tirsdag, oktober 04, 2005

2 fotos

fra det nyrenoverede Kgs Nytorv, Københavns største plads.
1) fra venstre ses: Jyllands Postens Bladhus, ? , Den franske ambassade, starten af Nyhavn, som alle svenske kender
.

2-forts: Kunstakademiet (Ulrik Frederik Gyldenløves Palæ, 1677) - langt det ældste hus på pladsen. Ældste københavnske barokhovedværk, opført af sten fra det nedrevne Kalø Slot.
Gyldenløve huskes kun som uægte søn af Frederik d. 3 og navnlig, Marie Grubbes første mand. Hun er dansk litteraturs ubetinget mest kendte kvindeskikkelse.Holberg, Blicher, H.C.Andersen, I.P. Jacobsen har skrevet om hende. En viljestærk kvinde der forlod sin fine sociale position for kærligheden. Og endte som færgekone ved Grønsund på Falster.
Hvorfor jeg tog dem ? Det er min tandlæges udsigt, det heldige asen.
http://www.kvinfo.dk/side/170/bio/963/
foto © WEBMASTER


Trusler mod Jyllandsposten
Teenager erkender trussel mod bladtegner
En 17-årig dreng har indrømmet, at han stod bag telefontrusler mod Jyllands-Posten, efter avisen bragte tegninger af Muhammed.
En side i Jyllands-Posten fredag med en række satiriske tegninger af profeten Muhammed bragte i den grad en ung mands følelser i kog, at han ringede til avisen og truede tegnerne på livet.
Efter en intens efterforskning lykkedes det i går for politiet i Århus at finde frem til en 17-årig, der blev sigtet for trusler efter straffeloven.Bladtegnere skildrede MuhammedAvisen havde inviteret en række bladtegnere til at tegne Muhammed, som de ser ham.12 tegninger blev bragt i avisens kulturtillæg, hvis redaktør begrundede initiativet med tendenser til selvcensur blandt kunstnere, som frygter repressalier, hvis de gør grin med islam.Over for politiet erkendte den 17-årige sig skyldig. I en kommende straffesag risikerer han at blive idømt frihedsstraf.
/ritzau/

JP via:
http://www.uriasposten.net/

Kultur-racisme......schludder !

Vi må forsvare vores kultur
Berlingske Tidende 4. oktober 2005
Af Mogens Camre Medlem af Europa- Parlamentet (DF)

Venstreorienterede danske kunstnere og intellektuelle har et ejendommeligt forhold til kultur. En kunstig og jomfrunalsk indstilling kunne man sige. Vi må ikke tale om forskelle mellem kulturer, vi må ikke se virkeligheden, og vi må under ingen omstændigheder antyde, at netop vores kultur, Europas kultur, Vestens kultur har nogle kvaliteter, som savnes i andre kulturer.
*********
Det burde være klart for de fleste normaltbegavede mennesker, at et folks og et lands kultur er altafgørende for befolkningens liv. Det burde være sivet ind, at de kulturer, der findes inden for den islamiske civilisation, har ført til de ulykkeligste kår for dem, der lever i den. Tilsvarende burde det stå klart, at de kulturer, der udgør den afrikanske civilisation, bærer skylden for Afrikas problemer. Det står endda klart at læse i FNs to publikationer: Arab Human Development Report og African Human Development Report. Det er altså ikke folks race eller hudfarve, der giver dem problemer, men deres kultur.Kunstnere, som ville blive fængslet i årevis, eller få hovedet skåret af, hvis de førte sig frem med deres humane eller fritænkende synspunkter i den muslimske kultur, holder sig imidlertid ikke tilbage for at fordømme kulturminister Brian Mikkelsens yderst realistiske påpegning af, at vi må forsvare vores kultur.
Er det en værdifuld kultur, der indebærer massiv kvindeundertrykkelse, »æresdrab«, vold mod kvinder, stening for utroskab, afhugning af hænder for tyveri eller udbredt vold, som vi ser den i selvmordsbombemænds og –kvinders aktiviteter og i den vold, vi har fået ind i landet med indvandringen? Er det en ligeværdig kultur, der har ført til spredning af AIDS i Afrika? Er det en holdbar kultur, der har et ukontrolleret fødselsoverskud, samtidig med at produktionen ikke vokser i blot tilnærmelsesvis samme takt? Kan EU tillade sig at kræve, at Tyrkiet skal tilslutte sig alle vore værdier, hvis deres kultur er lige så god som vores?
********
Man kan ikke opretholde en kultur, der har gjort sine egne folk til tabere i verdens udvikling og samtidig leve som danskerne. Vores samfundsmodel forudsætter vores kultur. At benægte det er enten hykleri eller dumhed.

View Guestbook Sign Guestbook
Powered by iguest.net