli 1876, mens den første store armenierforfølgelse foregik i Tyrkiet. Dels drejer det sig om Maria Jacobsen, som i mere end 50 år arbejdede utrætteligt for at redde og støtte armenierne - især alle de tusinder forældreløse børn efter massakrerne og folkefordrivelserne.

Al ære værd, men

too little & much too late:

Fp begär aktuell debatt om situationen i utsatta bostadsområden
De senaste dagarna har uppmärksamheten på nytt dragits till den explosiva situationen i de bostadsområden i vårt land som präglas av låg förvärvsfrekvens och högt bidragsberoende. Det är mycket bra att problemen kommer i fokus. Segregationen är ett av vårt samhälles största problem.
Dramatiska händelser skapar rubriker kring en situation som egentligen är dramatisk hela tiden: upplopp i Södertälje och beskjutning med automatvapen mot polishuset, nytt attentat mot moskén i Malmö, rekordsiffror för främlingsfientliga Sverigedemokraterna i kyrkovalet. Symptomen på att Sverige är illa ute på grund av den växande segregationen kommer tätt.
Det skriver fp-ledaren Lars Leijonborg på måndagen i en begäran till talmannen om en aktuell riksdagsdebatt om den allvarliga situationen i vissa utsatta bostadsområden.
Antalet områden i Sverige med låg sysselsättningsgrad ökar, skolresultaten visar en påtaglig försämring i majoriteten av dessa områden, och flera typer av brott fortsätter öka i redan brottsbelastade stadsdelar.
Folkpartiet har lagt en lång rad förslag för att komma till rätta med dessa problem - större satsningar på kunskap i utanförskapsområdenas skolor, fler närpolisstationer i utsatta områden, krav på motprestation för att få socialbidrag, språkkrav för medborgarskap och ökade möjligheter att utvisa utländska medborgare som begår grova brott. Vad har regeringen för förslag? Vad tycker övriga riksdagspartier? Det bör redovisas i en aktuell riksdagsdebatt, avslutar Leijonborg (fp).

http://www.folkpartiet.se/templates/PressReleaseListing____14370.aspx?pkID=22876

View Guestbook Sign Guestbook
Powered by iguest.net